Dziewczęta, doczytam Was po pracy, tylko chce napisać, że byłam u tego lekarza, z wynikiem posiewu, wyszły faktycznie drozdzaki. Powiedział, że nie będzie komentował decyzji lekarza, który stwierdził, że nic nie trzeba robić z takim wynikiem cytologii, bo nieleczona drozdzyca może doprowadzić nawet do poronienia dostałam globulki, natychmiastowe leczenie. Powiem Wam, że... Czuje ulgę, że posłuchałam siebie i zrobilam ten posiew, ale czuje i strach, stres, czy na pewno ok wszystko dalej będzie wizyta ok. 23-go lutego. Kurde, druga ciąża i drugi raz taki stres w tych 6-9 tygodniu, masakra
reklama
Cantosowa
Moderator
Jeśli lekarz nie stwierdzi, że ciąża jest zagrożona to nie widzę problemu, też raczekj gdzieś polecimy. Nie ma przeciwskazań. Koleżanka nawet w bliźniaczej ciąży latała, ciąża rozwijała się prawidłowo, więc lekarz nie widział przeciwskazańDziewczyny jaki macie stosunek do lotów w ciąży? Mam dyskusje z mężem czy krótkodystansowe loty wchodzą w grę wg Was? Zdecydowalybyscie się na tydzień w maju czerwcu na jakiś krótki odpoczynek za granica?
m.am
Fanka BB :)
Na Twoim miejscu bym się wybrała do innego lekarza i to sprawdziła. Jeśli faktycznie babka nie przyłożyła się za bardzo to może warto to skonsultować z kimś innym , kto się bardziej przyłoży i dokładniej wypowie w tej sprawie.Że bije za wolno. Zbytnio nie przyłożyła się do trafienia w ten punkt ale widzę że na karcie napisała około 100. Że różne rzeczy widziała no ale mam się przygotować że może być źle. 15 lutego mam na nfz. Tamta babka celowała ze trzy razy i mówiła że super bije, sama.sie jarala tym.biciem, nawet pomyślałam że bardziej niż ja. Sam obraz z NFZ dokładniejszy, to USG z dzisiaj takie zamazane. Wszystko mnie już boli z nerwów. Przyjęłam dosyć spokojnie. Tylko w domu przy mężu i niestety córce jakąś łza.poleciala. jeśli rzeczywiście bije wolniej niż tydzień temu to nie ma dobrych widoków. Ehh . Myślałam że chociaż teraz się uda jak nie mam.pracy i nie mam.czym się denerwować jak przy ostatnich poronieniach. Ciągle mamy coś pod górkę. Obie stwierdziły że ciąża.mlodsza.niz z.om. tamta z NFZ mówiła o krwiaczku. Ta ani słowa. Sama.nie wiem.co.mam.ze.soba teraz zrobić. Ryczeć czy co
pasazerka12
Ja właśnie sprawdziłam i mam tydzień 9(8+0)
Agnieszka19m
No tak na.oko stwierdziła że coś wolno. Raz kliknela i chyba wtedy wyszło to 100. Ta na nfz na pewno że 3 razy próbowałam bo powoedziala że na ty.etapie serduszko jest tak małe że ciężko dobrze wycelowacNa Twoim miejscu bym się wybrała do innego lekarza i to sprawdziła. Jeśli faktycznie babka nie przyłożyła się za bardzo to może warto to skonsultować z kimś innym , kto się bardziej przyłoży i dokładniej wypowie w tej sprawie.
Cantosowa
Moderator
Nie zgadzam się, ze stwierdzenie, co za ludzie, ja w przychodni, jak nie ma położnej, to nie wpycham się, tylko korzystam z możliwości, że w ciąży mam pierwszeństwo. Mi rano jest zawsze słabo jak wyjdę z domu bez jedzenia... Myślę, że to jest umiejętność zatroszczenia się o siebie i zadbanie o siebie. Niektórzy wstydzą się tego "bo to tak głupio". Ja bym wolała w takiej sytuacji być wcześhniej obsłużona, niż np. zemdleć od stania.Hyhyhy mogłaś powiedzieć że ty też co za ludzie.. Ja będąc w ciąży nigdy sie nie wepchnelam nigdzie w kolejkę.. Nawet z wielkim bębenkiem,a ludzie widząc to odwracali głowę nic nie widzę nie ma problemu
Promyczek91
Co do tych podróży to narzeczony stwierdził że nie bedzie bral urlopu tylko weźmie jak się dzidzi urodzi żeby jak najwięcej czasu z nami razem spędzić
m.am
Owulacja mogła się przesunąć i ciążę może byc zwyczajnie młodsza. U mnie też jest 3 dni obsuwy. Nie trac wiary !!! [emoji8]Wg on 7+5, wg USG 6+4
pasazerka12
Laski zobaczcie co wyczytalam
„
„
- W ciążach pojedynczych nasilone nudności i wymioty wiążą się z mniejszym ryzykiem utraty ciąży, czyli poronienia.”
reklama
PaulinaMalina91