reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wrześniowe mamy 2021

Z biochemiczna masz do czynienia przez krótki okres. Ja miałam taki przypadek w sierpniu. Normalnie cykl trwał 29 dni, a wtedy zrobiłam betę i w sumie wyszła niska... dość wysoka masz. Beta zaczęła spadać na drugi dzień i 33 dnia już krwawiłam :(
Dzięki za odpowiedź, podniosłaś mnie na duchu, tego się będę trzymać, jeszcze raz bardzo dziekuje, dobrze że mamy takie forum i możemy liczyć na odpowiedzi koleżanek które same doświadczały różnych rzeczy a nie tylko opierać się na wujku Google...

reklama
Ja na początku problemów z tarczyca też miałam ładny spadek po 25. Potem niestety trzeba zwiększać, po kazdej ciąży zostaje z większa dawka. Długo brałam 2 dni 50, reszta 25. Potem zwiększenie na 50, potem.coaza i zwiększenie dwa dnie tyg na 75 a teraz codziennie mam 75

Dzięki za odpowiedź, podniosłaś mnie na duchu, tego się będę trzymać, jeszcze raz bardzo dziekuje, dobrze że mamy takie forum i możemy liczyć na odpowiedzi koleżanek które same doświadczały różnych rzeczy a nie tylko opierać się na wujku Google...

Ja przy biochemicznej miałam chyba coś koło 40, wiec tez bardzo niska.

W ciąży do 2,5 może być więc tragedii nie ma ale pewnie lekarz będzie chciał zbić
Ja też mam 2,5 i dla normalnego człowieka to ok ale dla kobiety w ciąży to trochę za dużo . Też myślę że euthyrox dostanę. Ft3 ft4 anty TPO mam ok więc hashimoto nie mam ale raz przed operacją miałam badania i robiłam i tsh miałam aż 8 , anestezjolog mi powiedział że od stresu się tak często dzieje, nie brałam leków a miesiąc puźniej miałam już 2. Tak że dziewczynki nie denerwować się bo kortyzol będzie siał spustoszenie w naszym organiźmie 😉

Cześć przyszłe mamusie, [emoji11]bardzo powoli się z wami witam. [emoji16]Wczoraj byłam u ginekologa żeby zrobił rutynowe badanie cytologi bo w zeszłym miesiącu poroniłam a tu taka niespodzianka. Z ostatniej miesiączki termin mam na 29 wrzesień. (Czyli teraz mam 4+2)Badanie hcg mam zrobić za tydzień i jeśli będzie powyżej 1000 mam się szybko zgłosić a jeśli niżej to najbliższy termin czyli albo 10 luty albo 17 bo ten lekarz przyjeżdża do mojej małej mieściny 2 razy w miesiącu ale on jest na tyle spoko że myślę do niego dojeżdżać 60km [emoji57] nie wytrzymam tyle czekać na badanie i chyba w poniedziałek polecę hehe[emoji38] Z objawów to najgorzej mam rano a potem jest w miarę spoko.
gratuluję wszystkim przyszłym mamusiom i mam nadzieję że zostanę z wami na całe nudne 9 miesięcy hehe. [emoji7]Zobacz załącznik 1230164
Wow, gratuluję. Witja w klubie :-)

Czy któraś z was miała do czynienia z ciąża biochemiczna? Mam betę 8500 (4+5) z jednej strony jak na ten czas beta jest wysoka ale z drugiej nie było jeszcze niczego widać na usg, cały czas mysle że się nie udało, że za chwilę będzie płacz, chciałabym wiedzieć na czym stoję, najgorsza jest ta niewiedza... [emoji25] Czy przy biochemicznej jest możliwa taka wysoka beta? Już sama nie wiem co myśleć...
To bardzo wczesna ciąża...ma prawo nic nie widac 😊
Mialam biochemiczna rok temu, gdyby nie test w dniu spodziewanej miesiączki, to nawet bym nie wiedziala ze jest jakas ciąża... "okres" przyszedł po 5 dniach, beta wtedy wynosila 320... bardzo malutko. Wiec Twoja beta wg mnie jest ok i wazy jest przyrost, a nie sama wartosc jednego pomiaru. Robilas po 48 godz znowu bete?

Hej dziewczyny, ja mam dzisiaj mega lenia. Nie zrobiłam totalnie nic oprócz puszczenia jednego prania. przeleżałam pól dnia, a najchętniej przespałabym cały. Na obiad pierogi ze szpinakiem na wynos (wczoraj był kebab) więc z głowy gotowanie 😀 chociaż marzy mi się taki soczysty devalay z maselkiem smażony na głębokim tłuszczu..
Mi się dzisiaj marzyl schabowy. Pokonałam lenia i zrobiłam. Smakował jak nigdy😁

To bardzo wczesna ciąża...ma prawo nic nie widac [emoji4]
Mialam biochemiczna rok temu, gdyby nie test w dniu spodziewanej miesiączki, to nawet bym nie wiedziala ze jest jakas ciąża... "okres" przyszedł po 5 dniach, beta wtedy wynosila 320... bardzo malutko. Wiec Twoja beta wg mnie jest ok i wazy jest przyrost, a nie sama wartosc jednego pomiaru. Robilas po 48 godz znowu bete?
Robiłam wczoraj i powtórzę w poniedziałek no i w środę wizyta, dzięki za odpowiedź

reklama
Jest na receptę. Chodziło mi o to, ze akurat w tym przypadku nie ma takiej wielkiej różnicy czy z refundacja czy bez. Bo są leki gdzie różnica jest spora.
Z tym wypisywaniem recept nie wiem jak jest. Ja chodzę prywatnie do endokrynologa i te przepisy się co chwile zmieniają-raz dostaje receptę z refundcją a raz nie [emoji2370] teraz mi gin wypisał, ale nie wiem ile mąż zapłacił, bo kupował jeszcze inne leki.
O widzisz... Ja zobaczę w sobotę co mi powie. 😉

Do góry