reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wrześniowe mamy 2021

Ja dziś zaczynam 10 tydzień zmieściłam się w spodnie, które były za ciasne przed ciążą. - 3kg przez mdłości 🙀

reklama
Ja się cieszyłam że nic mnie nie boli a wczoraj przeleżałam do wieczora bo mnie sam dół brzucha bolał i całe podwozie 🙄 też tak macie? Miałam wrażenie że zaraz mi coś wyleci normalnie🙄 mąż kazał odpoczywać więc się posłuchałam😉
Dziś już ok

Dziewczyny zaczęłam się martwić [emoji19] wczoraj wieczorem delikatnie pobolewalo mnie podbrzusze i dzisiaj tez ... zaraz z tych nerwów zwariuje,czy jest to normalne,bo macica się rozszerza czy coś się dzieje z bobo?[emoji30]
Tak to normalne spokojnie. Tez mam czesto takie bole jezeli nie krwawisz to jest z dzidzia wszystko okej [emoji4]
Ja dziś zaczynam 10 tydzień zmieściłam się w spodnie, które były za ciasne przed ciążą. - 3kg przez mdłości [emoji79]
To sie ciesz bo niedlugo znowu sie nie zmiescisz [emoji12][emoji23]

Ja się cieszyłam że nic mnie nie boli a wczoraj przeleżałam do wieczora bo mnie sam dół brzucha bolał i całe podwozie 🙄 też tak macie? Miałam wrażenie że zaraz mi coś wyleci normalnie🙄 mąż kazał odpoczywać więc się posłuchałam😉
Dziś już ok
Też tak wczoraj miałam, dodatkowo było wyjatkowo strasznie mokro , ale dzisiaj juz przeszlo i jest ok, wiec myślę że nie ma czym się martwić 😊

Dziewczyny zaczęłam się martwić 😒 wczoraj wieczorem delikatnie pobolewalo mnie podbrzusze i dzisiaj tez ... zaraz z tych nerwów zwariuje,czy jest to normalne,bo macica się rozszerza czy coś się dzieje z bobo?😩
Ja takie bóle mam od tygodnia, dziś wizyta i zobaczę co się dzieje 😉 staram się być dobrej myśli

ja znowu słyszałam, ze najpewniej to stwierdzić po pierwszym usg, jak dzieciątko jest malutkie, bo potem każde rosnie w swoim tempie, jedne się rodzą 4,5kg a inne 2,5 i tez jest ok. Jak prowadziłam tamta ciąże u lekarki to z om miałam 03.02 a usg 15.02 a potem jeszcze po pierwszych prenatalnych mi wpisała 09.02 [emoji2356] jak się przepisałam do innego lekarza w 15 tyg to lekko zdezorientowany był, się zaśmiał, ze mam 3 terminy na karcie i jak robił usg to powiedział, ze on już tego tak dokładnie nie określi i ze będziemy się trzymać środkowego 09.02 [emoji1787] w grudniu jak byłam na 3 prenatalnych jeszcze u innego doktorka to się zaśmiał że to dziecko jest dużo większe i on obstawia w styczniu poród. Koniec końców miałam wywoływany poród 17.02 czyli się sprawdziło z pierwszym usg, bo córce się nie spieszyło ;)

Można zmierzyć dokładnie dopóki cały Bobas się mieści w USG :) potem wyznaczają wielkość dziecka z jakiś wzorów, mój syna miał akurat dość sporą głowę i wychodził teoretycznie większy niż naprawdę ;) chociaż przy przyjęciu do szpitala lekarka wyliczyła wagę tylko 100 g większa niż w rzeczywistości, wiec pewnie zależy od aparatu i precyzji lekarza.

Dziewczyny, ciuchy ciążowe są tez w Bon Prix, całkiem fajnej jakości i często są jakieś promocje. Poza tym są tez duże rozmiary jak ktoś potrzebuje :)

reklama
Dziewczyny zaczęłam się martwić 😒 wczoraj wieczorem delikatnie pobolewalo mnie podbrzusze i dzisiaj tez ... zaraz z tych nerwów zwariuje,czy jest to normalne,bo macica się rozszerza czy coś się dzieje z bobo?😩
Mnie też bolało i boli ,spokojnie, macica się rozciąga, ona pracuje na maksa teraz ❤

Do góry