reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrześniowe mamy 2020

reklama
Luiska ja tez jakiś 3-4 razy w nocy ale mała śpi z nami i często dostaje cycka je a ja już wtedy śpię;) często tez nawet nie pamietam ile razy karmiłam bo robię to na śpiocha;) ale ona zje i śpi dalej nie wybudza się:)

Dziewczyny pomóżcie , mała od wczoraj nie śpi zupełnie , jest mega zmęczona a ewidentnie nie może zasnąć ,co chwile ma zrywy z płaczem , zjada chętnie ale mało a za pół godziny głodna . Ma 5 tygodni normalnie je co 3-4h . Czy to może być skok rozwojowy ?

Gunka, Sopek, zazdroszczę że maluchy śpią Wam tak dobrze w nocy ;) może mój by też lepiej spał, jakbym go zostawiała u nas w łóżku? Tylko tak się boję, że go przygnieciemy albo koldrą zakryjemy buźkę 🙈🙈🙈

Natalin, pasowałoby na skok rozwojowy. Choć ja z tym doswiadczenia jeszcze nie mam, jedynie czytałam o tym.

Mój urodził się 50cm i jeszcze też zakladam mu rozm.50. Rozm.56faktycznie troszkę przyduży, ale czasem już coś mu założę :)

Dziewczyny, Jak mijają Wam nocki? Ile razy karmicie w nocy?
U nas rozmiar 62, ale jest 5 tydzień i maluch już waży ok. 5100g :)
A w nocy karmię jakieś 4-5 razy. Im bliżej rana tym maluch bardziej marudny i trudniej go odłożyć, bo wybudza się. Mam wrażenie,ze troche brzuszek nie pozwala mu spać, bo pręży sie przez sen czsami i też wybudza. Teraz jest lepiej,ale nie raz bywaly chwile ze od 2 do 4 lub 5 rano próbowałam go uśpić🙄🥴

Dziewczyny pomóżcie , mała od wczoraj nie śpi zupełnie , jest mega zmęczona a ewidentnie nie może zasnąć ,co chwile ma zrywy z płaczem , zjada chętnie ale mało a za pół godziny głodna . Ma 5 tygodni normalnie je co 3-4h . Czy to może być skok rozwojowy ?
Może być skok rozwojowy, w koncu wypada mniej wiecej w 5-6 tygodniu.
Z doswiadczenia nie pomogę, bo ja swojemu z zachowania to co drugi dzień wróżę skok rozwojowy 😆

reklama
U nas leci 3 tydzień i waga 3300g.

Sylvia, u nas to samo- bywają noce, że od 2 do 5 nie śpi, tylko płacze, wierci się ,macha nóżkami i caly czerwony jest. A pręży się przez sen też, wtedy budzi się po chwili z płaczem. Jak zrobi kupke albo bąka puści,to mu lepiej. Ale ostatnio zauważyłam, że jak płacze, to jest głodny. Daje mu flaszki jak mu mało z piersi i później widzę,że odlatuje, ale wtedy właśnie walnie kupę,trzeba go przewinąć i znów się rozbudzi 🙈

Mamachłopaków, mój się też krztusi podczas jedzenia i ulewania, bardzo łapczywie pije

Do góry