reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wrześniowe mamy 2021

reklama
U mnie dziś wg OM 8+4 ale mówiła ze pęcherzyk może wskazywać na 9 tydzień. A mi na chwile włączyła ten dźwięk bo widziała, ze jestem niecierpliwa:) kolejne badanie mam za 2 tyg a potem już badanie I trymestru. Myśle tez o Sanco lub Nifty ( ponoć to prawie to samo) , lekarka pochwała ale sugeruje zrobić najpierw USG prenatalne. Wyszły mi tez bakterie w moczu i mam jakiś lek na kilka dni. A czy któraś z Was myśli o tych badaniach z krwii ?:)

Ja chciałabym zrobić te badania z krwi, ale moja doktor powiedziała to samo-żeby najpierw zrobić usg i wtedy można zdecydować.

5?! :O ja dopiero się uczę i poznaję swój organizm :) będę pytać o rady.

Doświadczenia z cukrzyca na szczęście nie mam, natomiast mam czasami duży wyrzut insuliny, zdarzały mi się takie „zjazdy” z koszmarnym bólem głowy. Na szczęście nauczyłam się jesc tak, żeby tego nie było, głównie w oparciu o produkty z niskim IG. Niestety teraz jest to trochę trudne, bo ja ciagle jestem głodna :(

Doświadczenia z cukrzyca na szczęście nie mam, natomiast mam czasami duży wyrzut insuliny, zdarzały mi się takie „zjazdy” z koszmarnym bólem głowy. Na szczęście nauczyłam się jesc tak, żeby tego nie było, głównie w oparciu o produkty z niskim IG. Niestety teraz jest to trochę trudne, bo ja ciagle jestem głodna :(
od kiedy schudłam, jadłam zawsze zdrowo. Zaszłam w ciążę i jednocześnie dowiedziałam się o hashimoto, szalejącym cholesterolu i cukrze. Dlatego uczę się jeść z niskim ig. Tylko mam na odwrót, nie mogę patrzeć na jedzenie i ciągle czuję się pełna. ALE DAMY RADĘ PRAWDA :) ?

Powiedz, ze wracasz i wez urlop na zadanie :)
Hej dziewczyny. Przestałam plamić i oby to cholerstwo już nie wróciło
Jak tak czytam te Wasze historie to nasuwa mi się jeden wniosek. Ludzie serio potrafią być bardzo podli.
Sama mam stres związany z uświadomieniem szefowej, że jestem w ciąży. Obecnie jestem na wychowawczym i żeby dostać platne zwolnienie muszę wrócić chociaż na jeden dzień i nie wiem jak to rozegrać . Ona też nie potraktowała mnie fair bo od sierpnia mi kazała czekać aż zwolni się etat ...w końcu cierpliwości mi braklo i stwierdziliśmy z mężem , że zajdziemy w ciążę teraz , a nie za rok jak planowaliśmy. Mimo wszystko głupia i stresująca sytuacja, tym bardziej że podobno ma do mnie dzwonić w najbliższym czasie , ze jestem potrzebna [emoji85]

od kiedy schudłam, jadłam zawsze zdrowo. Zaszłam w ciążę i jednocześnie dowiedziałam się o hashimoto, szalejącym cholesterolu i cukrze. Dlatego uczę się jeść z niskim ig. Tylko mam na odwrót, nie mogę patrzeć na jedzenie i ciągle czuję się pełna. ALE DAMY RADĘ PRAWDA :) ?

Musimy chyba ;) ja staram się jesc więcej warzyw, chociaż z tym teraz ciężko, bo wszystko smakuje okropnie. Na szczęście już niedługo wiosna, a tymczasem ratuje się mrożonkami :)

reklama
Do góry