reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wrześniowe mamy 2021

reklama
A jak z badaniami prenatalnymi w Skandynawii? Jest powszechny dostęp czy nie?
W norwegii przysługuje jak masz. 38.lat I więcej.. Albo genetyczne obciążenie matki lub ojca. Badz Urodzenie chorego dziecka w przeszłości.

Czytałam że ww tym roku planują wprowadzić refundację dla kobiet +35. Ale. Ja się nie. Zalapie to pewnie w drugiej połowie roku.. 🙈

A jak z badaniami prenatalnymi w Skandynawii? Jest powszechny dostęp czy nie?
W SE chyba tak, ja się kwalifikuje że względu na wiek, gin mi mówił że mam się zastanowić czy chce.tu są jakieś o nazwie KUP.Dobre dla mnie jest to, że położna umawia na wszystkie wizyty, na USG, na prenatalne itd. Taka trochę sekretarka 🤣

Nie wiem jak w Norwegii, ale w Szwecji nie ma takiej " Mody" Na zwolnienia. Tutaj ludzie naprawdę biorą zwolnienie jak już faktycznie są chorzy. Nie chce żeby to brzydko zabrzmialo, ale nie ma takiego sciemniania. Pamiętam jak mój szwed był w szoku, że muszę iść do lekarza po zwolnienie jak miałam grype. To jego.. Nie możesz zadzwonić do szefa i powiedzieć, że źle się czujesz? I ja w myślach widziałam swojego szefa i jego minę gdy tak dzwonię 🤣🤣🤣
Tu podobnie. Ale jak wszędzie... Znam takich co kombinują żeby sobie pobimbac w domu.
Ale tak prawda idzie się do lekarza jak. Naprawdę jest się chorym.
Wiecie że ja u mojego jeszcze nigdy nie byłam.? Haha.. A. Mieszkam tu 8.lat. Nie wiem. Nawet jak Wygląda dopiero teraz jesteśmy w kontakcie że względu na covid & ciąże.

AGNES.. Twój chłopak jest Szwedem? :)

W SE chyba tak, ja się kwalifikuje że względu na wiek, gin mi mówił że mam się zastanowić czy chce.tu są jakieś o nazwie KUP.Dobre dla mnie jest to, że położna umawia na wszystkie wizyty, na USG, na prenatalne itd. Taka trochę sekretarka 🤣
Ile. Masz lat Agnes jeśli.mogę zapytac?
Ja 35 I jak napisałam nie łapie się na refundowane prenatalne (sic!)

Tu podobnie. Ale jak wszędzie... Znam takich co kombinują żeby sobie pobimbac w domu.
Ale tak prawda idzie się do lekarza jak. Naprawdę jest się chorym.
Wiecie że ja u mojego jeszcze nigdy nie byłam.? Haha.. A. Mieszkam tu 8.lat. Nir. Wiem. Jak. Wygląda dopiero teraz jesteśmy w kontakcie że względu na covid & ciąże.

AGNES.. Twój chłopak jest Szwedem? :)
Mhm. Takim szwedzkim nie z importu 🤣🤣 w tej rodzinie tylko siostra że szwedem jest. A tak wszyscy mieszaja. Ojciec wziął sobię finke, brat brytyjke, a Mats polkę 🤣

W tym roku 37. Tak mi się wydaje, że się łapie bo inaczej raczej nie kazalby mi się decydować. Mi poród spędza sen z powiek. Jak nie dadzą mi szwedzkich papierow. 30tys koron.. 😵😵😵 jak będzie bez problemu

Ciekawe jaki to koszt w Norwegii.. Ja tam prawie zawału dostalam jak pojechalismy na Trolltunge i w knajpie za 2 hamburgery frytki i napoje prawie 300pln 🤣🤣 teraz już nie przeliczam ale myślałam, że ten papier też zjem

reklama
Do góry