reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrześniowe mamy 2020

Witam , się z wszystkimi z wielką radością:) choć to nie początki a już 23 tc to jakoś wcześniej nie pomyślałam żeby wspólnego języka poszukać na forum .nie przeczytałam wszystkiego bo bardzo tego dużo 😉 ale od teraz będę często zaglądać.

To może parę słów o sobie .mam 30 lat , w domu 5 letniego synka a w brzuchu wymarzoną córeczkę 😍 z mężem staraliśmy się o drugie dziecko ok 3 lat , zaszlam bez leczenia , badań, po prostu się udało:) jestesmy na etapie wybierania imienia , ale po raz kolejny moj wybor pasuje tylko mi i mezowi. Powtarza się sytuacja z pierwszej ciazy i moja mama powtarza z nadzieją "A może się jeszcze Wam odmieni.." Jak to u Was jest ?
Witamy serdecznie. Z imieniem u nas jest klasycznie. Nasz syn będzie miał na imię Paweł bo ojcu mojego męża który zmarł w listopadzie tamtego roku i mimo tego że pewnie nie którym się to nie podoba to mnie to nie obchodzi . To mój syn i chce żeby miał na imię tak a nie inaczej. Wy też wybierzcie takie jakie podoba się wam a nie innym 😉 pozdrawiam serdecznie i życzę spokojnej ciąży 😘

reklama
Witam , się z wszystkimi z wielką radością:) choć to nie początki a już 23 tc to jakoś wcześniej nie pomyślałam żeby wspólnego języka poszukać na forum .nie przeczytałam wszystkiego bo bardzo tego dużo [emoji6] ale od teraz będę często zaglądać.

To może parę słów o sobie .mam 30 lat , w domu 5 letniego synka a w brzuchu wymarzoną córeczkę [emoji7] z mężem staraliśmy się o drugie dziecko ok 3 lat , zaszlam bez leczenia , badań, po prostu się udało:) jestesmy na etapie wybierania imienia , ale po raz kolejny moj wybor pasuje tylko mi i mezowi. Powtarza się sytuacja z pierwszej ciazy i moja mama powtarza z nadzieją "A może się jeszcze Wam odmieni.." Jak to u Was jest ?
A jak ma synek na imię i pomysł dla córeczki? My mamy 2 typy dla naszego bąbla i nie możemy się zdecydować [emoji848]

A jak ma synek na imię i pomysł dla córeczki? My mamy 2 typy dla naszego bąbla i nie możemy się zdecydować [emoji848]
Syn dostał imię Oskar , co było ogromnym szokiem i długo nikt nie mógł się przyzwyczaić ale teraz jest oczkiem w głowie mojej mamy 😉 dla córki bardzo podoba mi się Adrianna czyli Ada :) początkowo myślałam o Gabrieli i to się nawet podobało ale gdy wpadłam na imię Adrianna to po prostu poczułam że to to 😍 wiadomo że to nasze dziecko i to my z mężem zdecydujemy ale jakoś tak dziwnie mi przykro że inni się krzywią gdy słyszą to imię. Nie wiem dlaczego , to takie neutralne imię, nie da się jakoś dziwnie przeinaczyć, ani wołać obraźliwie.a o to mi zawsze chodziło przy wyborze 🤔

Syn dostał imię Oskar , co było ogromnym szokiem i długo nikt nie mógł się przyzwyczaić ale teraz jest oczkiem w głowie mojej mamy 😉 dla córki bardzo podoba mi się Adrianna czyli Ada :) początkowo myślałam o Gabrieli i to się nawet podobało ale gdy wpadłam na imię Adrianna to po prostu poczułam że to to 😍 wiadomo że to nasze dziecko i to my z mężem zdecydujemy ale jakoś tak dziwnie mi przykro że inni się krzywią gdy słyszą to imię. Nie wiem dlaczego , to takie neutralne imię, nie da się jakoś dziwnie przeinaczyć, ani wołać obraźliwie.a o to mi zawsze chodziło przy wyborze 🤔
Dobrze Cię rozumiem. Mój syn ma na imię Kornel. Też się wszyscy krzywili, dziwili że co to za imię. Teraz pewnie będą przeżywać drugi szok😂. Ja się specjalnie nie przejmuje. Zdarzy się że odpowiem coś w stylu że "Ciebie rodzice tez skrzywdzili imieniem, nie myślisz o zmianie?".
Ps. Piękne imiona wybraliście dzieciom 🙂

Syn dostał imię Oskar , co było ogromnym szokiem i długo nikt nie mógł się przyzwyczaić ale teraz jest oczkiem w głowie mojej mamy [emoji6] dla córki bardzo podoba mi się Adrianna czyli Ada :) początkowo myślałam o Gabrieli i to się nawet podobało ale gdy wpadłam na imię Adrianna to po prostu poczułam że to to [emoji7] wiadomo że to nasze dziecko i to my z mężem zdecydujemy ale jakoś tak dziwnie mi przykro że inni się krzywią gdy słyszą to imię. Nie wiem dlaczego , to takie neutralne imię, nie da się jakoś dziwnie przeinaczyć, ani wołać obraźliwie.a o to mi zawsze chodziło przy wyborze [emoji848]
Ładne imiona, nie są jakieś kontrowersyjne, tylko raczej normalne [emoji3526] zresztą rodzice decydują a nie wszyscy w około [emoji854]

Dziewczyny, zaczynam się trochę martwić. Dziś zaczęłam 21tc. We wtorek byłam na USG połówkowym, lekarz powiedział, że z córcią wszystko ok. Ale martwie się, bo w poniedziałek zacząłam czuć jej ruchy (po raz pierwszy) i było to takie łaskotanie, we wtorek czułam już jak się 'przesuwa' i wierci. I od wtorku nie czuje nic :( niby coś, ale to nie to samo i zdecydowanie rzadziej. Kładę się na plecach i czekam, ale to nic nie daje. Zaczynam się niepokoić :( dodam, że mam łożysko na przedniej ścianie.

Dziewczyny, zaczynam się trochę martwić. Dziś zaczęłam 21tc. We wtorek byłam na USG połówkowym, lekarz powiedział, że z córcią wszystko ok. Ale martwie się, bo w poniedziałek zacząłam czuć jej ruchy (po raz pierwszy) i było to takie łaskotanie, we wtorek czułam już jak się 'przesuwa' i wierci. I od wtorku nie czuje nic :( niby coś, ale to nie to samo i zdecydowanie rzadziej. Kładę się na plecach i czekam, ale to nic nie daje. Zaczynam się niepokoić :( dodam, że mam łożysko na przedniej ścianie.
Jeśli to twoje pierwsze dni z ruchami to się nie denerwuj, regularne zaczną być po nawet kilku tygodniach a na początku to norma że nie czujesz ich kilka dni :) ja też się martwiłam na początku bo nie czula.m nic dwa dni a teraz młody wariuje tak że aż muszę go uspokajać :)

Witam jestem w pierwszej ciąży i zaczęłam już 20 tydzien jak mogę wyczuć ruchy dzueckakuedy leżę na prawym.boku to czuje tylko mocne bulgotanie w brzuchu czy to mogą być ruchy dziecka

reklama
Jak powiedziałam teściowej jak damy córce na imię to też stwierdziła: nie podoba mi się, a ja odpowiedziałam: nie musi 😁 Proste Wasze dziecko, Wy decydujecie.

Do góry