reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wrześniowe mamy 2021

reklama
Czesc dziewczyny. Jestem w 6 tyg ciąży. Chciałam się doradzic w sprawie witamin ponieważ mój ginekolog zlecił branie Fembion czy to jest wystarczające czy bierzecie jeszcze dodatkowo jakieś witaminy jak np D3 czy magnez?
Ja właśnie brałam sam femibion i zalecił mi dodatkowo jeszcze brać sam kwas foliowy

Jak tam się dziś czujecie mamusie? Ja dziś wg jeden apki 4+5, wg drugiej 5+3 i od początku bolą mnie piersi i wszystko mnie mega wzrusza. Potrafię się rozpłakać na widok pomarańczy [emoji1787] a wizyta dopiero za tydzień. Już bym tak chciała już.
Wg obu apek 4+6 dzisiaj [emoji1787] jedna wylicza mi termin na 27.09 tak jak wg OM, a druga na 26.09 [emoji1787] cyce jak wczoraj się rozkręcają powoli, w podbrzuszu standardowo rozciaganie i pobolewanie, póki co żadnych mdłości dzisiaj [emoji1787]

Ja już po wizycie. Jest Bobas 1,5 cm, serce pięknie bije.
Ale niestety mam tez małego krwiaka :( pani doktor mnie uspokajała, ze pewnie się wchłonie, no ale mam się oszczędzać i dużo leżeć, a z maluchem w domu to może być ciężko :( trochę mnie to podłamało, ciśnienie miałam kosmiczne. Muszę jakoś ochłonąć i sobie to poukładać.
Nie martw się. Pewnie lekarz ma rację, nie jedno już widział. A twoja fasolka chyba największą z tych do tej pory. Kawał człowieka już. Gratuluję.
Pijecie kawę w ciąży?
Ja tak, ale mnie nie odrzuca. 1-2 niezamocne kawy dziennie nie są przeciwskazane w ciąży więc można spokojnie pić.
Cześć dziewczyny wracam od gina, tak jak mówiłyście za wcześnie nic nie było widać.
Lekarz powiedział że mam tylko 8 mm endometrium, było ciałko żółte ale podobno to chyba za mało żeby określić czy to ciąża i troszkę się podłamałam :O
Nie ma co się łamać. Całkowicie normalne, że nie było nic widać. Zrób betę to się uspokoich troche i czekaj, a endo niczego nie przekreśla. Powodzenia.

reklama
Dziewczyny oszalałam 😆
Bylam w lumpku dzis przy okazji zakupów bo szukalam mlodej leginsow na wiosne na podwórko i oto co kupiłam 😆 za cale 5 zl, a tak mieciutki, ze sama bym sie z niego opatuliła...jak bedzie chlopiec, to trudno, bedzie w domu spal w rozowym kocyku 😅

Załączniki

• 20210122_120901.jpg
    20210122_120901.jpg
    1,7 MB · Wyświetleń: 80
Do góry