reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wrześniowe mamy 2021

A jak tam z ruchami maluszków? Wszędzie pisza ze dzieciaczki sa na tyle duze ze juz maja malo miejsca i więcej śpią a ja mam wrażenie ze nasza mała coraz więcej szaleje i dłużej ;) wczoraj byłam na późnym echu serca bo ciezko bylo się dostać wcześniej na NFZ i przy okazji miałam usg dokładniejsze to mała jest w tyg 35+3dni i waży ok 2660 ;) na szczęście z serduszkiem wszystko dobrze (ja jestem po korekcie wady serca) :)
U mnie 36+4 i mała od dwóch dni w nocy upodobała sobie lewy bok a konkretnie pod zebra się pcha także jestem. druga noc bezsenna wcześniej już mało spalam bo brzusio jest dość pokaźny :) ale teraz to już wogole mówię że Przygotowuje mnie na bezsennenoce, kłucie też mam jakby w pęcherzu jakby się otwierało wtedy się kładę bo to trochę stresujące. Ogólnie od tygodnia mam w głowie że to zaraz i torba czeka przy drzwiach. Jakieś takie przeczucia 😊mój facet poinstruowany co i jak, a wasi mężowie faceci będą przy porodzie? Bo moj mnie na maxa zaskoczył już dawno że bardzo chce ❤️

reklama
Mój zamierza być, a z ruchami to już pisałam w innym wątku ze to jest coś co mnie ostatnio najbardziej niepokoi ze wszystkiego bo koja córcia rusza się non stop i super intensywnie i boleśnie dla mnie. Troszkę w nocy się wycisza na 2-3h i potem znowu bajlando

Moja rusza się o stalych porach najwięcej. Wieczorkiem w nocy i na ranem. W dzień dużo śpi ale też rozpycha się górą ze ciężko wysiedzieć. U mnie 36tc i jesteśmy gotowe do wyjścia. Jak stoję to naciska mi główką gdzies na pęcherz że aż boli. Już chciałbym ją mieć przy sobie cała i zdrową 🥰🥰🥰

Ja dziś w nocy wpadłam w panikę, bo po siku w toalecie zobaczyłam na papierze plamkę krwi. Najpierw myślałam, że to od golenia, co jakimś cudem udało mi się wczoraj zrobić 😉 ale przyłożyłam papier jeszcze raz i plamka znów była. Wróciłam do łóżka, próbowałam pobudzić małego, żeby choć troszkę się ruszył i dał znać, że wszystko jest ok, a on nic. Więc sięgnęłam po detektor i z ledwością znalazłam tętno, bo daleko jakoś był ułożony. Na szczęście całkiem normalne. Mocno spał po prostu. Trochę mnie to uspokoiło, ale nie spałam chyba z 3h... Po następnej wizycie w toalecie już plamek nie było, a teraz synek już mnie rozciąga wzdłuż i wszerz. Dziś po południu lekarz, mam nadzieję, że jeszcze nie rodzę 😬

Mam to samo Daj znać jak po wizycie, co mówił lekarz? Ja też boję się za dużo chodzić, dużo leżę. Bardzo się boję...., że zemdleję, ,zwymiotuję że strachu na porodówce. Ciężki przypadek że mnie nerwicowo- paniczny . Ja się nakręcę to jest problem serce mało mi nie wyskoczy że strachu
Wizyta taka sobie bo dzis bylam u prowadzacej w szpitalu, nie wiem czemu nie wziela mnie normalnie prywatnie...badanie tylko palcem i szyjka miekka i paser dobrze.trzyma..Leki zostaja i monural mam wziac :( wizyta za 2 tyg i wtedy zadecyduje kiedy sciagnac pessar..no i przypomnialam jej ze mam miec CC to mnie ma zapisac...po urlopie jest jakas nieogarnieta a ja czuje sie niezaopiekowana..ciagle czuje ze wszystko bedzie dobrze i mam nadzieję ze intuicja mnie nie myli😊

Byłam dziś u gin i wyniki dobrze szyjka zamknięta i bede miec 6 wrzesnia ostatnia wizytę ;) na wizycie USG i da mi skierowanie na CC. Już myślałam że będzie marudzić a tu bez marudzenia sama o skierowaniu powiedziała ;) byle doczlapac jakos do tego 17 bo zgaga strasznie mnie męczy. Położna się śmiała że dużo włosków powinna młoda mieć bo taki przesąd ze zgaga 😋 u niej sie sprawdziło :)

Byłam dziś u gin i wyniki dobrze szyjka zamknięta i bede miec 6 wrzesnia ostatnia wizytę ;) na wizycie USG i da mi skierowanie na CC. Już myślałam że będzie marudzić a tu bez marudzenia sama o skierowaniu powiedziała ;) byle doczlapac jakos do tego 17 bo zgaga strasznie mnie męczy. Położna się śmiała że dużo włosków powinna młoda mieć bo taki przesąd ze zgaga 😋 u niej sie sprawdziło :)
Ja miałam zgagę całą poprzednią ciąże synek łysy jak kolano 😄pierwszy raz go obcięłam jak miał 3 lata bo słabo rosły i te 3 włoski na krzyż mu obcięłam także nie mówione 🙂

Przesąd przesądem, a w poradniku "W oczekiwaniu na dziecko" piszą, że jest w tym prawda, tylko odwrotna: nie mamy zgagi, bo dzieciaczki mają włosy, tylko od naszej zgagi dzieciom te włoski wyrastają 😄 Ale jak wyżej koleżanka napisała, są wyjątki 😄

Mój zamierza być, a z ruchami to już pisałam w innym wątku ze to jest coś co mnie ostatnio najbardziej niepokoi ze wszystkiego bo koja córcia rusza się non stop i super intensywnie i boleśnie dla mnie. Troszkę w nocy się wycisza na 2-3h i potem znowu bajlando

Przesąd przesądem, a w poradniku "W oczekiwaniu na dziecko" piszą, że jest w tym prawda, tylko odwrotna: nie mamy zgagi, bo dzieciaczki mają włosy, tylko od naszej zgagi dzieciom te włoski wyrastają 😄 Ale jak wyżej koleżanka napisała, są wyjątki 😄
😂😂To moja będzie mała małpka bo zgagę mam codziennie i próbowałam już chyba wszystkiego na ulgę ale nic nie działa 😛

reklama
Dziewczyny brakuje mi w pokoiku małej jakiejś lampki nocnej, możecie coś polecić nie za miliony, chodzi aby to światełko było takie delikatne 🌺help

Do góry