reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wrześniowe mamy 2021

reklama
Ja też z ciekawości sprawdziłam i wyszło 25.09
Wg apek i kalkulatorow tak, ale od x czasu lekarze licza jedna metoda, dodajesz 7 dni do pierwszegp dnia ostatniej miesiaczki i odejmujesz 3 mies praz dodajesz rok 😉 jakos tam sie tam metoda nazywa, ja mam tylko takie terminy wpisywane w karte ciazy, wg tej metody wlasnie.

O tak to sie liczy :

dnia ostatniej miesiączki. Opisał ją niemiecki położnik Franz Naegele (1778–1851). Wzór reguły Naegelego brzmi: Termin porodu = pierwszy dzień ostatniej miesiączki + 7 dni - 3 miesiące + 1 rok.

Strasznie mnie ciągnie do ryb właśnie 🤔 z dziewczynami odpychalo
A ja za to odwrotnie. Wcześniej zajadałam około 1 kg na tydzień a teraz na samą myśl mnie odpycha 😞i bardzo nad tym ubolewam
Ja opuscilam wiele grup na fb żeby nie czytać smutnych historii i się nie nakręcać.. Macie jakieś upatrzone imiona?
Nam zgodnie się podoba dla chłopca Marcel, a dla dziewczynki Amelka albo Liliana ☺️mąż jeszcze próbował mnie namówić na Zuzię ale kategorycznie odmawiam ☺️
Ja mialam noc straszna. Chyba po wizycie u lekarza mimo tego ze wszyysko okej byłam taka cała w emocjach. Zasnąć nie umiałam chyba grubo po 3 się udało. Bolał mnie jajnik strasznie. No ale nq usg wyszło ze dalej torbiel siedzi w jajniku. On sie wchłonie w ciąży czy jak? ;)
Ja też mam torbiel w jajniku po stymulacji. Lekarz powiedział że to fizjologiczne, że hormony skupiają się na rozwoju pęcherzyka ciążowego a nie na tym żeby pozbyć się pęcherzyka z jajnika i nie ma czym się martwić. Że w żaden sposób to nie zaszkodzi
Dziewczyny, a któraś z was zażywa euthyrox?
Ja miałam przed ciąża zawsze tsh w granicy max 1.8. Teraz wskoczyło na 4.13 - badania tydz temu w sobotę. We wtorek przepisano mi euthyrox. Jak myślicie kiedy zrobić kontrolę tsh?
Ja biorę od około roku, w momencie kiedy powiedziałam o ciąży miałam tsh 1.52 i dostałam zwiększenie dawki z 25 na 37,5...spadlo wtedy na 0.97 i lekarz powiedział że jest idealnie. A kontrolę mam mieć co 4 tygodnie
Dziewczyny, jak kichać, żeby podbrzusze tak nie rwało? Mam uczucie, ze kichnę i wszystko pęknie 🤭😀
Ja osobiście kicham z otwartą buzią i nie narzekam na ból ani rwanie ale np na siedząco z nogami podkulonymi nie mogę
Powiedzcie mi dziewczyny robię w poniedziałek krew i czy ja mogę żarzyć euthyrox przed badaniem czy lepiej nie? Bo między innymi tsh muszę zbadać.
Mi lekarz i pielęgniarka kazały przyjść z lekami do laboratorium i wziąć zaraz po pobraniu i wtedy standardowo pół h później śniadanie
Ja sobie sama kupię zwykły segregator, powkladam co mam do koszulek wszystko i tyle 🙈
Też o tym pomyślałam... Ja wgl lubię takie ręcznie robione rzeczy więc mogłabym sobie po swojemu wszystko rozplanować ☺️

Wg apek i kalkulatorow tak, ale od x czasu lekarze licza jedna metoda, dodajesz 7 dni do pierwszegp dnia ostatniej miesiaczki i odejmujesz 3 mies praz dodajesz rok 😉 jakos tam sie tam metoda nazywa, ja mam tylko takie terminy wpisywane w karte ciazy, wg tej metody wlasnie.
Taka prawda jest że i tak mało która urodzi w dniu terminu 😜

Ale dzisiaj dostałam dzikiej chęci na naleśniki. Po 5 min stałam już przy patelni, wszystko pochłaniałam na bieżąco, że prawie nie nadążałam smażyć. Po 3h nadal jestem pełna, ale musiałam wrzucić na ruszt tosta z szynką. Zaraz pęknę i idę się ważyć. Odkąd nie mam mdłości i lepiej się czuję, to w końcu nie chudnę i waga waha się
+/- 1 kg. Ciekawe co będzie teraz. :D
Nie przepadam szczególnie za naleśnikami ale chyba właśnie zrobiłaś mi smaka 🤣 Choć najadłam się zupy meksykańskiej az mnie znowu mdłości dopadly

reklama
U mnie jeśli chodzi o termin, to niby z OM wychodzi mi 1.09, lekarzowi wyszedł 3.09, a z ostatniego usg 31.08. Już sama nie wiem, który jest najbliższy prawdzie, ale to i tak nie wiadomo kiedy potomek będzie chciał się wydostać na zewnątrz :D

Do góry