reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wrześniowe mamy 2021

reklama
Nie miałam dzisiaj jak zajrzeć w pracy, a teraz patrzę i jak zwykle 20 stron napisałyscie 😲. Gratuluję dziewczynom, które miały dzisiaj wizyty- z tego co widziałam same dobre wieści. Oby tak dalej w tym tygodniu✊.

O to nie wiedziałam. Przyda się. Dzięki

Bezpieczne. Jak się boisz, to na wszelki wypadek poinformuj fryzjerke o ciąży, bo teraz mają bezpieczne farby i bez amoniaku. Paznokcie też robiłam całą ciążę, ale sama. Nawet do porodu szłam z hybryda na nogach i rękach (ściągłam tylko jeden palec do pulsyktometru). Rzęs nigdy nie robiłam, ale nie sądzę, by szkodziły.

Ale czujesz, że jakieś zakażenie czy porostu tak Cię goni z powodu ciąży? W ciąży to w aptece dostaniesz najwyżej żurawit, ale to bardziej profilaktyczne. Mi to nie pomagało, a w każdej ciąży męczyłem się z pęcherzem. Niestety na mnie działał tylko antybiotyk więc jak czujesz, że to zakażenie i Ci nie przejdzie zrób sobie badanie moczu. Jeśli masz bakterie to warto zrobić posiew, żeby antybiotyk celował dokładnie w tą bakterie. Ja na początku dostałam na chybił trafił i niestety nie zadziałał i potrzebny był kolejny. A nieleczone zakażenie dróg moczowych jest groźniejsze niż antybiotyk.

Uff. Dobrze że z dzidzią ok. Oby reszta się unormowała. Odpoczywaj ile będziesz w stanie.

Ja już nie oglądam. Zawsze śledziłam i wspierałam zbiórki, ale teraz nie mogę nawet na to patrzeć i szybko przewijam, bo rycze i nie chce się teraz stresować. Niestety teraz trzeba myśleć o sobie.

W pierwszej ciąży +16kg, w drugiej +10kg, ale już byłam starsza i mądrzejsza, niesłychałam rad o tym, że musze teraz jeść za dwóch. Wiele zależy od genów, diety, ruchu, czasem też nie od nas (choroby, cukrzyca, konieczność leżenia). Jak widać to kwestia indywidualna i ciężko przewidzieć.

No co ty, naprawdę ktoś się wypowiada gdzie indziej o tym wątku? Też jestem za zamkniętym, ale poczekajmy jeszcze, aż się wszytkim wyklaruje sytuacja. Ja np. będe wiedzieć dopiero w środę czy zostaje.
Nie miałam dzisiaj jak zajrzeć w pracy, a teraz patrzę i jak zwykle 20 stron napisałyscie 😲. Gratuluję dziewczynom, które miały dzisiaj wizyty- z tego co widziałam same dobre wieści. Oby tak dalej w tym tygodniu✊.

O to nie wiedziałam. Przyda się. Dzięki

Bezpieczne. Jak się boisz, to na wszelki wypadek poinformuj fryzjerke o ciąży, bo teraz mają bezpieczne farby i bez amoniaku. Paznokcie też robiłam całą ciążę, ale sama. Nawet do porodu szłam z hybryda na nogach i rękach (ściągłam tylko jeden palec do pulsyktometru). Rzęs nigdy nie robiłam, ale nie sądzę, by szkodziły.

Ale czujesz, że jakieś zakażenie czy porostu tak Cię goni z powodu ciąży? W ciąży to w aptece dostaniesz najwyżej żurawit, ale to bardziej profilaktyczne. Mi to nie pomagało, a w każdej ciąży męczyłem się z pęcherzem. Niestety na mnie działał tylko antybiotyk więc jak czujesz, że to zakażenie i Ci nie przejdzie zrób sobie badanie moczu. Jeśli masz bakterie to warto zrobić posiew, żeby antybiotyk celował dokładnie w tą bakterie. Ja na początku dostałam na chybił trafił i niestety nie zadziałał i potrzebny był kolejny. A nieleczone zakażenie dróg moczowych jest groźniejsze niż antybiotyk.

Uff. Dobrze że z dzidzią ok. Oby reszta się unormowała. Odpoczywaj ile będziesz w stanie.

Ja już nie oglądam. Zawsze śledziłam i wspierałam zbiórki, ale teraz nie mogę nawet na to patrzeć i szybko przewijam, bo rycze i nie chce się teraz stresować. Niestety teraz trzeba myśleć o sobie.

W pierwszej ciąży +16kg, w drugiej +10kg, ale już byłam starsza i mądrzejsza, niesłychałam rad o tym, że musze teraz jeść za dwóch. Wiele zależy od genów, diety, ruchu, czasem też nie od nas (choroby, cukrzyca, konieczność leżenia). Jak widać to kwestia indywidualna i ciężko przewidzieć.

No co ty, naprawdę ktoś się wypowiada gdzie indziej o tym wątku? Też jestem za zamkniętym, ale poczekajmy jeszcze, aż się wszytkim wyklaruje sytuacja. Ja np. będe wiedzieć dopiero w środę czy zostaje.
Ale sumie zawsze potem mozna odejsc, a swiadomosc o tym, ze jest masa podczytywaczy..jakos mnie przeraza. A kto odpowiada za forum nasze?

Ten białawy mnie nie martwi tylko ten żółtawy :/
Mój śluz zostawia na bieliźnie żółtawy odcień, jak jest świeży to jest bardziej białawy, dopiero po wyschnięciu jest żółtawy :) specjalnie przez to szlam do lekarza na bardzo wczesnym etapie ciąży z prośba o sprawdzenie bo kiedyś miałam problem z infekcjami. Mi powiedziała ze wg niej wyglada to w porządku, nienawidzi żadnych oznak infekcji, sluz tez ok :) do dzisiaj jego kolor się nie zmienił, ale jest go stosunkowo mało

reklama
Do góry