Elodia
Fanka BB :)
Oby tak było i tym razem :-)Masz dobre geny
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Oby tak było i tym razem :-)Masz dobre geny
No chyba juz nie zrobisz...ale pamiętaj ze mimo tego ze umowa Ci się skończyła masz prawo wziąść l4 które, wypłacać będzie Zus. Tylko pamiętaj zeby te l4 wziąść maksymalnie do 2 tygodni po ustaniu zatrudnienia i pamiętaj że musi być ciągłość nie może być 1 dnia przerwy miedzy l4. Można ciągnąć l4 przez 180 dni w przypadku ciąży 270Hej dziewczyny ehhh jestem załamana. Właśnie dowiedziałam się, że nie zostanie mi przedłużona umowa, bo jestem w ciąży dopiero 5 tydzień i nie mają obowiązku przedłużać mi umowy... Nie wiem co robić... aktualnie jestem na l4 bo mam ciążę zagrożoną i jestem po jednym poronieniu. Była któraś z Was w takiej sytuacji ?
Niestety od 3miesiaca jesteś chroniHej dziewczyny ehhh jestem załamana. Właśnie dowiedziałam się, że nie zostanie mi przedłużona umowa, bo jestem w ciąży dopiero 5 tydzień i nie mają obowiązku przedłużać mi umowy... Nie wiem co robić... aktualnie jestem na l4 bo mam ciążę zagrożoną i jestem po jednym poronieniu. Była któraś z Was w takiej sytuacji ?
Siedze na doopie, ale już sobie nakladlam do głowy. Wezmę dodatkowy progesteron i zobacze co będzie. Lekarza i tak mam dopiero za tydzień więc nic nie zrobieMoże to nic złego, spokojnie. Ale uważnie obserwuj.
Oj jej to tak można Była tu chyba księgowa z tego co pamiętam to może ci coś doradzi .Hej dziewczyny ehhh jestem załamana. Właśnie dowiedziałam się, że nie zostanie mi przedłużona umowa, bo jestem w ciąży dopiero 5 tydzień i nie mają obowiązku przedłużać mi umowy... Nie wiem co robić... aktualnie jestem na l4 bo mam ciążę zagrożoną i jestem po jednym poronieniu. Była któraś z Was w takiej sytuacji ?
Tzn jak 2 tygodnie po ustaleniu zatrudnienia ? Teraz mam l4 od 28 grudnia do 8 lutego. Jutro idę do Zusu podpytać co i jakNo chyba juz nie zrobisz...ale pamiętaj ze mimo tego ze umowa Ci się skończyła masz prawo wziąść l4 które, wypłacać będzie Zus. Tylko pamiętaj zeby te l4 wziąść maksymalnie do 2 tygodni po ustaniu zatrudnienia i pamiętaj że musi być ciągłość nie może być 1 dnia przerwy miedzy l4. Można ciągnąć l4 przez 180 dni w przypadku ciąży 270
Jeśli potrzebujesz pomocy napisz na priv, napisze Ci jakies potrzebne dokumenty trzeba wyslac do Zus
Można. Dopiero po 3miesiacu. Muszą przedłużyć umowę do dnia poroduOj jej to tak można Była tu chyba księgowa z tego co pamiętam to może ci coś doradzi .
Dopiero od 3 miesiąca kobieta jest chroniona szkoda ze nie wiedziałam tego wczesniej, myslalam ze nie ma na to reguły.Oj jej to tak można Była tu chyba księgowa z tego co pamiętam to może ci coś doradzi .
Czyli macierzyński juz mi się nie należy?No chyba juz nie zrobisz...ale pamiętaj ze mimo tego ze umowa Ci się skończyła masz prawo wziąść l4 które, wypłacać będzie Zus. Tylko pamiętaj zeby te l4 wziąść maksymalnie do 2 tygodni po ustaniu zatrudnienia i pamiętaj że musi być ciągłość nie może być 1 dnia przerwy miedzy l4. Można ciągnąć l4 przez 180 dni w przypadku ciąży 270
Jeśli potrzebujesz pomocy napisz na priv, napisze Ci jakies potrzebne dokumenty trzeba wyslac do Zus
Edit
Teraz doczytałam ze jesteś juz na l4. To po prostu ciągnij dalej te l4 i będziesz miała dalej płacone bez problemu. No ale o macierzyńskim nie ma juz co mówić.
Nie przeczytałam że jesteś juz na l4. Gdybyś i nawet nie była na l4 a np umowa kończy Ci się ostatniego stycznia to od tego czasu do 14 dni możesz iść do lekrza po l4. I ciągnąć je.Tzn jak 2 tygodnie po ustaleniu zatrudnienia ? Teraz mam l4 od 28 grudnia do 8 lutego. Jutro idę do Zusu podpytać co i jak
Nie no ale teraz kazsa kobieta która nie pracuje dostaje 1000 zl przez rok więc zawsze to coś.Czyli macierzyński juz mi się nie należy?