reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

wrześniowe mamy 2021

Cześć, chciałabym do Was dołączyć. ;)
Jestem w 8+2, to moja 2 ciąża. Termin mam na 11.09. Pierwsza zakończyła się sukcesem i mam 2.5-letnią córeczkę Adę. ;)

Ta ciąża daje mi popalić. :) Od 5tc mam okropne, całodniowe mdłości. 1-2x dziennie wymioty. Zgaga i zero energii. Gdyby nie to, że mam córkę do opieki to pewnie bym całe dnie spala. Do tego dokucza mi podbrzusze- lekkie pobolewanie jakby okresowe, ale o wiele wiele lżejsze. Nie przeszkadza w funkcjonowaniu. Tak jakby troche po bokach. Czy Was też pobolewa brzuch?

reklama
Hej dziewczyny [emoji4] Mało się odzywam bo się czuję beznadziejnie ostatnio przez te mdłości. Co nie zjem to mi podchodzi do gardła [emoji1785] Nie wymiotuję, ale mam wrażenie, że mój żołądek to jeden wielki śmietnik. Jakbym nie gryzła i nie trawiła tego co zjadam tylko mam poczucie, że mi to wszystko tam leży [emoji51]Sorry za jakże obrazowe porównanie, ale tak się czuję[emoji28] Za to postanowiłam sobie, że codziennie będę wychodzić na taki godzinny szybki spacer bo się strasznie zasiedziałam, a na inną aktywność nie mam siły. I tak wczoraj machnęłam ponad 10tys kroków[emoji2088][emoji16] Mam nadzieję, że zapału mi nie braknie i te 5razy w tygodniu poświęcę sobie taką godzinkę w ciągu dnia. Super to też robi na głowę [emoji4] Aha i jeszcze postanowienie, że ewentualne słodycze itp tylko w weekendy. Nie chcę przytyć za dużo w tej ciąży i muszę się pilnować tym razem. Ktoś do mnie dołącza? [emoji12]
Ja bardoz chetnie dołączę. W 1 ciąży przytylam 30 kilo, a obżeralam sie dużą iloscią slodyczy, chipsy, cola [emoji85] teraz też plnauję slodkie maksymalnie raz w tygodniu, codziennie owoce, jogurty itp, wiecej niż 15 kilo bym nie chciala przytyć, bo też czlowiek starszy, to trudniej bedzie potem zrzucić.

Jak wszystko będzie dobrze i dotrwam do porodu to będę miała cc ze względu na endometriozę ale się zastanawiam czy wy będziecie musiały rodzić .... w maseczce [emoji23][emoji23]
Mam nadzieję, że nie. Znajoma rodizła w czerwcu, i nie zakładali jej maski podczas parcia.
Serio??? [emoji849][emoji849][emoji849]
No serio. Takie porody się zdarzały. Kagańce na twarz podcza samego parcia [emoji85]

Cześć, chciałabym do Was dołączyć. ;)
Jestem w 8+2, to moja 2 ciąża. Termin mam na 11.09. Pierwsza zakończyła się sukcesem i mam 2.5-letnią córeczkę Adę. ;)

Ta ciąża daje mi popalić. :) Od 5tc mam okropne, całodniowe mdłości. 1-2x dziennie wymioty. Zgaga i zero energii. Gdyby nie to, że mam córkę do opieki to pewnie bym całe dnie spala. Do tego dokucza mi podbrzusze- lekkie pobolewanie jakby okresowe, ale o wiele wiele lżejsze. Nie przeszkadza w funkcjonowaniu. Tak jakby troche po bokach. Czy Was też pobolewa brzuch?
U mnie termin 12-13.09 także jesteśmy praktycznie na tym samym etapie. I również mam takie pobolewanie brzucha. Właśnie po bokach.

Dzień dobry,
Chciałam do was dołączyć dopiero w piątek po drugiej wizycie, ale czytając Was postanowiłam zrobić to dziś [emoji3]
To moja 3 ciąża, mam 2,5 letnia córeczkę a pierwsza ciążę poroniłam w początkowych tygodniach.
Termin mam na 25.09, byłam na wizycie tydzień temu, był sam pęcherzyk. Następna mam w piatek, mam nadzieję że zobaczę już serduszko [emoji173]
Dziewczyny a czy wam rano jest słabo? Bo ja jak wstaje to mam wrażenie że za chwilę odlecę [emoji3525]
Pozdrawiam was cieplutko
Hej.
To też moja 3 ciąża, jedna corka urodzona 14 lat temu, i aniłek sprzed 3 lat :-(
Termin mam na 27. 09. W zeszłym tygodniu też byłam na wizycie, byl sam pęcheryzk z maleńkim kropkiem, mastepna wizyta w przyszly czwartek. Bed emiala 7+5, to juz wszystko będzie pięknie widać.

Towarzyszyły Ci może skurcze? Bo z tego co wyczytałam, to same plamienia są też złą oznaką, kiedy towarzyszą im bolesne skurcze? Jeżeli to zwykły ból, nawet ostry, to chyba się zgadza... Nie ma się co na zapas denerwować, w naszym stanie musimy mimo wszystko myśleć pozytywnie i na zapas się nie denerwować.
Przypominał ból na małpę taki tępy na środku.. Nic więcej się dziś nie wydarzyło, sluz biały. Oby to nie zwiastowało czegos złego 🙄próbuje się nie przejmować ale każdy jakiś bodziec daje do myślenia

reklama
Do góry