reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wrześniowe mamy 2021

ja mam w przyszłą środę moją wyczekaną wizytę u lekarza prowadzącego 😍 mam nadzieję, że tam wszystko będzie ok, bo stres mnie zjada od czasu tych krwawień z ubiegłego tygodnia.
Próbuję nadrobić zaległości ale wy faktycznie piszecie tak dużo, że nie daję rady :D
Ja dzisiaj w pracy stacjonarnie byłam, ale to był masakryczny dzień. Jeszcze mam taki wzdęty brzuch, że w moich spodniach musiałam mieć ciągle rozpięty zamek i guzik. Musiałam się tłumaczyć, że mi się suwak zepsuł bo wyglądało to dziwnie :/
Jak tak dalej pójdzie to nie dam rady ukryć tego do 12 tygodnia.
Ja właśnie zastanawiam się czy już umawiać te badania prenatalne skoro jestem przed pierwszą wizytą u mojego prowadzącego. Czy jeśli nie będzie nigdzie terminów to znaczy, że nie zrobię tych badań? W sumie to one są nieobowiązkowe.
Biegnę czytać dalej :)
Witam,czy mogłabyś powiedzieć coś więcej o tych krwawieniach ? Jestem tu nowa i zmagam się z plamieniami. Póki co jestem na luteinie ;)

reklama
Trzymam kciuki♥️. Według mojego lekarza zaszłam już przed ostatnią miesiączka. Zdarza się że niektóre kobiety mimo ciąży mają miesiączki i według niego właśnie u mnie tak było. Mam nadzieję,że wszystko będzie u nas ok ♥️
Dzięki uspokoiłaś mnie trzymam kciuki za ciebie będzie dobrze musi być ♥️ jak mam czekać to się wykończę prędzej, 😂😂😂

Hej ja już po wizycie, wszystko na swoim miejscu i zgodnie z datą ostatniej miesiączki, tzn wg lekarza dzień do przodu, ale taka rozbieżność to nie rozbieżność :)
Pokazał mi bijące serduszko, ale nie puścił dźwięku, powiedział tylko, że posłuchamy 2 wyższej ciazy :( Dostałam też skierowanie na NFZ na prenatalne, mówi, że nie ma co kasy prywatnie wydawać i mogę spokojnie zrobić jej w szpitalu, dał mi też 20% rabatu na badania w Diagnostyce także będzie kilka złotowek do przodu :)
A najważniejsze to okazało się, se wcale mi się żadna kosmowka nie odkleja :) Kolejna wizyta 03.02, niestety jeszcze nie osiągnęłam spokoju, tej w 10 tygodniu boję się najbardziej, ale postaram się myśleć pozytywnie :)

Hej dziewczyny mam pytanie odnośnie prowadzenia ciąży przez lekarza prywatnie a na NFZ czy jeden wie o drugim może głupie pytanie ale jestem ciekawa bo ja chodzę prywatnie. Ale warto by było iść na NFZ nawet że względu na badania.

Nie wytrzymałam i zmęczyłam mojego ginekologa żeby mnie dziś przyjął przez te plamienia 😉 jest zarodek i jest tętno ciąża 6 tydzień. Pęcherzyk jak na moje oko przypomina kiełbaskę - trochę dziwnie wyglada ale lekarz mówił ze jest dużo miejsca w środku i żeby się nie przejmować. Mam odpoczywać i zażywać duphaston 3x1 i kolejna wizyta za tydzień. Tyko plamienia po wizycie jeszcze bardziej się nasiliły...

Hej ja już po wizycie, wszystko na swoim miejscu i zgodnie z datą ostatniej miesiączki, tzn wg lekarza dzień do przodu, ale taka rozbieżność to nie rozbieżność :)
Pokazał mi bijące serduszko, ale nie puścił dźwięku, powiedział tylko, że posłuchamy 2 wyższej ciazy :( Dostałam też skierowanie na NFZ na prenatalne, mówi, że nie ma co kasy prywatnie wydawać i mogę spokojnie zrobić jej w szpitalu, dał mi też 20% rabatu na badania w Diagnostyce także będzie kilka złotowek do przodu :)
A najważniejsze to okazało się, se wcale mi się żadna kosmowka nie odkleja :) Kolejna wizyta 03.02, niestety jeszcze nie osiągnęłam spokoju, tej w 10 tygodniu boję się najbardziej, ale postaram się myśleć pozytywnie :)
Piękne 😍wiadomości gratuluję z całego serca.

Witam,czy mogłabyś powiedzieć coś więcej o tych krwawieniach ? Jestem tu nowa i zmagam się z plamieniami. Póki co jestem na luteinie ;)
U mnie tydzień temu pojawiło się krwawienie, takie dosłownie kilka kropel na papierze toaletowym. Poszłam w tym dniu do lekarza, żeby sprawdzić czy wszystko ok. Potwierdził mi ciążę żywą i otrzymałam 2x1 duphaston plus 2x1 luteinę. Do tego nakaz leżenia. Plamienie zaraz na drugi dzień się uspokoiło i póki co nie wróciło. A za tydzień w środę idę na pierwszą wizytę do mojego lekarza prowadzącego. Mam nadzieję, że wszystko będzie ok, bo po tamtej akcji jestem ciągle zestresowana. Lekarz, z tej awaryjnej wizyty stwierdził, że prawdopodobnie to problem z hormonami.
A u Ciebie długo trwają te plamienia?

Dziewczyny a ja jeszcze zapytam o te prenatalne. Jeśli będę ciążę prowadzić u lekarza prywatnie to on może mi dać skierowanie na badania prenatalne do jakiegoś innego prywatnego lekarza tak żeby mieć na nie refundację? ja jestem w wieku 35+ więc chyba z tego punktu mogę je mieć refundowane. Ale zastanawiam się czy takie badania trzeba wtedy wykonać w szpitalu czy mogę sobie wybrać jakiegoś prywatnego specjalistę, który zrobi mi to w ramach badań refundowanych?

reklama
Do góry