reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wrześniowe mamy 2021

Też bym chciała rodzinny poród bo było mi dużo lżej jak mąż był przy mnie.. On z kolei powiedział że był widział i mu to starczy ale mam to gdzieś ma być i koniec [emoji23] Zobaczymy.. A młoda chyba z młodsza sobie poradzą [emoji848]
Mój też miał opory ale powiedzialam mu, że ma być i koniec bo dla mnie to ważne :-) krwi raczej się nie brzydzi, także chyba przeżyje [emoji1787]

reklama
Jeśli chodzi o badania prenatalne, to jeszcze w ogóle nie rozmawiałam o nich ze swoim ginem, ale wiem, że na pewno chce je wykonać, tylko jeszcze w sumie nie wiem jakie. Mam nadzieję, że coś mi doradzi, bo z racji wieku i braku chorób w rodzinie nie należy mi się takie refundowane badanko. Zastanawiałam się nad testem NIFTY pro. Robiła go któraś z was?
A ile masz lat? Ja mam 29 i dostałam skierowanie na darmowe. Cos tam nazmyslal ;)

Ja sobie nie wyobrażam samej tam być. A najbardziej to bym chciala cesarke
Rodzilam młodą sn, bez znieczulenia, i raczej wolałabym teraz też poród sn. Mnie to z kolei cesarka przeraża [emoji4] ale wiadomo, jak nagle dziecku tętno soadnie, czy nie będzie rozwarcia, no to wtedy wyjścia nie ma. Nic, zobacyzmy co nam wrzesień przyniesie.

A jednak cuda się zdarzają[emoji16][emoji3590] Jestem po wizycie i serduszko bije[emoji177] kupa badań do zrobienia i oszczędzający tryb ale będzie warto[emoji847] Nasze maleńkie szczęście w nieszczęściu [emoji16][emoji1768]
IMG_20210209_222852.jpeg

Jest coś takiego jak gorzka sól, ale nie wiem czy można w ciąży
Może siemię lniane spróbuj ? Mi czasem pomagało w poprzedniej ciąży. Jak już byla sytuacja krytyczna ratowałam się czopkami glicerynowymi ale to oczywiście nie za często
Wygooglowałam tą sól i na jednej stronie było, że w ciąży nie bardzo. Chociaż ja nie mam nadciśnienia, a wręcz za niskie więc może by nie zaszkodziła. Może sprobuje najpierw z tym siemieniem, bo mam z kilo ziaren w domu.

Ja ciagle mam problem z zaparciami... pije bardzo dużo wody, staram się jeść błonnik, a jak się uda iść do toalety raz na dwa dni to sukces :( już nie wiem, co robić
Ja piję błonnik Colon C i rewelacja. Smakowo wiadomo szału nie ma, ale na mnie też nic innego nie działało. Teraz elegancko codziennie śmigam do WC 😂

Wygooglowałam tą sól i na jednej stronie było, że w ciąży nie bardzo. Chociaż ja nie mam nadciśnienia, a wręcz za niskie więc może by nie zaszkodziła. Może sprobuje najpierw z tym siemieniem, bo mam z kilo ziaren w domu.
Ja siemię zalewalam zimna lub letnią wodą ,trochę się namoczylo i wypijałam to razem z nasionkami łyżeczkę/dwie siemienia na pół szklanki wody :) gdzieś czytałam że ten sposób jest najlepszy 🤷

reklama
Do góry