reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wrześniowe mamy 2021

reklama
To wam Zazdroszczę z tymi cycami bo mnie nawalają od rana do wieczora i już mam o rozmiar większe dobrze ze sklepy otwierają bo trzeba się zaopatrzyć w nowe biustonosze [emoji38]
Ja to muszę zaopatrzyć się w leginsy, albo jakieś d_insy ciążowe już, bo niby jutro zaczyna 7 tydzien (6+0), ale patrząc na siebie w lustrze juz widzę odstajacy brzuszek, tak narazie delikatnie ale jednak widać [emoji3059] myślę nad ogrodniczkami też, ale to zobaczę jeszcze.

Dziewczyny! :( Dziś odwiózł mnie do domu znajomy z pracy i włączył na chwilę podgrzewanie fotela, jak się zorientowałam że to zrobiłam to się przeraziła i od razu wyłączył, ale jednak chwilę tak jechaliśmy... miałam długa kurtkę, ale przez moment poczułam gorąco. Jestem przerażona, bo przecież w ciąży nie można przegrzewać organizmu 😭😭😭
Mysle że to nie wpłynęło na malucha, skoro chwilę to trwało.
A skoro temat o przegrzewaniu organizmu to czy prysznic taki nie gorący ale dosc ciepła woda może zaszkodzić?
Jestem wiecznym zmarzluchem i kocham wrzatek 😂zawsze się tak rozgrzewam. już tego nie robię ale w letniej wodzie to nie umiem się umyć i taka ciepła używam. Jak myslicie? A czy np jak jest mi gorąco w nocy pod kaldra to też jest przegrzanie organizmu?

Tak, nie można się dać zwariować. Gdybyś smarowała 5x dziennie całe ciało kremem z witaminą A to bym się zastanawiała. O wszystko pytam lekarki i staram się nie schizowac tona poradników, także jedyne zmiany to: nie pije, nie palę, nie jeżdżę konno, nie jeżdżę, na rowerze, nie jem surowego sushi, jajek, mięsa, biorę Pregna plus, a cała reszta się nie zmienia :-) najwyżej hormony "odstawią coś" - bo zacznie mi śmierdzieć.

Dermatolog stwierdziła, żeby nie łasic się na balsamy dla ciężarnych tylko używać po prostu tych z dobrym składem, co dotychczas. Bardziej szczotka i masowanie działają niż kremy... Także ten.

Swoją drogą, ja już drugi raz biustonosz muszę wymienić, od 3 tygodni noszę taki do karmienia miękki, ale już za mały jest. Wam też biust tak szybko rośnie?
Mi szybko urósł biust i brzuch

Ja to muszę zaopatrzyć się w leginsy, albo jakieś d_insy ciążowe już, bo niby jutro zaczyna 7 tydzien (6+0), ale patrząc na siebie w lustrze juz widzę odstajacy brzuszek, tak narazie delikatnie ale jednak widać [emoji3059] myślę nad ogrodniczkami też, ale to zobaczę jeszcze.
Ja zacznę 6tc ale mam tendencje do wystającego brzucha i czasem też mi odstaje po całym dniu plus zaparcia

Ja zacznę 6tc ale mam tendencje do wystającego brzucha i czasem też mi odstaje po całym dniu plus zaparcia
W okresie między owu a kilka dni po teście, bylam strasznie wzdęta, brzuch mialam mocniej odstający niż teraz [emoji23] teraz mi się to wszystko unormowało, tylko wzdecia i tak średnio raz dziennie mam

reklama
Mysle że to nie wpłynęło na malucha, skoro chwilę to trwało.
A skoro temat o przegrzewaniu organizmu to czy prysznic taki nie gorący ale dosc ciepła woda może zaszkodzić?
Jestem wiecznym zmarzluchem i kocham wrzatek 😂zawsze się tak rozgrzewam. już tego nie robię ale w letniej wodzie to nie umiem się umyć i taka ciepła używam. Jak myslicie? A czy np jak jest mi gorąco w nocy pod kaldra to też jest przegrzanie organizmu?
Dziewczyny wyluzujcie! Maluch jest tam w bezpiecznej otoczce, serio 😊 juz opalanie z zakrytym brzuchem zostalo obalone, to co dopiero cieplejszy prysznic 😝

Do góry