reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniowe mamy 2020

reklama
Luiska ja tez jakiś 3-4 razy w nocy ale mała śpi z nami i często dostaje cycka je a ja już wtedy śpię;) często tez nawet nie pamietam ile razy karmiłam bo robię to na śpiocha;) ale ona zje i śpi dalej nie wybudza się:)

Dziewczyny pomóżcie , mała od wczoraj nie śpi zupełnie , jest mega zmęczona a ewidentnie nie może zasnąć ,co chwile ma zrywy z płaczem , zjada chętnie ale mało a za pół godziny głodna . Ma 5 tygodni normalnie je co 3-4h . Czy to może być skok rozwojowy ?

Gunka, Sopek, zazdroszczę że maluchy śpią Wam tak dobrze w nocy ;) może mój by też lepiej spał, jakbym go zostawiała u nas w łóżku? Tylko tak się boję, że go przygnieciemy albo koldrą zakryjemy buźkę 🙈🙈🙈

Natalin, pasowałoby na skok rozwojowy. Choć ja z tym doswiadczenia jeszcze nie mam, jedynie czytałam o tym.

Mój urodził się 50cm i jeszcze też zakladam mu rozm.50. Rozm.56faktycznie troszkę przyduży, ale czasem już coś mu założę :)

Dziewczyny, Jak mijają Wam nocki? Ile razy karmicie w nocy?
U nas rozmiar 62, ale jest 5 tydzień i maluch już waży ok. 5100g :)
A w nocy karmię jakieś 4-5 razy. Im bliżej rana tym maluch bardziej marudny i trudniej go odłożyć, bo wybudza się. Mam wrażenie,ze troche brzuszek nie pozwala mu spać, bo pręży sie przez sen czsami i też wybudza. Teraz jest lepiej,ale nie raz bywaly chwile ze od 2 do 4 lub 5 rano próbowałam go uśpić🙄🥴

Dziewczyny pomóżcie , mała od wczoraj nie śpi zupełnie , jest mega zmęczona a ewidentnie nie może zasnąć ,co chwile ma zrywy z płaczem , zjada chętnie ale mało a za pół godziny głodna . Ma 5 tygodni normalnie je co 3-4h . Czy to może być skok rozwojowy ?
Może być skok rozwojowy, w koncu wypada mniej wiecej w 5-6 tygodniu.
Z doswiadczenia nie pomogę, bo ja swojemu z zachowania to co drugi dzień wróżę skok rozwojowy 😆

reklama
U nas leci 3 tydzień i waga 3300g.

Sylvia, u nas to samo- bywają noce, że od 2 do 5 nie śpi, tylko płacze, wierci się ,macha nóżkami i caly czerwony jest. A pręży się przez sen też, wtedy budzi się po chwili z płaczem. Jak zrobi kupke albo bąka puści,to mu lepiej. Ale ostatnio zauważyłam, że jak płacze, to jest głodny. Daje mu flaszki jak mu mało z piersi i później widzę,że odlatuje, ale wtedy właśnie walnie kupę,trzeba go przewinąć i znów się rozbudzi 🙈

Mamachłopaków, mój się też krztusi podczas jedzenia i ulewania, bardzo łapczywie pije

Do góry