reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wrześniowe mamy 2021

reklama
Cześć kochana!
Najlepiej ponoć strzelać w 12 tydzień jeśli chodzi o prenatalne, tak mi powiedziało dwóch lekarzy :) jest to klasyczne USG i ja też z automatu będę robiła test Pappa.
Ja też na euthyroxie ale miałam TSH 2.65, też mam wizytę u endokrynolog chyba jakoś 23.02 :)
Witamy <3

Mi też lekarka powiedziała, zeby najlepiej w 12+ robić. Ja na euthyroxie jadę już chyba z 13 lat, kontroluje co 3 tygodnie. Na razie ideolo podobno, ale w weekend profilaktycznie biorę wyższa dawkę (zalecenie lekarki, nie moje własne 😊).

Dziewczyny witam się z Wami <3 do tej pory tylko czytałam co piszecie.... :) trochę o mnie.

2 tygodnie temu byłam na usg - 5 tydzien 5 dzien był pęcherzyk ciążowy i zoltkowy, brak zarodka, mialam przyjsc dzisiaj czyli dokladnie 2 tygodnie poźniej :)
Ostatnie dwa dni schizowałam, bo nie mialam zadnych objawów.. odeszły mdłosci, bol piersi, szłam jak na ścięcie.
Gdy położyłam się, i ginekolog obrocil monitor w moja strone, wiedziałam, że jest ok <3
Zarodek ma 1,5 cm, serce 159 uderzen na minutę.
Wszystko jest ok. Do kontroli za miesiąc... :) swoja droga, jak wytrzymać znowu 4 tyoodnie czekania, czy wszystko jest ok ? ;))
Dostalam skierowanie na badania prenatalne (na prośbę) choć mam 27 rocznikowo :)
I teraz pytanie, wiem żeby isc miedzy 11 a 14 tygodniem, ale pewnie macie wieksza wiedze i podpowiecie jakis konkretny termin :)
no i jakie badania? myślalam nad pappa, ale jakie są jeszcze dostępne, które wy robicie?
życzę kazdej mamusi dużo zdrówka i spokoju :) cieszę się, że tu jestem!
termin na 25.09 :)
dodam, że zmagam się z zapaleniem tarczycy, tsh wyszlo mi 4,13 - ale juz biorę ethyrox, do kontroli za 2 tygodnie z badaniami do endokrynologa :)
Mi dzisiaj doktor powiedział ze te skierowanie na nfz to jest z pappa włącznie.

ooo ja a myślałam że tylko u nas taka różnica 😁 ale jestem dobrej myśli 😍
Miedzy mna a moja siostra jest 12 lat, nie dogadujemy sie wcale, a jak byla mala to bylo super, do ok 7 roku jej zycia, traktowalam jak jak coreczke, teraz zerowy kontakt praktycznie, ja mam dzieci i 35 lat, ona bezdzietna i 23, 2 inne swiaty. Miedzy moimi dziewczynamki jest 11 lat roznicy, teraz jest super, starsza bardzo dba o małą, ale nie wiem co bedzie za 15 lat.... dlatego ciesze sie ze bedzie jeszcze maluszek, dla równowagi 😊

reklama
Do góry