reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniowe mamy 2020

Witam , się z wszystkimi z wielką radością:) choć to nie początki a już 23 tc to jakoś wcześniej nie pomyślałam żeby wspólnego języka poszukać na forum .nie przeczytałam wszystkiego bo bardzo tego dużo 😉 ale od teraz będę często zaglądać.

To może parę słów o sobie .mam 30 lat , w domu 5 letniego synka a w brzuchu wymarzoną córeczkę 😍 z mężem staraliśmy się o drugie dziecko ok 3 lat , zaszlam bez leczenia , badań, po prostu się udało:) jestesmy na etapie wybierania imienia , ale po raz kolejny moj wybor pasuje tylko mi i mezowi. Powtarza się sytuacja z pierwszej ciazy i moja mama powtarza z nadzieją "A może się jeszcze Wam odmieni.." Jak to u Was jest ?
Witamy serdecznie. Z imieniem u nas jest klasycznie. Nasz syn będzie miał na imię Paweł bo ojcu mojego męża który zmarł w listopadzie tamtego roku i mimo tego że pewnie nie którym się to nie podoba to mnie to nie obchodzi . To mój syn i chce żeby miał na imię tak a nie inaczej. Wy też wybierzcie takie jakie podoba się wam a nie innym 😉 pozdrawiam serdecznie i życzę spokojnej ciąży 😘

reklama
Witam , się z wszystkimi z wielką radością:) choć to nie początki a już 23 tc to jakoś wcześniej nie pomyślałam żeby wspólnego języka poszukać na forum .nie przeczytałam wszystkiego bo bardzo tego dużo [emoji6] ale od teraz będę często zaglądać.

To może parę słów o sobie .mam 30 lat , w domu 5 letniego synka a w brzuchu wymarzoną córeczkę [emoji7] z mężem staraliśmy się o drugie dziecko ok 3 lat , zaszlam bez leczenia , badań, po prostu się udało:) jestesmy na etapie wybierania imienia , ale po raz kolejny moj wybor pasuje tylko mi i mezowi. Powtarza się sytuacja z pierwszej ciazy i moja mama powtarza z nadzieją "A może się jeszcze Wam odmieni.." Jak to u Was jest ?
A jak ma synek na imię i pomysł dla córeczki? My mamy 2 typy dla naszego bąbla i nie możemy się zdecydować [emoji848]

A jak ma synek na imię i pomysł dla córeczki? My mamy 2 typy dla naszego bąbla i nie możemy się zdecydować [emoji848]
Syn dostał imię Oskar , co było ogromnym szokiem i długo nikt nie mógł się przyzwyczaić ale teraz jest oczkiem w głowie mojej mamy 😉 dla córki bardzo podoba mi się Adrianna czyli Ada :) początkowo myślałam o Gabrieli i to się nawet podobało ale gdy wpadłam na imię Adrianna to po prostu poczułam że to to 😍 wiadomo że to nasze dziecko i to my z mężem zdecydujemy ale jakoś tak dziwnie mi przykro że inni się krzywią gdy słyszą to imię. Nie wiem dlaczego , to takie neutralne imię, nie da się jakoś dziwnie przeinaczyć, ani wołać obraźliwie.a o to mi zawsze chodziło przy wyborze 🤔

Syn dostał imię Oskar , co było ogromnym szokiem i długo nikt nie mógł się przyzwyczaić ale teraz jest oczkiem w głowie mojej mamy 😉 dla córki bardzo podoba mi się Adrianna czyli Ada :) początkowo myślałam o Gabrieli i to się nawet podobało ale gdy wpadłam na imię Adrianna to po prostu poczułam że to to 😍 wiadomo że to nasze dziecko i to my z mężem zdecydujemy ale jakoś tak dziwnie mi przykro że inni się krzywią gdy słyszą to imię. Nie wiem dlaczego , to takie neutralne imię, nie da się jakoś dziwnie przeinaczyć, ani wołać obraźliwie.a o to mi zawsze chodziło przy wyborze 🤔
Dobrze Cię rozumiem. Mój syn ma na imię Kornel. Też się wszyscy krzywili, dziwili że co to za imię. Teraz pewnie będą przeżywać drugi szok😂. Ja się specjalnie nie przejmuje. Zdarzy się że odpowiem coś w stylu że "Ciebie rodzice tez skrzywdzili imieniem, nie myślisz o zmianie?".
Ps. Piękne imiona wybraliście dzieciom 🙂

Syn dostał imię Oskar , co było ogromnym szokiem i długo nikt nie mógł się przyzwyczaić ale teraz jest oczkiem w głowie mojej mamy [emoji6] dla córki bardzo podoba mi się Adrianna czyli Ada :) początkowo myślałam o Gabrieli i to się nawet podobało ale gdy wpadłam na imię Adrianna to po prostu poczułam że to to [emoji7] wiadomo że to nasze dziecko i to my z mężem zdecydujemy ale jakoś tak dziwnie mi przykro że inni się krzywią gdy słyszą to imię. Nie wiem dlaczego , to takie neutralne imię, nie da się jakoś dziwnie przeinaczyć, ani wołać obraźliwie.a o to mi zawsze chodziło przy wyborze [emoji848]
Ładne imiona, nie są jakieś kontrowersyjne, tylko raczej normalne [emoji3526] zresztą rodzice decydują a nie wszyscy w około [emoji854]

Dziewczyny, zaczynam się trochę martwić. Dziś zaczęłam 21tc. We wtorek byłam na USG połówkowym, lekarz powiedział, że z córcią wszystko ok. Ale martwie się, bo w poniedziałek zacząłam czuć jej ruchy (po raz pierwszy) i było to takie łaskotanie, we wtorek czułam już jak się 'przesuwa' i wierci. I od wtorku nie czuje nic :( niby coś, ale to nie to samo i zdecydowanie rzadziej. Kładę się na plecach i czekam, ale to nic nie daje. Zaczynam się niepokoić :( dodam, że mam łożysko na przedniej ścianie.

Dziewczyny, zaczynam się trochę martwić. Dziś zaczęłam 21tc. We wtorek byłam na USG połówkowym, lekarz powiedział, że z córcią wszystko ok. Ale martwie się, bo w poniedziałek zacząłam czuć jej ruchy (po raz pierwszy) i było to takie łaskotanie, we wtorek czułam już jak się 'przesuwa' i wierci. I od wtorku nie czuje nic :( niby coś, ale to nie to samo i zdecydowanie rzadziej. Kładę się na plecach i czekam, ale to nic nie daje. Zaczynam się niepokoić :( dodam, że mam łożysko na przedniej ścianie.
Jeśli to twoje pierwsze dni z ruchami to się nie denerwuj, regularne zaczną być po nawet kilku tygodniach a na początku to norma że nie czujesz ich kilka dni :) ja też się martwiłam na początku bo nie czula.m nic dwa dni a teraz młody wariuje tak że aż muszę go uspokajać :)

Witam jestem w pierwszej ciąży i zaczęłam już 20 tydzien jak mogę wyczuć ruchy dzueckakuedy leżę na prawym.boku to czuje tylko mocne bulgotanie w brzuchu czy to mogą być ruchy dziecka

reklama
Jak powiedziałam teściowej jak damy córce na imię to też stwierdziła: nie podoba mi się, a ja odpowiedziałam: nie musi 😁 Proste Wasze dziecko, Wy decydujecie.

Do góry