Dla pocieszenia moje dwie koleżanki przeszły COVID będąc w ok 3 miesiącu ciąży i badania prenatalne wyszły dobrze i przechodziły chorobę ciężko, ze wszystkimi objawami, wiec bądź dobrej myśliMiło mi bardzo to czytać :*
Szczerze nie miałam siły na to
Ale.. Jakoś przeżyłam. Z pomocą mojego chłopaka. Ale oczywiście stres ekstremalny ze wirus mógł mieć wpływ na zarodek.. Ze przeciez coś.mogło. Pójść nie tak..
Moj lekarz uspokajał mnie ze badania przeprowadzone do tej pory pokazują że nie ma wpływu to na przebieg ciąży.. No ale... Same rozumiecie pewnie..
Do tego poinformował mnie ze nie zakwalikowalam się na usg genetyczne szczerze.myślałam ze je dostanę z uwagi na wiek i okoliczności.
W kazdym razie pójdę prywatnie tego 9.3 a jeszcze pomęczę mojego lekarza i położna przynajmniej o test podwójny.
Mówię. Wam.. Ta Norwegia to istne średniowiecze Jelsi chodzi o badania w ciąży
Nie wzięłam ani jednego środka przeciwbólowego podczas choroby.
Nie chciałam. Ryzykować.
I zgadzam się z tobą Elodia.. Bicie serduszka na usg. Dwa razy płakałam jak bóbr.. Oby był raz trzeci
reklama
AgnesSweden
Fanka BB :)
Wydaje mi się, że normalnie placone, ale nie chce a ci skłamać.O, to ciekawe. A płacone masz wtedy normalnie czy to wolne bezpłatne jest.
To znieczulenie naprawdę pomaga..? Nic nie boli bo to chyba jest epidural czy jakoś tak
Mnie bardzo pomogło, chyba bym zeszła bez tego, ale ja miałam tez podawana oksytocynę i to podobno od tego tak naku*wia [emoji85] nie wiem co to za substancja, ale wbijają się w plecy.
U
użytkownik lu
Gość
Tak było 15 lat temu u nas pomacanie, mocz i krew i tyle.Skandynawska opieka lekarska
Z tgeo co czytałam to położna pomaca cię po brzuchu żeby sprawdzić czy macica urosla odpowiednio. Do. Wieku ciąży.
Omówienie twojej sytuacji ekonomicznej i rodzinnej. Badanie moczu i krwi.
I da polsuxhac serduszka.
I. Tyle.
Idź prywatnie.do ginekologa.
AgnesSweden
I nic nie czujesz?Mnie bardzo pomogło, chyba bym zeszła bez tego, ale ja miałam tez podawana oksytocynę i to podobno od tego tak naku*wia [emoji85] nie wiem co to za substancja, ale wbijają się w plecy.
E
Ewka34
Gość
Z pewnością piękne widoki ❤W Szwecji do 7 dni możesz zostać w domu bez zwolnienia. Wystarczy że zadzwonisz i powiesz, że źle się czujesz. Skandynawia ma swoje plusy i minusy
I nic nie czujesz?
Czujesz, ale dużo mniej. Taki ból do zniesienia.
AgnesSweden
Norwegia dla mnie ma lepszeZ pewnością piękne widoki ❤
AgnesSweden
Cholera wolalabym żeby jednak nic nie było czuć jak wycinali mi zylaki miałam znieczulenie w plecy i od pasa w dół nic.Czujesz, ale dużo mniej. Taki ból do zniesienia.
reklama
U
użytkownik lu
Gość
Niee to tak nie dziala, nie zrobia Ci cc bez wskazan, bo mają taki kaprys.Ale to nie jest tak, że jak wybiorę szpital i np. będę chciała tam rodzić SN a oni są bardziej pro CC to mnie na cięcie wezmą? Czy to już trzeba wiedzieć przy wyborze szpitala jaki on jest i jaki chcesz poród? Dobrze jakby to gdzieś oficjalnie podawali który szpital jakie porody wspiera, żeby nie było zaskoczenia podczas godziny 0.
W Polsce raczej szpitale sa nastawione na porody sn.