reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniowe mamy 2020

reklama
My z mężem czujemy nosem córkę😁! Ale moja mama też twierdzi że jak sobie wyobraża to widzi dziewczynkę.
Za jakiś czas się okaże czy ta nasza intuicję to można o kant tyłka potłuc😂

To ja robiłam troszkę inaczej.
‚Wróżba z Twojej obrączki zawieszonej na nitce nad brzuchem. Jeżeli porusza się jak wahadełko- to będzie dziewczynka, jeżeli zaś kręci kółeczka to chłopiec.’
Nie trzymałam nitki jakoś specjalnie między konkretnymi palcami i sprawdziło się ;)
Bo nad brzuchem po prostu się trzyma tą obrączkę i "sprawdza" płeć w tej konkretnej ciąży :)
Między palcami się przesuwa we wróżbie z ręki, kiedy "sprawdzasz" pleć i liczbę dzieci :)
U Nas tylko przyjęło się wahadło na chłopca a kółko na dziewczynkę :)

Ja przez tą wróżbę dowiedziałam się o poronieniu wśród bliskich, Nikt o tym nie wiedział bo nie wspominali nigdy.

Dziewczyny przypominam o dopisaniu się do listy: Link do: Lista wrześniówek 2020

@Dwa+Trzy @Preggers mam tak damo jak Wy. Mam dwóch chłopców i teraz czuję dziewczynkę. Tylko nie wiem czy dlatego, że serio to jest dziewczynka czy dlatego że bardzo chcę mieć córkę. Jak oglądam rzeczy dla maluchów to tylko dziewczynkowe. A z drugiej strony staram sobie wmówić, że to może być jednak trzeci chłopiec, żeby się nie rozczarować za bardzo.

Jak o wróżbach to Wam opowiem o mojej ;)
Kilka lat temu koleżanka namówiła mnie żebyśmy poszły do wróżki i faktycznie poszłam, wysłuchałam większość już zapomniałam ale jedno zapamiętałam bo zawsze chciałam mieć córkę. Wróżka przepowiedziała mi ze będę miała corke ale dopiero po 30stce. W grudniu skończyłam 30 lat wiec może wróżba się sprawdzi [emoji110][emoji28]

Dziewczyny przypominam o dopisaniu się do listy: Link do: Lista wrześniówek 2020

@Dwa+Trzy @Preggers mam tak damo jak Wy. Mam dwóch chłopców i teraz czuję dziewczynkę. Tylko nie wiem czy dlatego, że serio to jest dziewczynka czy dlatego że bardzo chcę mieć córkę. Jak oglądam rzeczy dla maluchów to tylko dziewczynkowe. A z drugiej strony staram sobie wmówić, że to może być jednak trzeci chłopiec, żeby się nie rozczarować za bardzo.
W pierwszej ciąży jak tylko zrobiłam test czułam że będzie syn, gadałam odruchowo do niego groszek, w sklepach jakoś nie mogłam patrzeć na dziewczęce ciuszki, zawsze tylko chłopięce a najlepsze, że jeszcze nim w ogóle zaczęliśmy się starać, nawet parę lat wstecz to zawsze chciałam tylko dziewczynkę. Teraz chyba też bym chciała znowu synka 💕

reklama
Zawsze wyobrażałam sobie siebie jako mamę dwóch córek, sama też chciałam mieć siostrę. Taki trochę szok. Ale mam już dziewczynkę, a mąż chciałby syna. Choć wiadomo - najważniejsze by było zdrowe.
Zobaczymy, ciekawa jestem.
Kompletnie nie mam pomysłu na imie męskie.
Ja nie mam wcale pomysłu na żadne imię 🤦‍♀️

Do góry