reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wrześniowe mamy 2021

Mi nawet test nie wychodził pozytywny 5 dni po spodziewanej ale źle się czułam i zrobiłam betę i wyszła 19, a po południu lekko poszła krew i szybko na SOR pojechałam ale na USG już nawet śladu nie było po ciąży , no i miałam potem jakby normalny okres. Ale 6 miesięcy zabronili .
Kurcze to dziwne. Jak ja poroniłam w 2017 r to mówili , że jeśli organizm sam się oczyści to możemy starać się od następnego cyklu. U mnie się niestety nie udało tzn miałam łyżeczkowanie i dostałam zielone światło po 3 cyklach

reklama
Kobietki jestem już po. Zarodek już jest, ma ok 1cm, chociaż na usg ledwo go widać [emoji17] Dostałam duphaston 2 razy dziennie, kolejna wizyta za dwa tygodnie. Póki co serduszka nie widać, ale mam nadzieje, ze na kolejni wizycie już je usłyszę [emoji3531] Wstępny termin porodu na 29.09 [emoji3526]
Mialam podobny widok w środę [emoji3059] czyli masz dzisiaj 5+4 czy 5+5?

Moja ma to totalnie w zadku.. Chociaż dziś nadała mi brzuszek słuchawkami medycznym zabawkowymi.. 🤔 ale jest strasznie zazdrosna nawet mąż nie może się przytulić bo zaraz jest między nami 😂 więc mam obawy 😂
U nas podobnie, ale wałkujemy kicie kocie i nunusia 😆 pytam sie jej dzis czy pozyczy dzidziusiowi zabaweczki, to mowi "niee, moje!", ale ogolnie ma teraz etap "moje,nie rusz nie dotykaj"nawet wlosow nie można jej czesac, bo sa jej 🤣

Dziewczyny a moja sześciolatka znalazła dziś zdjęcie z usg i sama się domyśliła. Zaczęła zadawać pytania drazace: a co to mamo? Ja mówię badanie, A ona jakie, wiec odpowiadam no badanie rybko, a ona: a dlaczego widziałam tam dzidziusia? To Twoje czy czyjeś? No i musiałam jej powiedzieć bo przecież za kilka tygodni i tak bym to zrobiła. W szoku jestem jak szybko wyczaila o co chodzi. Miała taki moment ze fascynowała ja ciąża i wiedziała z encyklopedii dla dzieci jak wyglada zdjęcie z usg. Płakać mi się chciało bo podbiegła do mnie, przytuliła i powiedziała łał mamusiu ale się cieszę, marzyłam o tym 😭

Moja ma to totalnie w zadku.. Chociaż dziś nadała mi brzuszek słuchawkami medycznym zabawkowymi.. [emoji848] ale jest strasznie zazdrosna nawet mąż nie może się przytulić bo zaraz jest między nami [emoji23] więc mam obawy [emoji23]
To może być wesoło. Mój syn szczególnie jak przyjdzie babcia to mówi do mnie " mama pójdzie do salonu się przytulić do taty " więc my nie mamy takich problemów [emoji23][emoji23][emoji23]

Ja to dzisiaj mam taki dzień na słodkie że szok. I znowu cola :-/ na obiad naleśniki z nutellą i bananami, na podwieczorek genialny orzechowiec z cukierni, no i ta cola. Jutro się poprawię.
Oj colka też mnie kusi,ale na razie zgasiłam pragnienie sokiem pomarańczowym,zobaczymy jak długo organizm da się oszukiwać :D

reklama
Mysle że to nie wpłynęło na malucha, skoro chwilę to trwało.
A skoro temat o przegrzewaniu organizmu to czy prysznic taki nie gorący ale dosc ciepła woda może zaszkodzić?
Jestem wiecznym zmarzluchem i kocham wrzatek [emoji23]zawsze się tak rozgrzewam. już tego nie robię ale w letniej wodzie to nie umiem się umyć i taka ciepła używam. Jak myslicie? A czy np jak jest mi gorąco w nocy pod kaldra to też jest przegrzanie organizmu?
Ja biore bardzo cieple prysznice. Nie umiem inaczej [emoji6]ja zawsze zmarznieta jestem i tak sie ocieplam
Dziękuję Wam ♡ Dobrze że jest takie forum. Kto zrozumie lepiej niż kobiety w tym samym stanie tego samego czasu :)
A ma któraś termin na 21 wrzesień lub coś ok tego? :)
Ja i tak nie widziałam jeszcze zarodka nie wiem czy serduszko zabiło.
W grudniu siostra od narzeczonego poroniła w 7 tygodniu, była na czyszczeniu musi 3 miesiące odczekać do następnych starań. Dlatego jak u mnie będzie okej wszytsko to prędko jego rodzina sie nie dowie, nie chce robić przykrości :( Wszystko sie tak poskładało w jednym czasie prawie...
Ja mam na 21 wrzesnia i tez serduszka nie slyszalam a wizyta za miesiac...[emoji19]nie wiem czy wytrzymam i przypadkiem czy nie pojde do szpitala jeszcze na kontrole [emoji12]

Do góry