reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

wrześniowe mamy 2021

reklama
Mam taką zagwozdkę. Dostałam od lekarza skierowanie na badania do labolatorium. W liście badań jest napisane tylko: pakiet ciążowy I i teraz za cholerę nie wiem jakie to w końcu będą badania czy sama morfologia czy mocz też. Szkoda, że od razu tego nie zauważyłam i nie dopytałam lekarza. To będą moje pierwsze badania labo w ciąży. Wiecie może co to mogą być za badania? Dostałam też zalecenie żeby od razu zrobić badanie na różyczkę, oznaczenie grupy krwii i coś czego nie mogę rozczytać. Help 😂😂

Tez jestem w tym dobra 😊 dzisiaj byłam na badaniach krwi i babka do mnie ze krew wolno leci i może mam gęstą krew albo ciśnienie niskie. Jak usłyszałam gęsta krew tak do tej pory cały internet już przeczytany co się może wydarzyć... ehh czy w morfologii wyjdzie czy krew jest ok ?
Może po prostu za mało piłaś 🙈

Mam taką zagwozdkę. Dostałam od lekarza skierowanie na badania do labolatorium. W liście badań jest napisane tylko: pakiet ciążowy I i teraz za cholerę nie wiem jakie to w końcu będą badania czy sama morfologia czy mocz też. Szkoda, że od razu tego nie zauważyłam i nie dopytałam lekarza. To będą moje pierwsze badania labo w ciąży. Wiecie może co to mogą być za badania? Dostałam też zalecenie żeby od razu zrobić badanie na różyczkę, oznaczenie grupy krwii i coś czego nie mogę rozczytać. Help 😂😂
Mocz też to podstawa

Myślę że z moczem. Przecież nie zaszkodzi nasiusiac do pojemnika najwyżej wyrzucisz ;)

Mam taką zagwozdkę. Dostałam od lekarza skierowanie na badania do labolatorium. W liście badań jest napisane tylko: pakiet ciążowy I i teraz za cholerę nie wiem jakie to w końcu będą badania czy sama morfologia czy mocz też. Szkoda, że od razu tego nie zauważyłam i nie dopytałam lekarza. To będą moje pierwsze badania labo w ciąży. Wiecie może co to mogą być za badania? Dostałam też zalecenie żeby od razu zrobić badanie na różyczkę, oznaczenie grupy krwii i coś czego nie mogę rozczytać. Help [emoji23][emoji23]
Najprawdopodobniej mocz też. Ja bym wzięła próbkę. Najwyżej wyrzucisz

Moim zdaniem to też brudzenie. Mi lekarka mówiła, że brązowe brudzenia są częste przy zmianach hormonalnych i żeby się nie przejmowac.

A propos zwolnień i kodeksu pracy, zmiany stanowiska itd. wydaje mi się, że trzeba tu zrozumieć obie strony i pracodawcę i pracownika. Pracodawcy często nie stać na to, żeby wypłacać pensję, jak nie pracownik musi być w domu. Koszty utrzymania pracownika w PL są wysokie. Szczególnie teraz. Poza tym my w Polsce mamy meeeega social, 100% płatne L4, macierzyński, możliwość urlopy wychowawcze, jakieś dodatki, to naprawdę nie jest standard, także doceńmy to, co mamy :-)

A co do pracodawców, jak to ludzie, bywają różni, ale mimo to, ja chcę się zachowywać przyzwoicie. Jak będzie 12. tydzień powiem w pracy, że od połowy maja trzeba zacząć szukać zastępstwa. No chyba< że wydarzy się coś nieprzewidywalnego - ale tego nie zakładam :-)

Dziewczyny od spacerów- wchodzę w to! Ja staram się rano do stajni jeździć, czyszczę konia i patrzę jak koleżanka mi go jeździ - zazdrooo mam wtedy i godzinę tupię na hali,za to jak się rano nie zbiorę, to popołudniu ciężko mi się zmobilizować :-(

Dobrego dnia wszystkim!

Zgadzam się, ze mamy jeden z najlepszych socjali dla matek w Europie.
Natomiast nie zgadzam się, że ZUS jest od tego, żeby odciążać pracodawcę, chociaż wiem, że gdyby tak nie było kobietom jeszcze trudniej byłoby znaleźć prace.
Ale jak już pisałam wcześniej-jest coraz więcej kontroli, jeśli pracownik ZUSu nie zastanie nikogo w domu to pamietam, że dziewczyny musiały udowadniać, że wyszły w naprawdę pilnej potrzebie, pokazywać paragony ze sklepu czy z apteki.

A przy pierwszej to nie stanowi problemu czy jak?
Ja bede dzisiaj szukać mojej książeczki bo niewiem czy mam rh + czy -
Ogólnie chodzi o to że jak matka jest - a dziecko odziedziczy krew po ojcu plus to jest tak że jakby krew dziecka dostała się do matki to matka zaczyna traktować jak zagrożenie i produkuje przeciwciała przeciwko dziecku. Tak się dzieje przy porodzie dlatego dostaję się wtedy imunoglobulinę. Przy następnych ciążach organizm matki jest już bardziej wyczulony i dlatego jest gorzej.

reklama
Ani mi nie mów, dziś miałam orgazm senny [emoji23][emoji23]
Ja mam od zawsze zajebiste skojarzenia, ale teraz przechodzę samą siebie [emoji85][emoji85]

Jak już minie pierwszy trymestr, to wezmę męża powoli w obroty, w koncu do porodu to ostatnie chwile bez zabezpieczeń [emoji1787] moglibyśmy niby teraz coś poseksić, ale ja się boję trochę, wiec poki co jedynie [emoji509][emoji509][emoji509][emoji509][emoji509][emoji509] wchodzą w grę [emoji1787]

Do góry