Gunka
Fanka BB :)
Gunka, Sopek, zazdroszczę że maluchy śpią Wam tak dobrze w nocy może mój by też lepiej spał, jakbym go zostawiała u nas w łóżku? Tylko tak się boję, że go przygnieciemy albo koldrą zakryjemy buźkę
Natalin, pasowałoby na skok rozwojowy. Choć ja z tym doswiadczenia jeszcze nie mam, jedynie czytałam o tym.
U nas rozmiar 62, ale jest 5 tydzień i maluch już waży ok. 5100g
A w nocy karmię jakieś 4-5 razy. Im bliżej rana tym maluch bardziej marudny i trudniej go odłożyć, bo wybudza się. Mam wrażenie,ze troche brzuszek nie pozwala mu spać, bo pręży sie przez sen czsami i też wybudza. Teraz jest lepiej,ale nie raz bywaly chwile ze od 2 do 4 lub 5 rano próbowałam go uśpić
U nas czasem też ciężkie nocki. Właśnie ostatnia taka była mały nie spal wogule od 23 do 4rano. Nie pomagało kompletnie nic ani noszenie ani jedzenie. Dziś za to śpi cały dzień można powiedzieć bez przerwy. Zje na spiocha przewine go i spi dalej. Aż się boję co będzie w nocyU nas leci 3 tydzień i waga 3300g.
Sylvia, u nas to samo- bywają noce, że od 2 do 5 nie śpi, tylko płacze, wierci się ,macha nóżkami i caly czerwony jest. A pręży się przez sen też, wtedy budzi się po chwili z płaczem. Jak zrobi kupke albo bąka puści,to mu lepiej. Ale ostatnio zauważyłam, że jak płacze, to jest głodny. Daje mu flaszki jak mu mało z piersi i później widzę,że odlatuje, ale wtedy właśnie walnie kupę,trzeba go przewinąć i znów się rozbudzi
Mamachłopaków, mój się też krztusi podczas jedzenia i ulewania, bardzo łapczywie pije