reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wrześniowe mamy 2021

Dziewczyny dajcie koniecznie znać po wizytach [emoji7]
Ja dziś odwiedziłam dentystę i dobrze, że poszłam bo mogła mi się zrobić zgorzel w zebie. Najlepsze jest to, że myślałam że mnie boli 5 u góry, a się okazało , że ból promieniuje od tej nieszczęsnej 8. Mam tylko nadzieję , że znieczulenie nie zaszkodzi dziecku [emoji853]

Kurcze ja nie mam żadnych przeczuć czy będzie dziewczynka czy chłopiec [emoji848]W ciąży z synem czułam się super, a w tej jest zdecydowanie gorzej więc kto wie , może będzie córa [emoji16] Obojętnie ważne, żeby było zdrowe

reklama
Mąż chciałby córkę a ja drugiego syna. Ale ta ciąża jest zupełnie inna , więc obstawiam dziewczynkę. Ciągnie mnie do sałaty , pomidorów , ogórków kiszonych , kiszonej kapusty ale się mówi że ciągnie to tego czego jest brak w organiźmie. No i prześladuje mnie mięso jakby śmierdziało plastikiem, wszędzie plastik czuje. Parówek nie mogę zjeść bo czuje plastik jakby bleee A współżyliśmy codziennie to ciężko powiedzieć czy zaskoczyło przed czy po owu.

U nas co do imion to raczej jesteśmy zgodni 😉 dziewczynka albo Laura albo Nadia a chłopiec Leon 😁
Ja jakoś czuje ze będzie dziewczynka.... Mąż cały czas mówi że siedzi tam Leon... Ale przecież to on zawsze chciał mieć core 😂 ciekawe czyją intuicja lepsza moja czy męża 😂 mam nadzieję że we wrześniu się okaże 🥰
Ja też na Nadię poluje , mam w domu Igora to by dwa ruski były. Albo Bianka.

Ja mam wizytę po 3tygodniach czyli zapisuje się na 8 lutego [emoji4] i również potrzebuję zaświadczenie o ciąży do późniejszego becikowego...
Ja na corcie poprzednia bardzo fajnie wygladalam, a na chlopca fatalnie....
Ogolnie kolejna wizyte mam na 3 lutego, potrzebuje to zaswiadczenie w jakim tyg jestem [emoji85]

Czy któraś z Was na samym początku widziała tylko zarodek, ale jeszcze nie było serduszka i musialyscie czekać kolejne dwa tygodnie? Trochę stresu jest przy tym :(

Czesc Dziewczyny! Pierwszy test ciazowy zrobiłam w przeddzień sylwestra, później 3 dni podrząd, piękne dwie kreski - po ponad pół roku starania. Byłam u ginekologa 14.01. Było widać uwaga dwa pecherzyki ciążowe! Z tym, ze jeden pusty, a drugi z zarodkiem. Lekarz był zdziwiony, ponieważ nie mam w rodzinie (przynajmniej nic mi o tym nie wiadomo ;)) bliźniąt, ani nie wspierałam się żadnymi lekami jak przy jnvitro.
lekarz był trochę oschły, kazał czekać dwa tygodnie, żeby zobaczyć jak się wsyztsko rozwinie. Serduszka jeszcze nie było :( z usg wynikało 6t0d, ale ponoć może być to o tydzień mlodszcza ciąża. Owulacje miałam nie 14, a 18/19 dnia cyklu.
jak myślicie, jest się czym martwić, czy normalne, ze serduszko dopiero zobaczę po 7/8 tyg?
teraz nie mam większych objawów, oprócz ciągłego zmęczenia i ciągnięcia tam na dole :)

Czy któraś z Was na samym początku widziała tylko zarodek, ale jeszcze nie było serduszka i musialyscie czekać kolejne dwa tygodnie? Trochę stresu jest przy tym :(

Zdarzało się z tego co czytałam na forum.
Ja sama po czasie i oglądając pierwsze USG widzę tam zarodek, chociaż nie było akcji serca.
Który tc ciąży?

reklama
Do góry