reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

wrześniowe mamy 2021

reklama
Ze nie będę miała gdzie wrócić to niestety wiem. Ale nie mam zamiaru odkładać macierzyństwa w nieskończoność, bo najmłodsza tez nie jestem.
Są rzeczy ważne i ważniejsze 😉 jak ktoś chce pracować to jakaś pracę zawsze znajdzie! Tak jak piszesz macierzyństwa w nieskończoność odkładać się nie da 😊

Dziewczyny, melduje że jestem po wizycie. Wszystko gra, serce jak dzwon :). Według usg 8+0, fasolka ma 1,74cm :). Z moją historią będę miała częściej usg, już mam tez skierowanie na prenatalne :). A plamienie to nawet nie krwiak tylko jakaś bulka, z której spada trochę starych skrzepów i mam się nie przejmować, ale nie dźwigać, a w razie w dostałam tabletki do 12tc :).
Jaki fajny mały człowieczek ❤️
Ja mam stwierdzony zespół i od pozytywnego testu biorę 0,6 ml heparyny i acard na noc. Ja biorę do końca ciąży i w czasie połogu, ale wiem ze często lekarze odstawiają Ok 12 tyg ale lepiej się dopytać :) jak brzuszek rośnie to kujemy się w uda lub ramie
Dzięki za podpowiedź, bo też już nie wiem, gdzie się wbijać... wbiłam w brzuch już 37 zastrzyków i przeraża mnie wizja wbijania do końca ciąży...
Jestem po wizycie,jednak o jakiś tydzień pomyłka,dziś 6+3,6mm serduszko było,pulsowało i było słychać,
Glukozę na czczo mam za wysoka bo 96
Muszę się ogarnąć co jeść czego nie bo jestem zielona
Witaj w klubie ogarniających cukier ;) i zielonych w temacie :p
Wiadomo. W końcu bardzo emocjonujący dzień dzisiaj miałaś. Poza tym w ciąży to chyba jakieś rozkojarzenie się włącza. Ja mylę słowa, myślę o czymś innym, a używam jakiegoś słowa i zupełnie innym znaczeniu. Zapominam co chwila czegoś np. zostawiłam w pracy, a to kluczyki, a to telefon albo torbę. Na parkingu ide w inną stronę niż moje auto. Do sklepu jadę bez portfela itd. Jakieś ciazowe zaćmienie mózgu😂. Ktoś jeszcze tak ma?
hehe tzw. kalafior ciążowy ;) też mam :D !
Cześć dziewczyny. Ja już nie spie od pół godz. Ostatnio w dzień wizyty też obudziłam się dużo przed budzikiem. Dzisiaj u mnie sie wszytko rozstrzygnie.
Tydzień temu mimo skończonych 7 tygodni pęcherzyk był pusty więc raczej będzie puste jajo, ale trzeba sprawdzić drugi raz. Jestem gotowa na wszytko, ale chciałabym już tylko wiedzieć, a nie żyć w tej niepewności. Mam na 16.10, a do 15 jestem w pracy więc mam nadzieję, że przynajmniej za dużo nie będę myśleć i dzień jakoś zleci.
Z tego co widziałam dzisiaj dużo wizyt @ol.gol @Mandarynka33 @Marcelina007
@m.am @Elodia @Aurorah powodzenia. Samych dobrych wieści. Dawajcie znać po.a
Mam nadzieję, że maluch jednak się pojawi. Masz dobre podejście, ale fajnie, jakbyś już tu została.
Melduję się po wizycie i witamy się z 1,6cm Maluchem 😍❤️
świetne zdjęcie :D !!! Bardzo gratuluję :)

reklama
Zdrzemnelam się chwilę, boże jaki dziki sen mialam [emoji1787][emoji23] snilo mi się że byłam na wizycie u ginekologa, piwrwszy raz u kogos innego. Kobita miala długiw dready, a w gabinecie pachniało kadzidełkami [emoji1787][emoji23] i jeszcze do ekranu z usg przykrecala wieksie szklo powiekszajace zeby bylo lepiej widać wszystko, a gabinet taki w polmroku byl, fajnyklimatyczny [emoji1787][emoji23] i zamiast standardowego fotela, krzesel czy cokolwiek, byly siedzenia obite aksamitem i puchowe poduszki. Fajny by taki gabinet byl[emoji1787][emoji23]

Do góry