reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wrześniowe mamy 2021

A co to za szaszetki? Jakiś antybiotyk typu monural czy coś innego? A inne parametry np. bakterie też masz poza normą?
Jeszcze nie mam wyników dzisiejszego przesiewu, który jest rozszerzonym badaniem moczu.
Mam saszetki do picia 3 razy dziennie Ural - jakieś przeciwbakteryjne. :(

reklama
Dzień dobry[emoji4] Ja miałam wczoraj kiepskie samopoczucie, cały dzień bolała mnie głowa, snułam się jakoś bez sensu, a mój 2.5latek tak dawał czadu, że ciężko było odpocząć [emoji28] Co do brzucha to ja już w tamtym tygodniu wyjęłam z szafy spodnie ciążowe [emoji85] I tak jak w pierwszej ciąży wyczekiwałam brzuszka, ( a pojawił się około 18tc) tak teraz mi się nie spieszy, a tu szybciej zaczyna odstawać. Przynajmniej ciepło w plecy jak się tę gumę podciągnie [emoji1787] Planujecie kupować typowo ciążowe ciuchy? Ja mam spodnie z poprzedniej ciąży( i to meeega polecam [emoji108]), jakieś bluzki, ale teraz mam plan spróbować skompletować sobie ubrania na ten czas z normalnych działów. Jakieś oversizowe bluzki, kiecki, spódnice, leginsy. Myślicie, że da radę? Bo jakoś te ciążowe i nie są najpiękniejsze i cena też wyższa [emoji849] Miłego dnia dla Was [emoji3059] dziś ktoś ma wizytę?
Ja się właśnie zastanawiam na typowo ciążowymi ogrodniczkami, może jakieś szorty na lato, ewentualnie dwie sukienki, a tak to legginsy w większym rozmiarze bo faktycznie, te ciążowe couszki to niektore przedrożone, a wcale piękne nie są :-)

Witam z rana drogie panie, noc okropna, co dwie godzinki wstawanie na siku [emoji23] i jakaś taka pełnia w żołądku była wieczorem i paskudnie mi się odbijało, odeuch wymiotny przy szczotkowaniu zębów też się lekki pojawił. Także dzień jak codzień ostatnio [emoji23]

Zaczelam się bardzo martwić po wczorajszej wizycie 😭 przecież w tym moim pęcherzyku prawie nic nie widać, a to już 5+5... 😭 i na dodatek lekarz mi zapisał duphaston, w sumie nie wiem czy te mała plamka to zarodek, czy pęcherzyk żółtkowy... byłam tak zestresowana ta wizyta, ze mało co zakodowałam 😳 dołączę jesscze raz zdjęcie, może któraś z Was się wypowie?

Załączniki

• 625FC925-5757-490D-ABA7-7B324139E63C.jpeg
    625FC925-5757-490D-ABA7-7B324139E63C.jpeg
    1,1 MB · Wyświetleń: 77
Odebrałam wyniki moczu i się okazało, ze leukocyty wyszły mi powyżej 20, a norma to 8... niby jakiejś supwr nadwyżki nie ma, ale się stresuje. Dostałam saszetki do picia na trzy dni i dzisiaj jeszcze przesiew moczu - któraś z Was może spotkała się z taka sytuacja? :(
Powtórz, prawdopodobnie źle pobralas mocz :)
Ps. Sytuacja z życia wzięta 😅
Badanie jest niedrogie, a łatwo zepsuć wynik. Trzeba rano wstać, podmyć się, wytrzeć i zacząć sikać, a łapać dopiero drugi strumień. Ostatnie sikanie może być max 6 godzin wcześniej a jak już złapiesz do pojemnika, masz 2-3 godziny na dostarczenie do labo :) a przez ten czas trzeba trzymać pojemnik w lodówce
Poczytaj w necie :)

Przez stronę 😅 niby wstawiłam, niby widać, ale jednak nie ma🤔🙈 A tak myślałam, że fajnie jakbyśmy sobie powstawiały te suwaczki bo ciężko zapamiętać kto w którym tygodniu jest, a codziennie te pytania się pojawiają. Co myślicie o tym? Tylko czemu to nie działa 😬

Przez stronę [emoji28] niby wstawiłam, niby widać, ale jednak nie ma[emoji848][emoji85] A tak myślałam, że fajnie jakbyśmy sobie powstawiały te suwaczki bo ciężko zapamiętać kto w którym tygodniu jest, a codziennie te pytania się pojawiają. Co myślicie o tym? Tylko czemu to nie działa [emoji51]
Zawsze z tym problem tu był [emoji23] jak kiedyś suwaki ustawiałam, to kombinowałam okropnie żeby były widoczne. Mi tam osobiście wygodniej z apki korzystać jakoś tak, bo jak są posty do nadrobienia to nie zmieniam strony tylko posty lecą ciągiem jak przewijam :-) tylko że w apce jesl problem z istawienie suwaków.

reklama
Zaczelam się bardzo martwić po wczorajszej wizycie 😭 przecież w tym moim pęcherzyku prawie nic nie widać, a to już 5+5... 😭 i na dodatek lekarz mi zapisał duphaston, w sumie nie wiem czy te mała plamka to zarodek, czy pęcherzyk żółtkowy... byłam tak zestresowana ta wizyta, ze mało co zakodowałam 😳 dołączę jesscze raz zdjęcie, może któraś z Was się wypowie?
U mnie tak samo, też biorę duphaston no i lekarz kazał zmierzyć betę czy rośnie, zrobiłam już we czwartek i piątek na szczęście rośnie, zrobię jeszcze w poniedziałek żeby było zrobione prawidłowo po 48h a później kolejna wizyta. Bądź dobrej myśli🤗 ja jestem 😚

Do góry