reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wrześniowe mamy 2021

Z książek też nic nie polecę. Jakieś czytałam w pierwszej ciąży ale tak jak dziewczyny piszą dużo się zmienia. Najlepiej moim zdaniem zapisać się do dobrej szkoły rodzenia. Teraz widziałam dużo prowadzi zajęcia online

reklama
Ja mam dwie córy z września i jedna z marca i powiem ci że jak sobie przypomnę ubieranie się przez zimę i zakładanie butów zimowych i wogole kurtkę trzeba ogarnąć to ja chyba wolę w lecie kieckę jaka założyć i wiatrak uruchomić[emoji3]
Ja rodziłam córkę na początku wyjątkowo upalnego czerwca, i bardzo sobie chwalę chodzenie jesien i zimę w ciąży. Moze dlatego, że brzuch mi wyszedl jakis w8ekszy dopiero pod koniec zimy, wiec zimówki nie musialam kombinowac nowej [emoji1787] ale teraz, przechodzenie całego lata z dużym już brzuchem, trochę mnie przeraża [emoji85] ale co tam... Dla dobra sprawy, moze dzieki temu w ostatnich tygodniach za dużo waga do przodu nie ruszy, bo jeśli bedw mogla sobie na to pozwolic, to wiekszosc dnia na spacerkach i ogolnie na dworze będę spędzać.

Ja nie wiem czy coś jest ze mną nie tak... Wszyscy mają jakieś objawy ciąży a ja totalnie nic. Zaczynam się martwić czy wszystko ok. Wizyta dopiero 3 luty... Ja nie wiem jak ja wytrzymam do tej wizyty 😩 witam nowe mamuski😍

Czy polecacie jakąś lekturę, która waszym zdaniem ma wszystko co potrzeba o ciąży, porodzie ? Chciałabym pogłębiać wiedzę co i jak ☺️
Jako że to jest moja pierwsza ciąża i nie miałam o tym temacie zielonego pojęcia, to poszłam do empiku i kupiłam jedyna książkę o ciąży która znalazłam. Link niżej. Wydanie z 2020 roku. Książka raczej uspokaja niż nakręca. Czytam sobie ja stopniowo, bo opisuje każdy okres osobno. Napisana przez profesor położnictwa i ginekologii, więc raczej wzbudza zaufanie. Dobrze się czyta.

Ja nie wiem czy coś jest ze mną nie tak... Wszyscy mają jakieś objawy ciąży a ja totalnie nic. Zaczynam się martwić czy wszystko ok. Wizyta dopiero 3 luty... Ja nie wiem jak ja wytrzymam do tej wizyty 😩 witam nowe mamuski😍
Spokojnie nie wszystkie mamy objawy. U mnie też się uspokoiło. Jak dziewczyny piszą jeszcze będziemy marudzić że tak nam brakowało mdłości;) mam jutro wizytę. Dam znać czy mimo braku objawów wszystko idzie dobrze :)

Spokojnie nie wszystkie mamy objawy. U mnie też się uspokoiło. Jak dziewczyny piszą jeszcze będziemy marudzić że tak nam brakowało mdłości;) mam jutro wizytę. Dam znać czy mimo braku objawów wszystko idzie dobrze :)
Ja mam wizytę dopiero za tydzień... Ale aż mnie skręca to czekanie. Daj znać koniecznie czy wszytko ok ❤️

reklama
Do góry