reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wrześniowe mamy 2021

reklama
Dziewczyny, ja już zgłupiałam. Byłam w sobotę na wizycie u ginekologa i zwrócił uwagę na podwyższone tsh bo było 2.6. Porozmawiał z lekarzem endokrynologiem kazał zrobić Ft3, ft4, anty Tg i anty TPO i zgłosić się do niego na konsultscje. Zrobiłam dzis te badania, wszystkie są w normie i dodatkowo sprawdziłam tsh... I o dziwo spadło i jest teraz na poziomie 1.6.(badanie robione w tym samym laboratorium i o tej samej godzinie) Nie wiem teraz czy iść do endokrynologa czy dać sobie spokój... Bo widać wszystko jest Oki... Moge jeszcze jutro skontrolowac tsh ale nie wiem czy to a sens... Wizyta wstępnie zapisana na 04.02 i koszt o 250 zł. Więc. Nie wiem czy jest sens skoro jest wszystko ok... Co Wy byście zrobiły w takiej sytuacji?
Mówi się, że TSH bardzo skacze w ciąży. Myślę, że trzeba trzymać się planu i postępować zgodnie z zaleceniami lekarza :)

To jest właśnie chore i sama się zastanawiam ile w tym prawdy a ile nakręcania się nawzajem. Bo skoro masz na chorobowym wskazanie że możesz chodzić to jak to interpretowac?
Jak ktoś ma depresję i z tego powodu ma chorobowe to tym bardziej zamknięcie w domu i czekanie na panie z ZUS takiego człowieka dobije.
Znam osoby, które mają L4 co kilka tygodni, od różnych lekarzy. Kilku z nich na prawdę nie chce się pracować. Wszyscy wkoło wiedzą jak jest, a nigdy nie miały kontroli z ZUS. Bo co, bo krótkie chorobowe? Przecież ZUS wie o wszystkich, nie tylko o tych powyżej 33 dni.
Serio mnie to ciekawi jak w praktyce jest z tym kontrolowaniem chorobowych kobiet w ciąży. Ja jestem z typu osób, które stosują się do wszystkich zasad i przepisów, tak więc grzecznie siedzę w domu, ale co zrobić w sytuacji kiedy ZUS przyjdzie a ja będę spała i to będzie powód nieotwarcia drzwi?
Może któraś z was ma jakieś doświadczenia? :)
Ale na zwolnieniu lekarz zaznacza czy masz leżeć czy możesz chodzić

Dziewczyny , która z Was pracuje w kadrach? [emoji849]potrzebuje porady [emoji45]będę bardzo wdzięczna

Tez jestem w tym dobra 😊 dzisiaj byłam na badaniach krwi i babka do mnie ze krew wolno leci i może mam gęstą krew albo ciśnienie niskie. Jak usłyszałam gęsta krew tak do tej pory cały internet już przeczytany co się może wydarzyć... ehh czy w morfologii wyjdzie czy krew jest ok ?
Krew miałaś gęstą, bo za mało piłaś :-) dobrze jest wypić że 3 szklanki wody przed badaniem (nie longiem).

reklama
Do góry