Np Holandii pracuje się do samego końca, a po porodzie 3 miesiące i do pracyZ tego co wiem to tylko w Polsce jest taka polityka, żeby wystawiać l4 w ciąży, nawet bez poważnych wskazań. Mieszkałam trochę zagranicą i tam wszystkie ciężarne normalnie pracowały.
Oczywiście, jeśli ciąża jest zagrożona to wiadomo, ale tylko z powodu tego, że ktoś się stresuje no to jednak trochę słabe. Jak dziecko się już urodzi to tez jest mnóstwo stresów, wierz mi, ale jednak ludzie chodzą do pracy
reklama
Marcelina007
Fanka BB :)
Jestem spokojniejszaMam takie dni ze pobolewa, a czasem boli dość mocno, dziś 7+5, w ciąży z córka bolał dzień w dzień do końca 3 miesiąca, wiec staram się tym nie przejmować
Promyczek91
Wow ..A kto zajmuje się wtedy dzieckiem? Niania?Np Holandii pracuje się do samego końca, a po porodzie 3 miesiące i do pracy
przyczajona49
.
Ostatnia edycja:
E
Ewka34
Gość
Ja nie miałabym z kim dziecka zostawićNp Holandii pracuje się do samego końca, a po porodzie 3 miesiące i do pracy
Paulina97
Dzien dobry. Co do chinskiego kalendarzyka to mi sie ostatnio sprawdzilo teraz wychodzi dziewczynka wiec oby sie sprawdzilo [emoji85]chociaz tez w to nie wierze.
Ja nie mam problemu na szczescie z praca bo na wychowawczym siedze sobie.
Co do spacerkow to przez te plamienia teraz wychodze co 2/3dni z dzieckiem. Tez czasem nie ma pogody. Tak to codziennie wychodzilismy ale teraz musze sie oszczedzac.
Te co biora luteine dopochwowo to mam pytanie. Czy tez po aplikacji czujecie takie ciągnięcia w pochwie troche bolesne? [emoji848]
Ja nie mam problemu na szczescie z praca bo na wychowawczym siedze sobie.
Co do spacerkow to przez te plamienia teraz wychodze co 2/3dni z dzieckiem. Tez czasem nie ma pogody. Tak to codziennie wychodzilismy ale teraz musze sie oszczedzac.
Te co biora luteine dopochwowo to mam pytanie. Czy tez po aplikacji czujecie takie ciągnięcia w pochwie troche bolesne? [emoji848]
AgnesSweden
W Szwecji też. Tutaj lekarz może wystawić Ci zaswiadczenie że masz pracować np tylko na 50℅ czyli np 4h dziennie. Ale zwolnień nie wystawiaja, a takich przed 12tc to w ogóle mowy nie maNp Holandii pracuje się do samego końca, a po porodzie 3 miesiące i do pracy
jjm86
Na 13:20. Będę dziś i za Ciebie i ten Twój mały cud trzymać kciuki@jjm86 na która masz wizytę?
@Paulina97 nic Kochana nie czuję po aplikacji ale zastanawiam się, czy właśnie od tego nie plamiłam. Dozujesz palcem czy aplikatorem?
Siostra męża urodziła tam dwójkę dzieci- rodzisz i po przebadaniu od razu wychodzisz do domu z dzieckiem po ok 3 godzinach od porodu. Ale tam codziennie przychodzi położna na 8 godzin i zajmuje się nie tylko dzieckiem ale tez domem a potem albo dziecko idzie do żłobka albo trzeba kombinować z godzinami pracy, tak było w jej przypadku. Tylko nie wraca się na cały etat ale na kilkanaście godzin w tygodniuWow ..A kto zajmuje się wtedy dzieckiem? Niania?
reklama
E
Ewka34
Gość
Ja także za Ciebie i twoje maleństwo ❤ chociaż ja mam później bo ma 16.15Na 13:20. Będę dziś i za Ciebie i ten Twój mały cud trzymać kciuki
@Paulina97 nic Kochana nie czuję po aplikacji ale zastanawiam się, czy właśnie od tego nie plamiłam. Dozujesz palcem czy aplikatorem?