reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wrześniowe mamy 2021

Zmieniłam tą rutynę już w poprzedniej ciąży-zaczął sprzątać mąż i tak już zostało [emoji23] polecam to rozwiązanie!
Mój mæż sprzata dokladniej niż ja, [emoji85][emoji85] mi w udizale zostaje gotowanie, zmywanie, ew. odkurzacz jak trzeba nagle coś odkurzyc a męża w domu nie ma. A tak to mycie podłóg i łazienkę mąż ogarnia.

reklama
Mój mæż sprzata dokladniej niż ja, [emoji85][emoji85] mi w udizale zostaje gotowanie, zmywanie, ew. odkurzacz jak trzeba nagle coś odkurzyc a męża w domu nie ma. A tak to mycie podłóg i łazienkę mąż ogarnia.
Ja jestem uzależniona od domestosu. Wlewam do spryskiwacza domestos i rozcięczam wodą i taką mieszanką spryskuje kabinę kibel umywalkę i czasem płytki a potem spłukuję. Ale narazie odpuściłam za duży smród. Tzn ostatnio mało sprzątam 🥴 nie chce mi się , nie mam sił.

Dziewczyny jakie tętno Wasze dzidzi miało w okolicach 8+3 wg om? No bo u mojego wyszlo wczoraj 171 i sie martwie czy to nie za dużo?
Wyczytalam też gdzieś na forum i duzo mamusiek potwierdziło ze dziewczynki lubią mieć wysokie tętno a chłopcy niższe :)
Na pewno nie za dużo. U Mnie na badaniu 6+4 było 120 I lekarka powiedziała że jak na wczesną ciążę to ok, ale że tendencja jest taka że to tętno u dzieci bardzo rośnie i podała że tak 170 to taki standard powinien być.

Dziewczyny z cukrzyca 😊 powiecie jakie są normy ja czytam różne wyniki i znalazłam na czczo poniżej 90 po 60 min poniżej 180 po 2 godz później 140 🤔 ale znalazłam tez info ze po 60 min powinno być maks 140

Ostatnia edycja:
Jezu zazdroszczę bo moj jak sprząta to ja potem muszę go sprawdzać haha. Potem wychodzę na jakąś perfekcjonistke. Ale prawda taka ze go w domu niczego nie nauczyli wszystko miał pod nos podane ale tak to jest jak sie mieszkało z mama babcia i siostrą starsza hehe. Wiec cała nauka została mi. Myślę że i tak dobrze mi poszło, bo nawet ciasta niekiedy piecze ;)

reklama
Ja marynowlam ale mi akurat nie podeszlo. Przez cebule mialam wrażenie ze to jak karp smakuje a nie schabowy ale moze za dlugo trzymałam 🙈 To ponoć przepis Magdy Gessler
a ja lubię właśnie takiego z takiej marynaty i jeszcze jak smażę to daje kawałki cebuli pomiędzy kotlety i tez fajnie pachną 😀 No ale to kwestia gustu 😃 mój mąż twierdzi że nie lubi cebuli ale zawsze się staram mu przemycać bo jak jej nie widzi to jest ok 🤣

Do góry