reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wrześniowe mamy 2021

Na rozstepy nic mi nie pomoglo, wyszly i tak.

Odnosnie punktu 4, zaslaniaj glowe i tyle,noe przebywaj na slonku w godzinach krytycznych, a brzucha zaslaniac nie musisz, ten mit obalony.
Mi tak samo rozstępy wyszły i tak 🙄
@Promyczek91 odnośnie słońca.. Jeśli wytrzymasz z bebzolem na słoncu to gratuluję 😂😂😂😂 ja rodziłam w końcu lipca i uwierz nie mogłam siedzieć na słoncu ;) ale głowę zakrywaj co by udaru nie dostać;)

reklama
Ja nie bardzo wierze w te kremy na rozstępy, w poprzedniej ciąży jak sobie przypomniałam to smarowałam się ta darmową oliwka z Rossmanna. Rozstępów na brzuchu brak [emoji106] natomiast niestety wyskoczyło kilka na piersiach, ale tam już miałam od okresu dojrzewania.

Mnie bardziej martwią te wory pod oczami niż rozstępy [emoji23] przed ciążą kupiłam kremy z kwasami i retinolem, a teraz lipa, nie mogę ich używać.

Wy tu o roztępwch a ja nawet nie miałam ani rqzu. Brzuch gładki jak dupka niemowlaka. A w ciazy z mloda 30 kilo przytyłam.

Umowilam sie do Medicover na 2 wizytę. Na przyszły czwartek czyli 11.02 na godzinę 10.

Mi tak samo rozstępy wyszły i tak 🙄
@Promyczek91 odnośnie słońca.. Jeśli wytrzymasz z bebzolem na słoncu to gratuluję 😂😂😂😂 ja rodziłam w końcu lipca i uwierz nie mogłam siedzieć na słoncu ;) ale głowę zakrywaj co by udaru nie dostać;)
Ale kto mówi o siedzeniu na słońcu w 3 trymestrze. Przecież ładne pogody mamy juz w maju i czerwcu a to będzie 2 trymestr. Lubię ciepło , mam basen więc jeśli objawy nie będą mi dokuczac to nie zamierzam siedzieć w domu caly czas albo w cieniu tylko tez choć trochę zażyc witaminy D naturalnie ;)

Ja nie bardzo wierze w te kremy na rozstępy, w poprzedniej ciąży jak sobie przypomniałam to smarowałam się ta darmową oliwka z Rossmanna. Rozstępów na brzuchu brak [emoji106] natomiast niestety wyskoczyło kilka na piersiach, ale tam już miałam od okresu dojrzewania.

Mnie bardziej martwią te wory pod oczami niż rozstępy [emoji23] przed ciążą kupiłam kremy z kwasami i retinolem, a teraz lipa, nie mogę ich używać.
Darmową oliwką? :)

Ale kto mówi o siedzeniu na słońcu w 3 trymestrze. Przecież ładne pogody mamy juz w maju i czerwcu a to będzie 2 trymestr. Lubię ciepło , mam basen więc jeśli objawy nie będą mi dokuczac to nie zamierzam siedzieć w domu caly czas albo w cieniu tylko tez choć trochę zażyc witaminy D naturalnie ;)
Słuchaj ja miałam czerniaka i zalecenia miałam takie: chodzić w kapeluszu w długim rękawie i wysmarowaną kremem 50 . Żyję normalne 😃 bez przesady , wolę się lekko opalić niż mieć braki witaminy D i mieć depresję. Ja się bardziej martwię jak będę kosić trawę 😢 mam 25 arów koło domu i obsesję żeby trawka skoszona była.

Hej dziewczyny ehhh jestem załamana. Właśnie dowiedziałam się, że nie zostanie mi przedłużona umowa, bo jestem w ciąży dopiero 5 tydzień i nie mają obowiązku przedłużać mi umowy... Nie wiem co robić... aktualnie jestem na l4 bo mam ciążę zagrożoną i jestem po jednym poronieniu. Była któraś z Was w takiej sytuacji ?

reklama
Tzn wiesz pytałaś o opalanie więc odniosłam się do lata i swojego doświadczenia ;) no i nie mówię że masz siedzieć w domu czy w cieniu;) tylko uważać.

Do góry