reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wrześniowe mamy 2021

reklama
Moja teściowa w 3 ciazach nie miala zadnych mdlosci i urodzila 3 zdrowych dzieci. ;)
Ale fakt, mama ginekolog też mówiła o tym, tylko mowila, że jak są mdłości to jest 3-krotnie mniejsze ryzyko poronienia, a nie, że jak nie ma mdłości to na pewno się poroni. :p
Dzięki dziewxzyny ulżyło mi ❤️

Ja w pierwszej zawsze miałam średnia morfologię, coś przekroczone, czegoś niedobór. Ale lekarz zawsze mnie uspokajał że jest ok, kobieta w ciąży ma inne normy, na wynikach są podane normy dla wszystkich.
Dziewczyny jestem w 10 tygodniu i właśnie odebrałam wyniki krwi i moczu.
W moczu bakterie norma do 130 a ja mam 400 [emoji23] być może źle pobrałam.
Natomiast morfologia mnie trochę przestraszyła, bo na początku stycznia robiłam i wszystkie wyniki miałam książkowe. Natomiast teraz mam podwyższone leukocyty( norma w ciazy), neutrofile. Obniżone limfocyty i uwaga mam we krwi jakieś niedojrzałe granulocyty i są podwyższone(norma do 0,03 a ja mam 0,05) . Czy któraś z was wie co to te niedojrzałe granulocyty? [emoji849]

Jprd nie moge się dodzwonić do żadnego laboratorium 😠 ani do szpitala na to tego prywatnego.. Nie wiem czy w tej całej pandemii trzeba się rejestrować czy poprostu przychodzisz i robisz badania.. 3 lata temu było inaczej..

Mdłości lub ich brak to indywidualne predyspozycje organizmu a nie sygnał że coś jest źle, nie straszcie dziewczyn. Każda jest inna, jedna ma mdłości druga nie, jedna boki brzuch druga nie i tak dalej można wyliczać.
Nieee. Ale ja się martwię.
Dobra przestaje czytać i czekam na dzisiejsza wizytę. Ale
Podobno małości mowia o tym ze beta hcg i
Progesteron rośnie a jak nie rośnie prawidłowo to nie ma mdłości

Jprd nie moge się dodzwonić do żadnego laboratorium [emoji34] ani do szpitala na to tego prywatnego.. Nie wiem czy w tej całej pandemii trzeba się rejestrować czy poprostu przychodzisz i robisz badania.. 3 lata temu było inaczej..

Nie wiem gdzie mieszkasz, ale w Krakowie w diagnostyce nigdzie nie trzeba się umawiać, w Synevo zależy od labu, w medicover trzeba się umawiać, a w szpitalu tak jak pisałam - zamknęli ;)

Ja też myślę, że jak kobieta jest już w widocznej ciąży, to trzeba ją puszczać nawet jak się nie upomina. Miałam ostatnio sytuację, kiedyś stałam przed lokalnym labo na badania, na czczo. Kolejka że hej, staliśmy na zewnątrz bo w środku mogły być tylko dwie osoby. I ja akurat byłam pierwsza, za mną jeden facet w średnim wieku, potem starsze małżeństwo i kolejna laska 30+. Wtedy przyszła ta ciężarna dziewczyna, z dużym już brzuszkiem i grzecznie zapytała kto ostatni i ustawiła się w kolejce. Że byłam pierwsza to zapytałam wszystkich za mną czy się godza żeby puścić panią w ciąży na początek. Było zdumieni ale się zgodzili. Jak już mogliśmy wejść do środka do okazało się że pani jest tak wysoko że w każdej chwili może zacząć rodzić, a nie pytała sama bo mówi że różnie ludzie reagują i tak na prawdę rzadko się zdarza taka sytuacja, jak teraz. Mam nadzieję, że kiedyś mnie tak ktoś wpuści :)
Dobro wraca ❤ zachowanie cudowne dziękuję za takich ludzi ❤

To jak już się nakręcamy to ze swojej strony dodam, że każda ciąża wiąże się z ryzykiem poronienia. Czy są mdłości, czy ich nie ma, czy bolą piersi czy nie bolą, czy śnieg pada czy nie pada. A trzymając się statystyk to znaczna większość wszystkich ciąż kończy się niesamowitym krzykiem maleństwa, które dzięki nam ujrzy świat. Jeśli mamy trzymać się statystyk, to myślę, że ta jest najlepsza 🤗

Nie wiem gdzie mieszkasz, ale w Krakowie w diagnostyce nigdzie nie trzeba się umawiać, w Synevo zależy od labu, w medicover trzeba się umawiać, a w szpitalu tak jak pisałam - zamknęli ;)
No akurat nie w Krakowie 🙃 ja z Wlkp :) akurat chce robić badania w miescie gdzie pracuje będzie po drodze :)

reklama
Do góry