reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

wrześniowe mamy 2021

Drugie? To robisz dwa badania?
Tak bo pierwsze mam za darmo na nfz, i ostatcznie zobacze jak wypadnie badanie, kolezanka byla srednio zadowolona,a to jedyna klinika na nfz ktora robi prenatalne...a mam fajnego doktorka ktory robil mi prenatalne z córką i chcialabym do niego, wtedy sobie zaplace, juz jestem umowiona, jedno mam 5tego a drugie 15tego marca, ale zobaczymy jak to bedzie na nfz, dzis na fb jedna dziewczyna pisala, ze jej badanie trwalo 5min , takze roznie bywa 🥴

reklama
Dzień dobry, ja dziś wieczorem mam wizytę,ciekawe jaki termin wpisze mi w książeczkę, słuchajcie ja spodziewałam się że w moim wieku ciąża to takie obciążenie dla organizmu że nie będę mogła normalnie funkcjonować, będę słabsza niż wcześniej, będzie mnie bolał brzuch, kręgosłup,biodra a tu niespodzianka 😃 nie licząc jednodniowych incydentów czuje się świetnie, gdyby nie brak okresu i piersi to nie wiedziałabyn że jestem w ciąży 😃 waga 2 kg na minusie morfologia jakby dziecka,
Miłego dnia dziewczyny 😃
Ja 36 lat skończone i narazie też czuje się super, nawet lepiej niż przed ciążą, jakoś więcej energii mam, żadnych mdłości, bóli, drażliwych piersi-no przechodzę super. Ale nie chwalmy dnia przed zachodem słońca. Ja jestem pewna, że pod koniec znowu będę chodzić jak pokraka z powodu bólu bioder, pleców i ogromnego brzucha. Jak bedzie już wątek prywatny to wrzucę wam film ze spaceru pod koniec poprzedniej ciąży. Chodziłam jak kaleka 😂

Kupiłam dziś dziewczyny te leginsy z lidla, ale najmniejszy rozmiar był M, a ja z normalnych leginsów noszę raczej S więc trochę luźne w biodrach. Teraz myślę czy oddać czy przyjąć, że sporo mi 🍑 urośnie🤔.
Bo brzuch wieczorem to tak jak mówiłam- 5/6 miesiąc. Rano w miarę ok, a wieczorem balon. Dodam, że przed ciąża nie byłam chuderlakiem, ale brzuch był w miarę płaski- wieczorem trochę tylko oddstawał, albo po piwie. A teraz masakra. Dodałabym zdjęcie, ale nie umiem przyciąć za dużego pliku

Ja 36 lat skończone i narazie też czuje się super, nawet lepiej niż przed ciążą, jakoś więcej energii mam, żadnych mdłości, bóli, drażliwych piersi-no przechodzę super. Ale nie chwalmy dnia przed zachodem słońca. Ja jestem pewna, że pod koniec znowu będę chodzić jak pokraka z powodu bólu bioder, pleców i ogromnego brzucha. Jak bedzie już wątek prywatny to wrzucę wam film ze spaceru pod koniec poprzedniej ciąży. Chodziłam jak kaleka 😂

Kupiłam dziś dziewczyny te leginsy z lidla, ale najmniejszy rozmiar był M, a ja z normalnych leginsów noszę raczej S więc trochę luźne w biodrach. Teraz myślę czy oddać czy przyjąć, że sporo mi 🍑 urośnie🤔.
Bo brzuch wieczorem to tak jak mówiłam- 5/6 miesiąc. Rano w miarę ok, a wieczorem balon. Dodam, że przed ciąża nie byłam chuderlakiem, ale brzuch był w miarę płaski- wieczorem trochę tylko oddstawał, albo po piwie. A teraz masakra. Dodałabym zdjęcie, ale nie umiem przyciąć za dużego pliku
Kurde ja ich nie dostałam już :( zamówiłam sobie z allegro 🤔 też mam bebek spory a przed ciążą był ok.. Tzn nie płaski czy wklesly ale ok.. A teraz.. Pokaże jak zrobię 😂

Tak bo pierwsze mam za darmo na nfz, i ostatcznie zobacze jak wypadnie badanie, kolezanka byla srednio zadowolona,a to jedyna klinika na nfz ktora robi prenatalne...a mam fajnego doktorka ktory robil mi prenatalne z córką i chcialabym do niego, wtedy sobie zaplace, juz jestem umowiona, jedno mam 5tego a drugie 15tego marca, ale zobaczymy jak to bedzie na nfz, dzis na fb jedna dziewczyna pisala, ze jej badanie trwalo 5min , takze roznie bywa 🥴
Ja się zastanawiam właśnie, też mam na NFZ, ale w 11 +4, a drugie prywatnie na 12+2, i nie wiem co robić.
Ale akurat u mnie z NFZ babka ma dobre opinie. Ale jakoś tak wewnętrznie się boję, że jak nie zapałce to nie będzie szczegółów, no i że za wcześnie.

A ja już chciałabym mieć to za sobą. Wiedzieć wszystko I zacząć znosić te wszystkie szmatki I pierdoły. A tu nawet nie mam terminu prenatalnych. Dopiero położna w piątek.
Kurcze ja chce wiosnę.. Kurtki nie dopinam 😂 i w te mrozy chodzę rozpieta 😂😂😂 a żal mi kasy na nowa kurtkę, mam nadzieję ze po ciąży wrócę do tej 😂

To był dobry wozek, nie wiem co sie podziało 😔 mielismy quantum alu easy go, ale to typowa spacerowka, mega fajna. Tak mi jej szkoda 😔

A dla dzidzi nie mam kompletnie pomyslu, dla malej mialam zestaw graco symbio, sporo kasy dalam po ponad 2 tys, ale nie polecam, gondola mala, spacwrowka ciasna...jedynie byl super skrętny. Apropo, odkupila go Ode mnie babeczka ktora byla w 8 tyg ciazy 😆 ale mowila ze ona musi miec wszystko szybko gotowe, fajnie, ze miala takie pozytywne myslenie, ze bedzie ok ☺
Oj tak zazdroszczę takiego podejścia. Wózek pewnie wybiorę wcześniej, ale sam zakup dopiero po porodzie :(Ja mam mieszkam na 2 pietrze.
a 4. piętrze i to w kamienicy, więc wysokie schody. Wózek będzie w aucie mieszkał :-)

O ten patent tym razem zamierzam wykorzystać, mieszkam w prawdzie na 2 piętrze, ale klatki mamy małe a i w mieszkaniu nie będzie gdzie już wózka zmieścić.

Ja się piszę na syna, mam już dwóch i jakoś nie wierzę, że będzie dziewczynka ;)
o mam tak samo :)

Ja się w zasadzie boję każdej wizyty... przed każda z nich drżę czy nie usłyszę, że serduszko przestało bić.... staram się być dobrej myśli ale nie jest to takie proste ;) najbliższą wizytę mam w ten piątek a później prenatalne 02.03, później może trochę odetchne bardziej ;)
Ja tez żyje od wizyty do wizyty, przed wejściem do gabinetu schodzę na zawał... teraz mam wizytę w sobotę potem za dwa tygodnie prenatalne i na samą myśl mam stres

reklama
Do góry