reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wrześniowe mamy 2021

Dziewczyny potrzebuje dziś dobrego słowa ☹️
Zaczęłam plamić, pojechałam do lekarza wieczorem i u lekarza przed badaniem USG zaczęłam krwawić ☹️ na USG jest dzidziuś i jest serduszko ale krwawię cały czas ☹️ brałam od początku ciąży luteine 100 a teraz dostałam duphaston. Jest mi źle i ciężko. Pierwsza ciążę straciłam w podobnym czasie ☹️ nie wiem co będzie dalej..
Życzę wam wszystkim dużo zdrowia i zero nerwów w ciąży i po ciąży 🤞
Trzeba wierzyć kochana

reklama
Nie wiem czy tez tak macie ale jak jadę na miejscu pasażera z moim to dramat drogę cała modlę się żeby się nie pohaftować a jak tylko wysiadam z samochodu to lecę do toalety się z nią przywitać z radością [emoji85]
Za 2 tygodnie czeka mnie wyjazd 300 km od domu ja nie wiem jak ja tam dojadę [emoji23]
Najwyżej podczas jazdy okno uchylisz i hafcik szybko [emoji1787] przepraszam za żarcik, mamostatbio dziwne humory [emoji1787][emoji85]

Zaczęłam plamić, pojechałam do lekarza wieczorem i u lekarza przed badaniem USG zaczęłam krwawić ☹️ na USG jest dzidziuś i jest serduszko ale krwawię cały czas ☹️ brałam od początku ciąży luteine 100 a teraz dostałam duphaston. Jest mi źle i ciężko. Pierwsza ciążę straciłam w podobnym czasie ☹️ nie wiem co będzie dalej..
Kochana nie porównuj jednej i drugiej ciąży !!! Wiem ze łatwo mi mówić bo sama tak robie ! Ale bie martw się bo to szkodzi dzidzi ! Serduszko bije wiec jest okey ❤️

Dobrze, że jest Mąż, to zajmuje się córka. Która non stop by czytała książeczki (super, ale dajcie spokój, ile można jedną i ta samą książkę czytać [emoji2358]). Niestety w piątek na kilka dni wyjeżdża. Jakoś moze damy radę [emoji28]
Uwierz mi, że można [emoji85] młoda mając niecałe 5 lat, już sama umiała płynnie cyztać, i przez rok krolowaly bajeczki, sama czytała na glos [emoji85] wszystkim i ciagle dwie czy tryz te same ksiazeczki, łeb okropnie bolał ale co tam, przynajmniej miała radochę.

Wszystko będzie dobrze, najlepiej zająć się czymś innym i nie myśleć. Brak stresu = większe szanse na sukces. Muzyka, film, książka, cokolwiek byle oderwać się od złych myśli

reklama
Tak ciebie mam na liście [emoji4]Napisz prosze do mnie na pv. Ile masz lat kiedy termin ile dzieci i jak masz na imie [emoji6]Oo faworki ale mk smaka narobilas. A dalabys przepis sprawdzony? Ja jeszcze nigdy nie robiłam ale chyba czas najwyzszyJedyny plus w tym roku ze z synem w domu siedze. Mniej stycznisci z covid mniej stresu. Obys jednak nie byla zarazona trzymam kciuki i nie stresuj sie [emoji1320][emoji11]

Ja z tego przepisu robię,, wklejam tekst bo tu ktoś miał z linkami problem [emoji1787]

2 szklanki mąki pszennej
4 żółtka
1 łyżka octu 6%
½ łyżeczki cukru
½ łyżeczki soli
5 czubatych łyżek gęstej, kwaśniej śmietany
olej lub smalec do smażenia
cukier puder do posypania

Sposób przygotowania:

Mąkę wymieszaj z cukrem i solą. Dodaj żółtka, ocet i śmietanę. Całość zagnieć na jednolitą masę.

Ciasto na faworki bez alkoholu przełóż na stolnicę i ubijaj wałkiem: „zbite” ciasto uformuj raz jeszcze w kulę i „zbij” ponownie, czynność powtarzaj przez ok. 10 – 15 minut. To sprawi, że chruściki będą bogato obsiane bąbelkami i kruche.

Następnie rozwałkuj ciasto na i wykrawaj z niego prostokąty o grubości 3-4 cm. i długości 9 – 10 cm. W środku każdego prostokąta zrób nacięcie i wywiń przez nie drugi koniec ciasta.

Faworki bez alkoholu smaż na rozgrzanym tłuszczu z obu stron, do uzyskania złotego koloru. Gotowe faworki, ułóż na papierowym ręczniku i pozostaw do ostygnięcia. Na koniec posyp cukrem pudrem.

Do góry