reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wrześniowe mamy 2021

reklama
W norwegii przysługuje jak masz. 38.lat I więcej.. Albo genetyczne obciążenie matki lub ojca. Badz Urodzenie chorego dziecka w przeszłości.

Czytałam że ww tym roku planują wprowadzić refundację dla kobiet +35. Ale. Ja się nie. Zalapie to pewnie w drugiej połowie roku.. 🙈
Jezu. To naprawdę inaczej. A u nas każde badanie na zawołanie...

Jelsi.m ożna. Sobie zażyczyć. I dostać. Czemu nie. Mi jakoś nie proponowali nawet a przy drugim porodzie w ogóle mi znieczulenie przez głowę nie.przeszło. Stosunkowo.szybko poszło ale przy obu porodach miałam niestety krzyżowe bóle i ktg zapis podszedł jedynie do 40%...
Ja bogu dzięki nie miałam krzyżowych. Ale teraz po tylu latach czasami cos w krzyżu zaboli, ale mam nadzieję ze się krzyż nie uaktywni przy porodzie... Nie no, raczej bede bez zniecuzlenia chciala rodzić, ale jeszcze zobacyzmy jak to w praktyce wyjdzie.

Hej :) .
Zaglądam po 1.5 tygodniu przerwy. Nie wiem czy uda mi się nadrobic te setki stron 🙈
Penwie co niektore pamiętają ze przeszłam covid 19... Szczerze to ostatniego tygodnia prawie nie pamiętam tak mnie pozamiatało :(
Dziś skończyłam kwarantannę i mogłam Wyjśc na spacer, do. Sklepu. Odpaliłam auto..
Dostałam zwolnienie do przyszłego piątku. Tydzień dłużej niż normalnie z uwagi na ciąże.
Jestem zmęczona choroba. Co lepiej się poczułam to wróciły z podwójna mocą mdłości...
USG mam 9.3. Pierwsze moje usg.. Tak.. Norweska rzeczywistość.
Wizytę z położna w przyszły pt. Może usłyszę serduszko... Mam. Nadzieję.

Moja rodzina w zeszly pn była negatywna jakimś cudem. Poniedziałek po tym weekendzie kolejny test Jelsi się ostali jakimś cudem mogą wracać do szkoły a mój facet do pracy. Zwariować można w domu...
Nawet mój syn teksni za szkołą :)

Pozdrawiam was ciepło. Postaram się nadrobić.. Mam nadzieję że wszystkie jesteście zdrowe i nadal w zdrowych 2 pakach:)
Ooo witaj😊myslalysmy tu o tobie,dobrze że jest lepiej😊

Ja mam zawsze problem z słuchaniem poleceń lekarza, jeszcze jak cos boli to mam wrażenie ze innym językiem do mnie mówią 🤣
Ale. Warto. Dam ci przykład. Przy pierwszym porodzie trochę spanikowałam jak dostałam parte.. To jets uczucie które ciężko powstrzymać.. Lekarz poinformował. Mnie żebym się wstrzymała gdyż nie ma. Pełnego rozwarcia a go nie słuchałam i parlam aż mi szyjka pękła.
Przy drugim.porodzie co prawda partych Niedostałam tak mega gwałtownie ale. Słuchałam.poloznej. Nie trzeba było nacinać. 5min po. Porodzie siedziałam na tyłku i było fantatsycznie wręcz..
Szwy tamże to słaba sprawa.. Ten pierwszy tydzień... O Zgrozo 🙈

Nie wyobrażam sobie żeby rodzić że znieczuleniem, mój przedostatni poród był bardzo szybki ale dla mnie trudny, nie czułam boli partych, położna mówi przyj a ja nie miałam takiego naturalnego odruchu,

Ja bogu dzięki nie miałam krzyżowych. Ale teraz po tylu latach czasami cos w krzyżu zaboli, ale mam nadzieję ze się krzyż nie uaktywni przy porodzie... Nie no, raczej bede bez zniecuzlenia chciala rodzić, ale jeszcze zobacyzmy jak to w praktyce wyjdzie.
a co to są te krzyżowe? z waszych wypowiedzi wnioskuję, że nie każdy to ma?

reklama
Do góry