reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wrześniowe mamy 2021

reklama
do spania idziemy!!!! 😂❤️
Ufff, zatem nie było końca świata i jesZcze żyjecie. M się zdenerwował, że go budzę :(
Zjadłam śledzia 😋
Dobranoc,
Pchły na noc,
Karaluchy pod poduchy,
a szczypawki do zabawki.
Nietoperze za kołnierze,
a biedronki do skarbonki.

Ślimaki w kozaki.
Krety do skarpety.
Mrówki do kryjówki.
Szczury do rury.

Dobranoc. Kolorowych snów.
Rano zobaczymy się znów

Pojawiła się niespotykana na tym wątku cisza. Czy wszystkie uciekłyście na forum zamknięte? [emoji848]
Nie mogę spać, bo jest mi niedobrze.. idę sprawdzić do mam w lodowce [emoji3051][emoji1643][emoji1644][emoji3058][emoji1639][emoji506][emoji505][emoji1641]🧇[emoji491][emoji490][emoji489][emoji487]🫓[emoji3053][emoji1640][emoji488][emoji894][emoji3052][emoji1641][emoji1637]🫔[emoji896][emoji895]🧆[emoji501][emoji492][emoji3054]🫕[emoji1638][emoji502][emoji493][emoji496][emoji495][emoji3042]🦪[emoji494][emoji498][emoji499][emoji3057][emoji3043][emoji511][emoji510][emoji509][emoji3050][emoji3164][emoji513][emoji512][emoji515][emoji507][emoji507][emoji514][emoji270]
Ja dzisiaj spojrzałam na banana.... Zjadłam go, ale....skojarzenia....nie pytajcie [emoji23] ważne że mąż po pracy będzie zadowolony, właśnie poszedł się myć [emoji1787][emoji1787][emoji28][emoji28]

Ufff, zatem nie było końca świata i jesZcze żyjecie. M się zdenerwował, że go budzę :(
Zjadłam śledzia [emoji39]
Dobranoc,
Pchły na noc,
Karaluchy pod poduchy,
a szczypawki do zabawki.
Nietoperze za kołnierze,
a biedronki do skarbonki.

Ślimaki w kozaki.
Krety do skarpety.
Mrówki do kryjówki.
Szczury do rury.

Dobranoc. Kolorowych snów.
Rano zobaczymy się znów
Hah rozbawilaś mnie, znałam tylko te trzy pierwsze powiedzonka[emoji38]
Aż sobie zrobię screena[emoji16]
Dobra ja też spadam spać dobrej nocki[emoji4][emoji932][emoji287]

A dziewczyny jako ze my te dzieci takie świąteczno-grudniowe mamy to jak u Was na sylwku? 🤣 ja robiłam test 31.12 był negatywny i wypiłam tylko pół Maryjki (co dla mnie niepodobne...🤣) i pozytywny wyszedł dopiero 7.01, ładna miałam minę 🤣 a mąż do mnie „Ania Ty wina nie wypiłaś w sylwestra to nic Ci nie mówiło?” 🤣🤣🤣
U mnie to gladziutko chyba 0,5 l allow weszło, barmany sobie robiłam do rana, ale wtedy zarodek nie był zagnieżdżony. Ostatni raz piłam i paliłam 3.01 na urodzinach siostrzeńca, zaczęłam wtedy lekko krwawić i myślałam, że okres, to implantacja była i 7.01 bladziutka kreska. Ten alkohol wtedy nie miał absolutnie znaczenia. Po teście ostatni raz jeszcze konno jeździłam, ale tak już na pół gwizdka... Następny alkohol za rok w Sylwestra!

Ja w lipcu jeszcze w okresie starań na kilka dni przed testem też dostałam zapalenia pęcherza, ale aż takiego z krwią, że poszłam na nocny dyżur. I mówię tam lekarzowi że starań się o dziecko i w sumie nie wiem czy jestem w ciąży czy nie, a on kazał brać furagine i powiedział, że można... Oczywiście zrobiłam przed wzięciem test, ale lekarz tak mi powiedział wtedy 🤔
To może tylko na ulotce tak jest napisane, że nie można, bo badań nie robili na takiej grupie ciężarnych albo coś w tym stylu :-)

Ja dzisiaj spojrzałam na banana.... Zjadłam go, ale....skojarzenia....nie pytajcie [emoji23] ważne że mąż po pracy będzie zadowolony, właśnie poszedł się myć [emoji1787][emoji1787][emoji28][emoji28]
Mój ma niestety post od jakiegoś czasu, bo ja przez te mdłości walczę o to, żeby jakoś przeżyć i takie rzeczy mi nie w głowie chociażbym bardzo chciała 🤦🤦 obiecałam mu, że w drugim trymestrze, jak poczuję się lepiej to mu wynagrodzę, może nie rozwiedzie się że mną do tego czasu 😁

Widzę że sporo tu ciąż z pierwszego cyklu ❤️, u nas też o dziwo udało się w pierwszym cyklu i było mega zdziwienie 😁 w sumie to mąż bardziej chciał, ja jeszcze trochę z dystansem po nieudanej poprzedniej ciąży (mimo, że minęło już pół roku), ale stwierdziłam, że możemy spróbować, będzie co ma być, przecież i tak się od razu nie uda 😁 a tu niespodzianka... z synem staraliśmy się 3 miesiące, a o poprzednią ciążę (która poroniłam) około pół roku... Wydaje mi się że dlatego tak szybko poszło, bo tym razem totalnie o tym nie myślałam, w pracy był młyn więc nie było czasu niczego analizować. Jednak dużo zależy od głowy.

My z mężem byliśmy wstrzemięźliwi przez okres jakiś 3 miesięcy zawsze w okolicach owulacji i po... Nic niestety nie się nie działo, w momencie, kiedy powiedziałam, że odpuszczamy, że zbliża się okres świąt Bożego Narodzenia oraz nasz wyjazd przed sylwestrem, to nie chcę mieć zakazów i nakazów - to się udało :D Czasami warto odpuścić, bo nam taki brak blokady psychicznej dużo dał :) W same święta trochę się napiliśmy, po święta wakacyjnie też, w przeddzień sylwestra zrobiłam test i wyszła bardzo blada kreska... Nie wierzyłam hah :D W sylwestra powtórzyłam i już była bardzo wyraźna 😅
Na sylwestrze byliśmy na kolacji ze znajomymi, mój mąż siedział przede mną i po postu pił i ze swojego i z mojego kieliszka, więc nawet nikt nie zauważył... a że byłam kierowcą to nie wmawiali mi alko 😅😜

reklama
O matulu, ja dziś pobudka o 4:50. o_O Przynajmniej nadrobiłam kilkanaście stron tutaj. 😁Dzień dobry w słoneczną sobotę! ❤️🌼

Do góry