reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniowe mamy 2020

Dziekuje wam za odpowiedzi :) chyba i tak imie zostanie bo szalenie mi sie podoba i w mojej okolicy nie jest oklepane . Babcie będą musiały się przyzwyczaić i już 😁

Anita1988 ja ruchy czuje od 17 tc i naprawdę jest z nimi różnie. Dwa razy się zdażyło że cały dzień nie czułam nic właśnie ok 20 tyg. Gdy pytałam lekarza to mnie uspokoił że dzieci też mają różne dni , w tym bardziej leniwe .ale gdybyś miała wewnętrzne zle przeczucie to jedź na ktg to się uspokoisz. Na tym etapie może być różnie. Dziecko może się ruszać a Ty tego możesz nie czuć. Ale jeśli czujesz "cokolwiek " to chyba dobrze i nie ma co panikowac🙂

reklama
Witam , się z wszystkimi z wielką radością:) choć to nie początki a już 23 tc to jakoś wcześniej nie pomyślałam żeby wspólnego języka poszukać na forum .nie przeczytałam wszystkiego bo bardzo tego dużo 😉 ale od teraz będę często zaglądać.

To może parę słów o sobie .mam 30 lat , w domu 5 letniego synka a w brzuchu wymarzoną córeczkę 😍 z mężem staraliśmy się o drugie dziecko ok 3 lat , zaszlam bez leczenia , badań, po prostu się udało:) jestesmy na etapie wybierania imienia , ale po raz kolejny moj wybor pasuje tylko mi i mezowi. Powtarza się sytuacja z pierwszej ciazy i moja mama powtarza z nadzieją "A może się jeszcze Wam odmieni.." Jak to u Was jest ?
U nas z imieniem dla pierwszego dziecka nie było problemu bo jeśli mialabyc dziewczynka to wybieram ja jeśli syn to mąż. Okazało się dziewczynka i jest Laura. Od nikogo jeszcze nie usłyszałam że dziwne imię 😊 ale za to teraz jestem w drugiej ciąży i też ma być dziewczynka więc pozwoliłam imię wybrać mężowi i to chyba był głupi pomysł bo mi się nie podoba 🤣

Już było - ale ponawiam.
Dostałyście kasę z ZUS za chorobowe?

Ja pierwsze L4 mam od 1 kwietnia. Wiem, że opóźnienia mają większe, ale chciałabym wiedzieć jak sytuacja u Was wygląda.

Już było - ale ponawiam.
Dostałyście kasę z ZUS za chorobowe?

Ja pierwsze L4 mam od 1 kwietnia. Wiem, że opóźnienia mają większe, ale chciałabym wiedzieć jak sytuacja u Was wygląda.
Niestety nie. Ja jestem na zwolnieniu od 10 marca i nic jeszcze nie dostałam. Już księgowa się dopytywała w moje sprawie 2 razy i każą dalej czekać. Też próbowałam przez znajoma która pracuje w zusie i tak samo mam przyznane ale trzeba czekać. Sama również napisałam im wiadomość przez portal zusu i dalej brak odzewu. Mają na co zgonić więc się im nie spieszy.

Niestety nie. Ja jestem na zwolnieniu od 10 marca i nic jeszcze nie dostałam. Już księgowa się dopytywała w moje sprawie 2 razy i każą dalej czekać. Też próbowałam przez znajoma która pracuje w zusie i tak samo mam przyznane ale trzeba czekać. Sama również napisałam im wiadomość przez portal zusu i dalej brak odzewu. Mają na co zgonić więc się im nie spieszy.
Jak widać im wolno wszystko :mad:

reklama
Cześć, dziewczyny czy zdążają wam się może jakieś pobolewania w podbrzuszu, uczucie ciągnięcia, pełności? Nie wiem jak to sprecyzować?

Miala z was może któraś też problemy związane z plamieniami i jakie np były tego powody?
W tamtym roku mialam ciagle plamienia w srodku cyklu, trwalo to od stycznia do wrzesnia, od razu poszlam do gin ale lekarz nic nie widzial, dodatkowo staramy sie z mezem o dziecko wiec to byl dla mnie wielki problem, przy jednej wizycie u gina (bylo to po okresie) lekarz w koncu dopatrzyl sie ze jest to polip, mial ok 4 cm, na moje pytanie dlaczego go wczesniej nie widzial odp ze usg bylo robione przed okresem i dlatego.... Finalnie, 24 pazdziernika mialam zabieg usuniecia polipa operacyjnie i od tego momentu jest spokoj.... Mam straszny zal do tego lekarza ktory sie niczego nie dopatrzyl tylko przepisywal mi Duphaston, zmienilam lekarza i ciagle staramy sie o dziecko. Pozdrawiam.

Do góry