reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy to ciąża?

To w sumie dobry pomysł. Jeśli to dobrze rozwijająca się ciaza, to powinno już być widać coś na USG.

W teorii można mieć np. krwiaka który pękł - ale to też zagrożenie dla ciąży.

Szczerze? Tak naprawdę to ja bym nie bawiła się w betę tylko jeszcze dziś udała się na izbę przyjęć gdzie mają położnictwo/ginekologię
Nie jestem ubezpieczona, ale jak najszybciej znajdę możliwość zrobienia USG prywatnie

reklama
Miałam identyczna sytuacje i okazało się że to ciąża biochemiczna, zaczęło się od plamienia 2 dni i później krwawienie że skrzepami testy po 2 dniach krwawienia przestały być pozytywne, ale przyczyn takiego krwawienia może być wiele
A zrobienie testu teraz podczas krwawienia będzie mało wiarygodne prawda?

Zrozumiałam, że jesteś gdzieś na wyjeździe z pracy. Trochę mnie dziwi brak ubezpieczenia w takim przypadku, ale ok.
Pamiętaj tylko, że beta powinna być zbadana w tym samym laboratorium (nie wiem jak długo będziesz tam gdzie jesteś).
IP to wg mnie dobra rada, jeśli 9go powinna być miesiączka, to teoretycznie jesteś prawie w skończonym 6tc, więc usg powinno już coś pokazać.
Ubezpieczenie w ciąży jest, ale nie wiem czy ciąża nie musi być potwierdzona (warto doczytać).
W szpitalu najpewniej zrobiliby usg i badanie krwi także.
To nie jest krwawienie implantacyjne, może to być niestety poronienie, ale niekoniecznie.
Testy mogą wyjść pozytywne poza ciążą, ale to bardzo rzadkie przypadki i wiążą się z chorobami.

Mam nadzieję, że wszystko będzie ok.

reklama
Zrozumiałam, że jesteś gdzieś na wyjeździe z pracy. Trochę mnie dziwi brak ubezpieczenia w takim przypadku, ale ok.
Pamiętaj tylko, że beta powinna być zbadana w tym samym laboratorium (nie wiem jak długo będziesz tam gdzie jesteś).
IP to wg mnie dobra rada, jeśli 9go powinna być miesiączka, to teoretycznie jesteś prawie w skończonym 6tc, więc usg powinno już coś pokazać.
Ubezpieczenie w ciąży jest, ale nie wiem czy ciąża nie musi być potwierdzona (warto doczytać).
W szpitalu najpewniej zrobiliby usg i badanie krwi także.
To nie jest krwawienie implantacyjne, może to być niestety poronienie, ale niekoniecznie.
Testy mogą wyjść pozytywne poza ciążą, ale to bardzo rzadkie przypadki i wiążą się z chorobami.

Mam nadzieję, że wszystko będzie ok.
Beta wyszła 293, jutro następna. Po tym co zobaczyłam wczoraj w łazience już straciłam nadzieję. W poniedziałek lekarz. Teraz najważniejsze poznać przyczynę. Życzę Wam dziewczyny wszystkiego dobrego, dziękuję Wam za pomoc i uważajcie na siebie.

Do góry