Marcelina007
Fanka BB :)
Miałam taką 8 lat temu tylko różowąMoże to głupie, ale chyba w niedalekiej przyszlości kupie sobie taką koszulkęZobacz załącznik 1233755
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Miałam taką 8 lat temu tylko różowąMoże to głupie, ale chyba w niedalekiej przyszlości kupie sobie taką koszulkęZobacz załącznik 1233755
Tez wydaję mi się że to plamienie miałam to samoDobra teraz będzie obrzydliwie. To brudzeniem, plamienie czy kij wie co. Poczekałam aż wyschnie
To jest właśnie chore i sama się zastanawiam ile w tym prawdy a ile nakręcania się nawzajem. Bo skoro masz na chorobowym wskazanie że możesz chodzić to jak to interpretowac?Serio?? Właśnie się zastanawiałam jak to z tym jest, to niby do sklepu też nie można wyjść ani na spacer tak na prawdę??? Tylko trzeba kombinować[emoji2955]
Nie no miałam ale nie robiłam tych badań na konflikt, ja mam plus mój mąż chyba też aczkolwiek nie mamy papierka i on nie wieWitaj mnie nie boli, ale czasem ciagnie w dole jak za szybko wstane czy kichne.
U mnie to samo, stoi sie 8 godz i wdycha niezbyt fajne substancje, niestety... dla ciazy to nie jest wskazane i czy bym siedziala czy stala i tak bym je wdychala...a takze lubie swoja prace
Ja mam konflikt, ale mialam zastrzyk poprzednio wiec spoko.
Jak to nigdy? W sensiw nie miałaś oznaczania krwi? Jak masz minus to z z
Przy pierwszej raczej nie, bo dopiero po porodzie wytwarzaja aie przeciwciala, ale powinien byc zastrzyk po porodzie.
automatu masz zastrzyk...
Ooo a my dzialamy
Tak, ma racje, jak masz plus to sie nie martw
Ja nie podjęłam, lekarz podjął za mnie
O extra info zapytam mojego lekarza na następnej wizycie o toMi lekarz tłumaczył że jeśli mam l4 chodzące mogę iść na spacer bo jest on zalecenie lekarza
Mi ciągnęła 5 probówek może w tym tez był problem ze przy końcu krew się skończyłaMi ostatnio rodzinny kazał dwa.kubki wody wypić przed pobraniem
Trzeba tez wziąć pod uwagę to ze wielu pracodawcom takie rozwiązanie tez pasuje bo ciężarna to osoba której faktycznie trzeba zapewnić komfortowe warunki, jeśli zle się poczuje moze np wyjść do domu itp. a tak ma L4 przez pierwszy miesiąc płaci pracodawca a potem ZUS , a na to miejsce może zatrudnić osobę całkowicie „wydajna” . Wina jest naszego systemu po prostuNo niestety przestrzeganie prawa pracy w Polsce mocno kuleje. W przypadku ciężarnych trochę są winni lekarze, trochę my, że nie egzekwujemy swoich praw.
Jedyne co chciałabym dodać do tego tematu to kontrole z ZUS, które podobno są coraz częstsze, na moim poprzednim forum chyba trzy dziewczyny miały wizytę. Także zwróćcie uwagę co tam macie na l4 wpisane, bo jeśli tzw. zwolnienie leżące to niestety teoretycznie nie powinnyście wychodzić z domu. No i nie można wtedy zmieniać miejsca pobytu, czyli jakikolwiek wyjazd teoretycznie powinien być zgłoszony do ZUS.
Podaj linka do niej
Ale masz 100% racji. Jakie warunki pracy miałby zapewnić pracodawca u którego w firmie produkuje się farby czy rozpuszczalniki? Miałby stworzyć fikcyjne stanowisko? Albo dla osoby która pracuje w systemie zmianowym, dawać jej tylko pierwsze zmiany a komuś innemu przez 9 miesięcy dawać nocki?Trzeba tez wziąć pod uwagę to ze wielu pracodawcom takie rozwiązanie tez pasuje bo ciężarna to osoba której faktycznie trzeba zapewnić komfortowe warunki, jeśli zle się poczuje moze np wyjść do domu itp. a tak ma L4 przez pierwszy miesiąc płaci pracodawca a potem ZUS , a na to miejsce może zatrudnić osobę całkowicie „wydajna” . Wina jest naszego systemu po prostu