reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wrześniowe mamy 2021

reklama
Ja też krwawiłam ostatnio (prawdopodobnie z nadżerki ale sami nie wiedzieli czy na pewno no krwiaka nie znaleziono ) i trafiłam na IP, w sobotę znów się powtórzyło i zaraz idę na wizytę co się zadziało znow bo lało się a później brązowe plamienia [emoji17]
To daj znać koniecznie. Trzymam kciuki żeby było ok [emoji3531]
Te plamienia potrafią człowieka wykończyć psychicznie co ?

Dziewczyny które już maja ciąże jakaś za sobą, powiedzcie jak to było z przybieraniem wagi?:) bo ja się tak boje się dużo przytyje i będę jak chodząca kula śniegowa [emoji54]
Waga przed ciążą 50kg w dniu porodu 66kg. Po wyjściu ze szpitala 9kg mniej, nie ma dramatu [emoji5] a do swojej wagi wyjściowej bez większej diety wróciłam w pół roku [emoji4]

Hej dziewczyny 😌 ja dziś 7+2, rano badania krwi na których mi się zaslabło, ale to standard😅 umówiłam się właśnie na pierwsze prenatalne na 1.03 jeśli dobrze liczę będzie wtedy 12+2. Ginekologa mam znów teraz w czwartek, chciał mnie widzieć po tygodniu. Mam nadzieję że nie będę musiała chodzić tak często i teraz zrobi z 2,3 tygodnie przerwy

A ja cały czas myślę która lekarz będzie prowadziła ciążę,ta prywatnie prowadziła wszystkie poprzednie i mam ją pod nosem jakieś 3-4 km u drugiej byłam dwa razy kiedy ta pierwsza zachorowała na nowotwór,i była przyjemna,miła
Jak pomyślę ile kasy na prywatne wizyty i badania to za rok mamy wakacje jak się patrzy no nic do jutra muszę podjąć decyzję bo idę prywatnie

A ja cały czas myślę która lekarz będzie prowadziła ciążę,ta prywatnie prowadziła wszystkie poprzednie i mam ją pod nosem jakieś 3-4 km u drugiej byłam dwa razy kiedy ta pierwsza zachorowała na nowotwór,i była przyjemna,miła
Jak pomyślę ile kasy na prywatne wizyty i badania to za rok mamy wakacje jak się patrzy no nic do jutra muszę podjąć decyzję bo idę prywatnie
Tej kasy faktycznie idzie duzo...ale w skali miesiąca, nie liczac badan, to u mnie 150zl, wiec ja zostaje jednak przy moim prywatnym. Tym bardziej, ze to ordynator szpotala i nie powiem, czulam sie lepiej wiedzac, ze jestem pod jego opieka, mialam problem z krwia, przetaczali po cc, wiec bylismy na miejscu w szpitalu w ciaglym kontakcie, moglam wybrac ien cc, przychodzil dziennie pytac jak tam, wiec taki komfort jednak 😊

reklama
Przy badaniu watpie bo nic nie bolalo wlasnie. Wczesniej mnie troche jak na ores bolalo ale to ciagle praktycznie. No oby te tabletki czy czopki pomogly. Mam je odebraz z apteki dopiero za 1h.

Do góry