maghegg
Fanka BB :)
Szczerze Elodia to nie wiem za dużo.To rzeczywiscie sredniowiecze [emoji85] porażka trochę, a czy w Skandynawii ze wszystkim tak jest czy tylko jesli o ciążę chodzi? Np jak się zachoruje i trzeba w domu kilka dni soe wykurować, dają chetnie zwolnienie czy np każą brac urlop czy coś?
Nigdy nie chorowałam.przewlekle..ani ja ani rodzina.
Znam. Kilka osób które są leczone na nowotwory wówczas norweska służba zdrowia zapewnia leczenie w renomowanych szpitalach w Oslo Bergen albo Trondheim. Zapewniaja przeloty samolotem i dojazd taksówka z lotniska do szpitalia na badania i zabiegi.
W szpitalu bufet 24 /7 a nie racjonowane posiłki.
Wiem. Ze po. Porodzie dostanę swoją sale i ojciec dziecka może być z. Nami 24 h na dobę.
Ale... Wyjdzie w praniu. Wszystko dopiero przede mna
Co. Do. Zwolnein lekarskich pracuje tu już 6 lat i tylko 2 razy byłam na l4. Teraz kiedy przeszłam covid i w wakacje kiedy miałam.wypadek.wpracy I musiałam być szyta...
Poza tym nie wiem czy chce iść na zwolnienie w Ciąży . (wtedy to nie jest l4 ale. Zasilek ciążowy jakoś. Specjalnie wyliczany). W domu.sie raczej zanudzę
Bardziej redukcja czasu pracy wchodzi w grę.
Zobaczymy co moj Szef powie 22.2 bo wtedy mam zamiar mu powiedzieć...
Edit:mamy tu coś tkwiego jak polskie "urlop. Na żądanie". I to właśnie się wykorzystuje gdy nie jesteś w formie.. Płatne 100%. 4x 3.dni na rok. Z tymże 3dni pod. Rząd musisz wziąć albo przepada.