reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wrześniowe mamy 2021

Z tego co wiem to tylko w Polsce jest taka polityka, żeby wystawiać l4 w ciąży, nawet bez poważnych wskazań. Mieszkałam trochę zagranicą i tam wszystkie ciężarne normalnie pracowały.
Oczywiście, jeśli ciąża jest zagrożona to wiadomo, ale tylko z powodu tego, że ktoś się stresuje no to jednak trochę słabe. Jak dziecko się już urodzi to tez jest mnóstwo stresów, wierz mi, ale jednak ludzie chodzą do pracy ;)
Np Holandii pracuje się do samego końca, a po porodzie 3 miesiące i do pracy 😊

reklama
Dzien dobry. Co do chinskiego kalendarzyka to mi sie ostatnio sprawdzilo teraz wychodzi dziewczynka wiec oby sie sprawdzilo [emoji85]chociaz tez w to nie wierze.
Ja nie mam problemu na szczescie z praca bo na wychowawczym siedze sobie.
Co do spacerkow to przez te plamienia teraz wychodze co 2/3dni z dzieckiem. Tez czasem nie ma pogody. Tak to codziennie wychodzilismy ale teraz musze sie oszczedzac.
Te co biora luteine dopochwowo to mam pytanie. Czy tez po aplikacji czujecie takie ciągnięcia w pochwie troche bolesne? [emoji848]

Wow ..A kto zajmuje się wtedy dzieckiem? Niania?
Siostra męża urodziła tam dwójkę dzieci- rodzisz i po przebadaniu od razu wychodzisz do domu z dzieckiem po ok 3 godzinach od porodu. Ale tam codziennie przychodzi położna na 8 godzin i zajmuje się nie tylko dzieckiem ale tez domem 😊 a potem albo dziecko idzie do żłobka albo trzeba kombinować z godzinami pracy, tak było w jej przypadku. Tylko nie wraca się na cały etat ale na kilkanaście godzin w tygodniu 😊

reklama
Do góry