reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

wrześniowe mamy 2021

Z tego co wiem to tylko w Polsce jest taka polityka, żeby wystawiać l4 w ciąży, nawet bez poważnych wskazań. Mieszkałam trochę zagranicą i tam wszystkie ciężarne normalnie pracowały.
Oczywiście, jeśli ciąża jest zagrożona to wiadomo, ale tylko z powodu tego, że ktoś się stresuje no to jednak trochę słabe. Jak dziecko się już urodzi to tez jest mnóstwo stresów, wierz mi, ale jednak ludzie chodzą do pracy ;)
Np Holandii pracuje się do samego końca, a po porodzie 3 miesiące i do pracy 😊

reklama
Dzien dobry. Co do chinskiego kalendarzyka to mi sie ostatnio sprawdzilo teraz wychodzi dziewczynka wiec oby sie sprawdzilo [emoji85]chociaz tez w to nie wierze.
Ja nie mam problemu na szczescie z praca bo na wychowawczym siedze sobie.
Co do spacerkow to przez te plamienia teraz wychodze co 2/3dni z dzieckiem. Tez czasem nie ma pogody. Tak to codziennie wychodzilismy ale teraz musze sie oszczedzac.
Te co biora luteine dopochwowo to mam pytanie. Czy tez po aplikacji czujecie takie ciągnięcia w pochwie troche bolesne? [emoji848]

Wow ..A kto zajmuje się wtedy dzieckiem? Niania?
Siostra męża urodziła tam dwójkę dzieci- rodzisz i po przebadaniu od razu wychodzisz do domu z dzieckiem po ok 3 godzinach od porodu. Ale tam codziennie przychodzi położna na 8 godzin i zajmuje się nie tylko dzieckiem ale tez domem 😊 a potem albo dziecko idzie do żłobka albo trzeba kombinować z godzinami pracy, tak było w jej przypadku. Tylko nie wraca się na cały etat ale na kilkanaście godzin w tygodniu 😊

reklama
Do góry