reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

wrześniowe mamy 2021

Mój też miał opory ale powiedzialam mu, że ma być i koniec bo dla mnie to ważne :-) krwi raczej się nie brzydzi, także chyba przeżyje [emoji1787]
Ja miałam takie wsparcie w mężu że jak położna mi kazała iść pod prysznic to mi trochę ulży a ten mnie zostawił samą w łazience bo stwierdził że mu za gorąco ... ja na piłce skakałam i wyłam z bólu a ten se siedział na kanapie i selfi robił .... ale był przynajmniej i miałam się na kim wyżyć ❤️ I za to go KOCHAM

reklama
Dziewczyny ktoś tu kiedyś pisał, że w ciąży nie wolno podnosić rąk do góry? nie mogę dokopać się do tego posta. Mogłybyście wyjaśnić o co z tym chodzi? i czemu nie wolno?
Z netu: "Lekarze potwierdzają zgodnie, że podnoszenie rąk może spowodować naciągnięcie więzadeł, na których zawieszona jest macica, a to może stanowić zagrożenie ciąży. Zbyt długie trzymanie rąk w górze może powodować zaburzenia krążenia, co może być przyczyną utraty równowagi, a nawet omdleń."
A na żywo spotkałam się z tym 5 lat temu jak moja koleżanka w pierwszej ciąży po pierwszej wizycie mówiła co wolno a czego nie i to właśnie wymieniła jako zakaz :)

Z netu: "Lekarze potwierdzają zgodnie, że podnoszenie rąk może spowodować naciągnięcie więzadeł, na których zawieszona jest macica, a to może stanowić zagrożenie ciąży. Zbyt długie trzymanie rąk w górze może powodować zaburzenia krążenia, co może być przyczyną utraty równowagi, a nawet omdleń."
A na żywo spotkałam się z tym 5 lat temu jak moja koleżanka w pierwszej ciąży po pierwszej wizycie mówiła co wolno a czego nie i to właśnie wymieniła jako zakaz :)
A ja mam problem bo codziennie rano mam ochotę się „ przeciągnąć” ale w ostatniej chwili się opamiętuje , mam wrażenie że wszystko by mi się tam urwało.

Eh laski dzisiaj mam 8+1 a pod względem mdłości najgorszy dzień ever :( Jakbym sie zatruła czyms takie uczucie na żołądku, a cały dzień zdrowo jem :( Oby jutro było lepiej wrr!

Ja siemię zalewalam zimna lub letnią wodą ,trochę się namoczylo i wypijałam to razem z nasionkami łyżeczkę/dwie siemienia na pół szklanki wody :) gdzieś czytałam że ten sposób jest najlepszy 🤷
No to zaczynam kurację. Napar już wypity.
A dajecie ziarna w całości czy zmielone? Bo wypiłam w całosci i nawet nieźle się wslizguje, a takie zmielone to pewnie wyjdzie niezbyt apetyczna zawiesina. Zmieliłam sobie dodatkowo mały pojemniczek, ale w takiej postaci to chyba wolałabym dodawać do potraw.

A ja mam problem bo codziennie rano mam ochotę się „ przeciągnąć” ale w ostatniej chwili się opamiętuje , mam wrażenie że wszystko by mi się tam urwało.
Ja w łóżku jak zasypiam to się cała wyciągam i nie jestem w stanie tego opanować. Wierzę jednak, że nie zaszkodzę tym fasolce, jeśli nasze ciało miałoby być tak wrażliwe, to ludzkość by nie przetrwała.

Czy któraś boryka się z bólem między łopatkami? Ból przy siedzeniu leżeniu na plecach jedynie mnie ratuje leżenie na brzuchu.

Eh laski dzisiaj mam 8+1 a pod względem mdłości najgorszy dzień ever :( Jakbym sie zatruła czyms takie uczucie na żołądku, a cały dzień zdrowo jem :( Oby jutro było lepiej wrr!
Jesli Cię to pocieszy, to ja ze soaxeru wieczornego z psem wrocilam szybciej, niż chciałam, bo mi się słabo robiło [emoji1785] ale już mdlosci przechodzą. Moze rzeczywiscie miedzy 8 a 10 tygodniem najwieksze natężenie objawów jest. Pamietam jak z córką w ciazy bylam, to bylo cos po 10 tygodniu, jak w sklepie mi sie czarno przed oczami zrobilo, i musialam na chodniku usiasc niczym alkoholik ktory zaraz pawia puści.

reklama
Do góry