Elena26
Zaangażowana w BB
Dobry przyrostDziewczyny, u mnie wynik 107. 2 dni temu było 27. Myślicie, że spoko, czy jednak za mało? +/- 4+3
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Dobry przyrostDziewczyny, u mnie wynik 107. 2 dni temu było 27. Myślicie, że spoko, czy jednak za mało? +/- 4+3
Przede wszystkim witaminy w formie metylowanej - kwas foliowy metylowany, witamina b12 czyli metylokobalamina (przykładowo firma solgar lub swanson).Dziewczyny jestem przerażona, robiłam badanie na mutację MTHFR i dzisiaj odebrałam wyniki, że mam to coś. Teraz jestem mocno zestresowana, bo nie wiem czy to oznacza, że całe moje branie kwasu foliowego od wielu miesięcy nie dało nic i może być problem z ciążą i z dzieckiem? Do wizyty u lekarza mam ponad 2,5 tyg Przerabiał może ktoś już ten temat?
Innych mutacji nie kazali mi zbadać tylko ten MTHFR z tymi dwoma wariantami numerów.Przede wszystkim witaminy w formie metylowanej - kwas foliowy metylowany, witamina b12 czyli metylokobalamina (przykładowo firma solgar lub swanson).
Ja dodatkowo mam zalecone zastrzyki z heparyny ale to już wedle indywidualnego zalecenia lekarza.
A żadne inne mutacje rozumiem Ci nie wyszły? Ja mam również mutacje Pai-1, więc biorę dodatkowo acard na noc.
też mam tą mutacje . Tylko podobno w łagodnej postaci. Lekarz zalecił tylko Wit w formie metylowanejInnych mutacji nie kazali mi zbadać tylko ten MTHFR z tymi dwoma wariantami numerów.
Dziękuję za podpowiedzi
Właśnie zaopatrzyłam się w metylowany folian z Solgara.
dodam jeszcze, że dość późno się o niej dowiedziałam w poprzedniej ciąży. Mimo , że wcześniej nie brałam metylowanych witamin to synek urodził się zdrowyInnych mutacji nie kazali mi zbadać tylko ten MTHFR z tymi dwoma wariantami numerów.
Dziękuję za podpowiedzi
Właśnie zaopatrzyłam się w metylowany folian z Solgara.
o i to jest informacja, która dodaje skrzydeł dziękujędodam jeszcze, że dość późno się o niej dowiedziałam w poprzedniej ciąży. Mimo , że wcześniej nie brałam metylowanych witamin to synek urodził się zdrowy
Hej i jak tam ?Ja dzisiaj też już po drugiej becie
Ja zrobiłam tyko jeden test ale były dwie mocne krechy daj znać jak wyjdzie Beta, mam nadzieje ze mój przyrost tez będzie w porządku i pozwoli trochę odetchnąćTak wyglądały moje testy z tego tygodnia. Tobie też gratuluję[emoji4] Czyli idziemy łeb w łeb jak to mówią[emoji1][emoji1][emoji16]
Jeszcze brak wynikówHej i jak tam ?