Mama0303
Fanka BB :)
U mnie różnica 8,12,21 latJa piernicze a u moim dzieciaków będzie 12 lat różnicy hahaha któraś jest w podobnej sytuacji?
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
U mnie różnica 8,12,21 latJa piernicze a u moim dzieciaków będzie 12 lat różnicy hahaha któraś jest w podobnej sytuacji?
Cześć kochana!
Najlepiej ponoć strzelać w 12 tydzień jeśli chodzi o prenatalne, tak mi powiedziało dwóch lekarzy jest to klasyczne USG i ja też z automatu będę robiła test Pappa.
Ja też na euthyroxie ale miałam TSH 2.65, też mam wizytę u endokrynolog chyba jakoś 23.02
Witamy <3
Mi dzisiaj doktor powiedział ze te skierowanie na nfz to jest z pappa włącznie.Dziewczyny witam się z Wami <3 do tej pory tylko czytałam co piszecie.... trochę o mnie.
2 tygodnie temu byłam na usg - 5 tydzien 5 dzien był pęcherzyk ciążowy i zoltkowy, brak zarodka, mialam przyjsc dzisiaj czyli dokladnie 2 tygodnie poźniej
Ostatnie dwa dni schizowałam, bo nie mialam zadnych objawów.. odeszły mdłosci, bol piersi, szłam jak na ścięcie.
Gdy położyłam się, i ginekolog obrocil monitor w moja strone, wiedziałam, że jest ok <3
Zarodek ma 1,5 cm, serce 159 uderzen na minutę.
Wszystko jest ok. Do kontroli za miesiąc... swoja droga, jak wytrzymać znowu 4 tyoodnie czekania, czy wszystko jest ok ? )
Dostalam skierowanie na badania prenatalne (na prośbę) choć mam 27 rocznikowo
I teraz pytanie, wiem żeby isc miedzy 11 a 14 tygodniem, ale pewnie macie wieksza wiedze i podpowiecie jakis konkretny termin
no i jakie badania? myślalam nad pappa, ale jakie są jeszcze dostępne, które wy robicie?
życzę kazdej mamusi dużo zdrówka i spokoju cieszę się, że tu jestem!
termin na 25.09
dodam, że zmagam się z zapaleniem tarczycy, tsh wyszlo mi 4,13 - ale juz biorę ethyrox, do kontroli za 2 tygodnie z badaniami do endokrynologa
Ja sie wlasnie martwie, bo ja nie mam wzdeca co to bedzie dalej ? mi też trochę brzuch odstaje a jak mam wzdęcia to wyglądam gdzieś na 4 miesiąc
Ooooo zaskoczylas mnie, to fajnieMi dzisiaj doktor powiedział ze te skierowanie na nfz to jest z pappa włącznie.
Miedzy mna a moja siostra jest 12 lat, nie dogadujemy sie wcale, a jak byla mala to bylo super, do ok 7 roku jej zycia, traktowalam jak jak coreczke, teraz zerowy kontakt praktycznie, ja mam dzieci i 35 lat, ona bezdzietna i 23, 2 inne swiaty. Miedzy moimi dziewczynamki jest 11 lat roznicy, teraz jest super, starsza bardzo dba o małą, ale nie wiem co bedzie za 15 lat.... dlatego ciesze sie ze bedzie jeszcze maluszek, dla równowagiooo ja a myślałam że tylko u nas taka różnica ale jestem dobrej myśli
Dziekuje, w takim razie bede celować w 12 tydzien. Czyli usg genetyczne i test pappa robisz?
oo , dzięki, bo ja mam skierowanie ale właśnie kompletnie nie wiem jak sie za to zabrac własciwie to jest, bylam taka zestresowana, a potem w euforii że nie zajarzylam....Mi dzisiaj doktor powiedział ze te skierowanie na nfz to jest z pappa włącznie.