reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrześniowe mamy 2020

A w domu masz dwóch chłopaków?
Ja na NFZ co wizytę zawsze dostawałam skierowanie. Teraz chyba zapomniała bo mówiła, że wypisze, zagadalysmy się a w domu się kapnelam, że nie mam skierowań ;)

Witamy :)

Ja bym została na L4 i tak się nie skupisz na pracy.. Trzymam mocno kciuki :)

Co do płci to u mnie nadal przeczucie dziewczynkowe i nawet dzisiaj w nocy tak sobie myślałam, że chyba mam coś z głową bo tak się uparła. A co jeśli jednak chłopak? Nie nastawiałam się na żadną płeć, zależało Nam na zdrowej ciąży a teraz jak wariatka wrzucam do kosza tylko dziewczynkowe rzeczy i patrząc w przyszłość już jestem Mamą tej dziewczynki :eek: :eek: :eek: :eek:
Aż się siebie boję hahahahaha

reklama
Kopiuję z innego forum ;)
" Zawieszasz obrączke na nitce wkładasz ja trzy razy miedzy kciuk a reszte palców lewej dłoni (zewnętrzna strona) , obracasz dłoń i nad nią trzymasz nitke z obrączką(nie bujaj nią). Ruch na około symbolizuje dziewczynke, ruch pionowy-chłopiec.
powtarzamy to samo, czyli obraczka trzy razy między kciuk, znowu obracamy dłoń i patrzymy jak się rusza, robimy tak do momentu gdy obraczka stanie nad nasza dłonią i ani nie drgnie. Tyle razy ile musiałyśmy wykonać te czynnośći tyle będziemy miec dzieci, o wskazanej wcześniej płci"

Od razu dodam, że nie wiem jakim cudem ale to jedyna wróżba, która sprawdza się wśród moich bliskich w 99% Serio. Mi wychodzi od zawsze 2 Synów i Córka właśnie :) I kto o tym wie to czeka w napięciu na potwierdzenie hahaha
P.S. wskazuje też dzieci nienarodzone.

reklama
To ja robiłam troszkę inaczej.
‚Wróżba z Twojej obrączki zawieszonej na nitce nad brzuchem. Jeżeli porusza się jak wahadełko- to będzie dziewczynka, jeżeli zaś kręci kółeczka to chłopiec.’
Nie trzymałam nitki jakoś specjalnie między konkretnymi palcami i sprawdziło się ;)

Do góry