reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wrześniowe mamy 2021

reklama
Dziewczyny ❤️
6+2 dzisiaj, widziałam bijące serduszko jednak lekarka powiedziała, że nic nie bedzie jeszcze słychać wiec ta przyjemność jeszcze przede mną :-)
Poryczalam sie w toalecie jak sie ubierałam po badaniu bo nie wierzyłam do tej pory, że tam jest człowiek 😂 w tydzien z 1.8 mm urósł do 0.56mm 🥺

Co do plamienia powiedziała, ze faktycznie coś na szyjce widzi jakaś krew ale sprawdziła jajniki, macice, malucha i mowi ze wszystko okej. Nie panikować (powtórzyła głównie to co lekarz ostatnio - póki to nie żywa krew i duża jej ilość nie nakręcać się a po dupku powinna się sytuacja poprawic:-))

Dostałam skierowanie na prenatalne i najlepiej jakby mi się udało umówić na 12tc, resztę badań tez zleciła. No i L4 od jutra, czeka mnie jutro rozmowa z szefowa 😂

Jestem przeszczęśliwa i mam nadzieje, ze rośnie zdrowo zarówno moja fasola jak i Wasze ❤️❤️❤️
Gratulacje!!! 😍😍

Na pewno bedzie dobrze :-)
Zacxynam się lekko denerwować jutrzejszą wizytą, oby bylo tez dobrze. A ju_ w ogole nerwy bede miala, jak dotrwam do 7+6. W poprzedniej ciąży wlasnie wtedy zaczely mi się plamienia, ktore zakonczyly się dla mnie źle. Wiec za dwa tygodnie i dwa dni bedziecie mnie wirtualnie uspokajać hehe
Wszystko będzie super, zobaczysz ❤️ Tym razem się uda! 😍 Trzymamy kciuki za jutrzejszą wizytę 👍

Zaczynam się niepokoić. Nawet nie mam jakiegoś szczególnego gastro. 🤷‍♀️
W poprzedniej ciazy mialam objawy, a nagle wszystko przeszlo i mialam ochote na kawe spowrotem... to było chwilowe, wrócily nudnosci ze zdwojona siła 😆
Mam znajome co nie maja zadnych objawow ciazy, procz rosnacego brzucha, talze spokojnie 😊

Dziewczyny ❤️
6+2 dzisiaj, widziałam bijące serduszko jednak lekarka powiedziała, że nic nie bedzie jeszcze słychać wiec ta przyjemność jeszcze przede mną :-)
Poryczalam sie w toalecie jak sie ubierałam po badaniu bo nie wierzyłam do tej pory, że tam jest człowiek 😂 w tydzien z 1.8 mm urósł do 0.56mm 🥺

Co do plamienia powiedziała, ze faktycznie coś na szyjce widzi jakaś krew ale sprawdziła jajniki, macice, malucha i mowi ze wszystko okej. Nie panikować (powtórzyła głównie to co lekarz ostatnio - póki to nie żywa krew i duża jej ilość nie nakręcać się a po dupku powinna się sytuacja poprawic:-))

Dostałam skierowanie na prenatalne i najlepiej jakby mi się udało umówić na 12tc, resztę badań tez zleciła. No i L4 od jutra, czeka mnie jutro rozmowa z szefowa 😂

Jestem przeszczęśliwa i mam nadzieje, ze rośnie zdrowo zarówno moja fasola jak i Wasze ❤️❤️❤️
Swietne wiesci 🥰 tylko co z tym pomiarem, wkradl Ci sie błąd?

Dziewczyny, powiedzcie co ile macie ustawione wizyty u gina? Ja byłam w piątek, a kolejna za 4 tygodnie, chyba oszaleję przez tyle czasu 😣😉

Czy któraś z Was jest już umówiona na badania prenatalne? Ja po 35 r.ż. więc będę miała refundowane, czekam tylko na wystawienie skierowania od gina.
Co dwa tyg ;)

Dziewczyny, melduje że jestem po wizycie. Wszystko gra, serce jak dzwon :). Według usg 8+0, fasolka ma 1,74cm :). Z moją historią będę miała częściej usg, już mam tez skierowanie na prenatalne :). A plamienie to nawet nie krwiak tylko jakaś bulka, z której spada trochę starych skrzepów i mam się nie przejmować, ale nie dźwigać, a w razie w dostałam tabletki do 12tc :).
Dziewczyny ❤️

Super wieści. Wzruszają mnie takie zdjęcia maleńkich fasolek w bańce ❤. Gratuluję. Niech rosną zdrową. Teraz musi być już dobrze.

reklama
Dziewczyny ❤️

Wielkie gratki!!!:):)
Na ile na raz wypisują L4 lekarze zwykle ? Tez chyba będę musiała poprosić i zastanawiam się na jaki okres można wziac zwolnienie. Buziaki

Do góry