reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

wrześniowe mamy 2021

Dziewczyny zaczelam krwawic na czerwono. Nie bylo to bardzo duzo no ale sporo. Na 14 ide do gin jednak cos czuje ze to koniec bedzie. [emoji17]
Do 14:00 już niedługo, spróbuj może się położyć i zdrzemnąć jeżeli masz taką możliwość. O której godzinie masz brać tabletki? Może można przyspieszyć o godzine-dwie. Włącz sobie jakiś ulubiony film albo puść ulubione piosenki, żeby czas szybciej zleciał, a potem szykowanie się do wizyty i ni się obejrzysz a już będziesz w gabinecie. Ściskam Ciebie mocno ❤️

reklama
Dziewczyny zaczelam krwawic na czerwono. Nie bylo to bardzo duzo no ale sporo. Na 14 ide do gin jednak cos czuje ze to koniec bedzie. [emoji17]
Nie stresuj się. I nawet tak nie myśl. Ja mam plamienia od tygodnia i odkąd leżę to zrobiły się zdecydowanie mniejsze. Przyjmuje luteinę i nie pozostało mi nic więcej jak być dobrej myśli. Będzie dobrze ❤️

Spokojnie, może to rzeczywiście od luteiny. Ja też myślę że moje krwawienie może być przez luteinę. Do 9 tygodnia nie miałam żadnych plamień, a zaczęły się jakoś 5 dni po tym jak zaczęłam brać luteinę. Na IP lekarka powiedziała że tabletka jest przyklejona do szyjki (na IP byłam rano, a tabletkę aplikowałam wieczorem dnia poprzedniego). Iiiiiii... Sama sobie odstawiłam ta dopochwowa luteinę i już nie plamie. Oczywiście nikomu nie polecam mojego sposobu i broń boże nikogo nie zachęcam żeby mnie naśladować... Po prostu zaufałam przeczuciu, wiedziałam też że u mnie luteina i duphaston były przepisane zapobiegawczo, no i w szpitalu dostałam jeszcze luteinę podjęzykowa.

Także musi być dobrze ❤️

Porownanie srednie... po porodzie juz nie musisz sie martwic, ze rozwija sie w tobie zycie i musisz uwazac na siebie duzo bardziej.
Wg mnie jak kobieta plami,krwawi i zle przechodzi ciążę, to powinna odpoczywać na l4. Ja czuje sie ok, ale co z tego jak prace mam przy szkodliwych substancjach?siedze wiec na dupie w domu.
Moja praca polega glownie na dźwiganiu, schylaniu noszeniu, cały czas w ruchy co nie pozostaje bez wplywu na kręgosłup, w dodatku 3 zmiany, więc na L4 i tak już siedzę. Czuje sie w miarę ok, ale gdyby coś się z ciążą stalo przez to dźwiganie, to bym sobie nie wybaczyła.

reklama
Do góry