reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wrześniowe mamy 2021

a próbowałaś ssać cytrynę? Serio mi to pomaga, plus guma miętowa :) Cola też działała ale ograniczam jednak.

Ja już próbowałam chyba wszystkiego 🤷🏽‍♀️. Cytryna, imbir, owoce, zimne, ciepłe, herbaty, soki, gotowane makarony, ryz, kaszki, budyń, orzechy.
Jedyne co moj żołądek trawi i zostawia to cola, melon i pizza z salami 🥲. Serce mi pęka, ale ważne, że chociaż coś tam zostaję

reklama
Z jakiej apki korzystacie? Ja mam flo jeszcze ze starań i ona pokazuje mi 5 tydzień +5 dni, a tak naprawdę mam 4 +5 [emoji2368]? Trochę mi miesza w głowie...
Preglife i ciaza?+ najlepsze [emoji16]
Witajcie dziewczyny. U mnie dość nietypowa sytuacja... Ostatnia miesiączka 31.12.2020. 8 dni po skończonej miesiączce pojawiło się u mnie lekkie plamienie... Parę dni później znowu. Już myślałam,że coś się złego dzieje. Mama i siostra namówily mnie na test ciążowy. Byłam na 100% pewna,że będzie jedną kreska. Staramy się od półtora roku i nie wychodzi. Zrobiłam test i...dwie piękne kreski. Dzisiaj byłam na wizycie u ginekologa,ponieważ już wcześniej się na nią umówiłam z myślą,że mam jakieś bakterie lub jestem na coś chora. Lekarz był w szoku,że test już wyszedł pozytywny i nawet powiedział,że mógł być fałszywy,ale zrobił USG i jest pęcherzyk. Póki co wychodzi że jest to bardzo wczesna ciąża i przez plamienia zagrożona. Jutro mam zrobić wynik Beta HCG. W poniedziałek kolejny,żeby widzieć czy wzrasta. Narazie mam przepisaną luteinę i zalecenie by leżeć,odpoczywam i się nie denerwować. Wizyta dopiero za 2tyg [emoji1745] do tego czasu chyba osiwieje. Czy któraś z Was miała podobna sytuacje ? Pozdrawiam i wstawiam zdjęcie swoich dwóch kreseczek z nadzieją,że wszystko będzie dobrze [emoji110]
Witamy. Suoer ze sie udalo odpoczywaj teraz [emoji123][emoji5]

Dziewczyny, a kto wizytuje w przyszłym tyg ? Ja mam dwie wizyty - jedna na NFZ w środę ok 13 , a druga prywatnie w czwartek na 18. Bardziej czekam na tą czwartkową bo to pierwsza wizyta u lekarza , który ma prowadzić moja ciążę[emoji846]
ja mam w przyszłą środę moją wyczekaną wizytę u lekarza prowadzącego 😍 mam nadzieję, że tam wszystko będzie ok, bo stres mnie zjada od czasu tych krwawień z ubiegłego tygodnia.
Próbuję nadrobić zaległości ale wy faktycznie piszecie tak dużo, że nie daję rady :D
Ja dzisiaj w pracy stacjonarnie byłam, ale to był masakryczny dzień. Jeszcze mam taki wzdęty brzuch, że w moich spodniach musiałam mieć ciągle rozpięty zamek i guzik. Musiałam się tłumaczyć, że mi się suwak zepsuł bo wyglądało to dziwnie :/
Jak tak dalej pójdzie to nie dam rady ukryć tego do 12 tygodnia.
Ja właśnie zastanawiam się czy już umawiać te badania prenatalne skoro jestem przed pierwszą wizytą u mojego prowadzącego. Czy jeśli nie będzie nigdzie terminów to znaczy, że nie zrobię tych badań? W sumie to one są nieobowiązkowe.
Biegnę czytać dalej :)

Ja już próbowałam chyba wszystkiego 🤷🏽‍♀️. Cytryna, imbir, owoce, zimne, ciepłe, herbaty, soki, gotowane makarony, ryz, kaszki, budyń, orzechy.
Jedyne co moj żołądek trawi i zostawia to cola, melon i pizza z salami 🥲. Serce mi pęka, ale ważne, że chociaż coś tam zostaję
biedna, go współczuję. Ale ważne żeby coś przyjmować, a jak miną nudności to nadrobisz z bardziej wartościowym jedzonkiem 😊🤗

Dziewczyny, czy któraś tak jak ja, planuje jutro powiedzieć rodzicom, że wkrótce będzie to też ich święto?:D

Witajcie dziewczyny. U mnie dość nietypowa sytuacja... Ostatnia miesiączka 31.12.2020. 8 dni po skończonej miesiączce pojawiło się u mnie lekkie plamienie... Parę dni później znowu. Już myślałam,że coś się złego dzieje. Mama i siostra namówily mnie na test ciążowy. Byłam na 100% pewna,że będzie jedną kreska. Staramy się od półtora roku i nie wychodzi. Zrobiłam test i...dwie piękne kreski. Dzisiaj byłam na wizycie u ginekologa,ponieważ już wcześniej się na nią umówiłam z myślą,że mam jakieś bakterie lub jestem na coś chora. Lekarz był w szoku,że test już wyszedł pozytywny i nawet powiedział,że mógł być fałszywy,ale zrobił USG i jest pęcherzyk. Póki co wychodzi że jest to bardzo wczesna ciąża i przez plamienia zagrożona. Jutro mam zrobić wynik Beta HCG. W poniedziałek kolejny,żeby widzieć czy wzrasta. Narazie mam przepisaną luteinę i zalecenie by leżeć,odpoczywam i się nie denerwować. Wizyta dopiero za 2tyg 🤷 do tego czasu chyba osiwieje. Czy któraś z Was miała podobna sytuacje ? Pozdrawiam i wstawiam zdjęcie swoich dwóch kreseczek z nadzieją,że wszystko będzie dobrze ✊
Kurcze ja miałam okres 22 grudnia wczoraj byłam na wizycie i u mnie jeszcze nic nie widać nawet pęcherzyka. Lekarz mówi że na ciąże wygląda bo beta z poniedzialku 430,30 a endometrium 15.9 więc mówi że jest pulchne i wygląda na ciąże następne usg 1luty mam nadzieję że będzie dobrze.

Kurcze ja miałam okres 22 grudnia wczoraj byłam na wizycie i u mnie jeszcze nic nie widać nawet pęcherzyka. Lekarz mówi że na ciąże wygląda bo beta z poniedzialku 430,30 a endometrium 15.9 więc mówi że jest pulchne i wygląda na ciąże następne usg 1luty mam nadzieję że będzie dobrze.
Trzymam kciuki♥️. Według mojego lekarza zaszłam już przed ostatnią miesiączka. Zdarza się że niektóre kobiety mimo ciąży mają miesiączki i według niego właśnie u mnie tak było. Mam nadzieję,że wszystko będzie u nas ok ♥️

reklama
Do góry