reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

wrześniowe mamy 2021

Ja teraz prywatnie chodzę do babki która pracowała 10 lat w szpitalu z poronieniami. Powiedziała że można od razu jednak zaleca odczekać minimum jeden a najlepeij dwa okresy żeby wszystko się dobrze zluszczylo i odbudowało. Pomimo drugiego poronienia samoistnego mówiła że mogą zostać mikro szczątki po tej ciąży a one szybko przeradzają się w nowotwory. Wtedy przy następnym okresie jest szansa że się już ich organizm pozbędzie calkowicie

reklama
Dziewczyny a moja sześciolatka znalazła dziś zdjęcie z usg i sama się domyśliła. Zaczęła zadawać pytania drazace: a co to mamo? Ja mówię badanie, A ona jakie, wiec odpowiadam no badanie rybko, a ona: a dlaczego widziałam tam dzidziusia? To Twoje czy czyjeś? No i musiałam jej powiedzieć bo przecież za kilka tygodni i tak bym to zrobiła. W szoku jestem jak szybko wyczaila o co chodzi. Miała taki moment ze fascynowała ja ciąża i wiedziała z encyklopedii dla dzieci jak wyglada zdjęcie z usg. Płakać mi się chciało bo podbiegła do mnie, przytuliła i powiedziała łał mamusiu ale się cieszę, marzyłam o tym [emoji24]
Kurcze ale mądra dziewczynka [emoji846] faktycznie można się rozczulic jak się coś takiego usłyszy [emoji7]

Ja teraz prywatnie chodzę do babki która pracowała 10 lat w szpitalu z poronieniami. Powiedziała że można od razu jednak zaleca odczekać minimum jeden a najlepeij dwa okresy żeby wszystko się dobrze zluszczylo i odbudowało. Pomimo drugiego poronienia samoistnego mówiła że mogą zostać mikro szczątki po tej ciąży a one szybko przeradzają się w nowotwory. Wtedy przy następnym okresie jest szansa że się już ich organizm pozbędzie calkowicie
Oooo widzisz tego noe wiedziałam 😱

No to faktycznie ma sens. Dobrze wiedzieć [emoji846]

Dziewczyny a moja sześciolatka znalazła dziś zdjęcie z usg i sama się domyśliła. Zaczęła zadawać pytania drazace: a co to mamo? Ja mówię badanie, A ona jakie, wiec odpowiadam no badanie rybko, a ona: a dlaczego widziałam tam dzidziusia? To Twoje czy czyjeś? No i musiałam jej powiedzieć bo przecież za kilka tygodni i tak bym to zrobiła. W szoku jestem jak szybko wyczaila o co chodzi. Miała taki moment ze fascynowała ja ciąża i wiedziała z encyklopedii dla dzieci jak wyglada zdjęcie z usg. Płakać mi się chciało bo podbiegła do mnie, przytuliła i powiedziała łał mamusiu ale się cieszę, marzyłam o tym 😭
Jery aż mi łezki wyszły że wzruszenia ❤

Mi na 27 termin wychodzi więc daleko w tyle jestem [emoji23]

Też jestem po poronieniu, 3 lata temu ciążę stracilam. W 8+3 miałam zabieg, także pewnie dopiero po tym dniu się uspokoję, jeśli do tego dnia dotrwam :-) licząc od jutra, to tylko 2 i pół tygodnia [emoji23] może szybko zleci
Ja 26 wrzesień 💕 też na końcu jestem. Ja miałam biochemiczna 3 lata temu, pokryło się z datą miesiączki. Także jakoś wierzę że będzie dobrze teraz, bardzo bym chciała ❤️

Cześć dziewczyny,
Dołączam do was chodź wstępnie mam termin na 30.08 (9+3) długo was podczytuje i zostanę z wami bo fajna atmosfera tu panuje ☺️
Następną wizytę mam 15.02 ale już mam schizy bo zniknęły mi praktycznie wszystkie objawy, cycki delikatnie tylko odczuwam i nic poza tym, z jednej strony super a z drugiej już jakieś głupie myśli 🤨
Zapraszamy 😘nie martw się ze nie masz objawów :) to nie reguła i każda ma inaczej ❤️

reklama
Do góry