reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniowe mamy 2020

Nie boisz się kontroli z ZUSu? To znaczy pytam z ciekawości, bo jeszcze nie wiem co mi gin powie, niektórzy nie widzą przeciwskazań, a niektórzy mój zawód traktują jako potencjalnie ryzykowny ze względu na możliwość łapania infekcji...
Nie powiem, wolałabym uniknąć, bo przy dłuższych zwolnieniach zwłaszcza mogą kontrolować, a nie wyobrażam sobie nie mój wyjść na zakupy czy pojechać w odwiedziny. No i lubię swoją pracę... Chyba że trzeba będzie dla dobra fasolki, no to wiadomo[emoji4]

Ja pracowałam w sklepie spożywczym wiec gin nawet o zwolnienie nie pytała sama pisała bo niestety dźwigania nie da się uniknąć . Kontroli się nie boje bo nie mam zaznaczone ze muszę leżeć [emoji846] wyjsc do sklepu mogę na legalu[emoji846]

reklama
Hej dziewczyny. Byłam dzisiaj na badaniach i wyszły mi liczne bakterie w moczu. Nie mam żadnego pieczenia itp rzeczy. Więc skąd te bakterie. Czy to jest groźne dla płodu. Lekarz dopiero w poniedziałek przyjmuje. Co robić ?

Ja też się boję kontroli, chcemy wyjechać nad morze na koniec czerwca, wpłaciliśmy już zaliczkę i okazało się że jestem w ciąży. Chyba pozostaje pracować do tego czasu a jedynie co jakiś czas brać l4 na jakiś tydzień żeby odpocząć.
Lekarka może Ci wystawić zwolnienie na ten adres, gdzie będziesz przebywać:) Czytałam na mamaginekolog że jej pacjentka właśnie była w Juracie i takie zwolnienie jej wystawiła. Wszak Jód ważny jest🤪😂

Póki co, kontroli ZUS się nie boję bo leżę cały czas. Nawet nie wiem jakie zwolnienie mam wystawione, nie myślałam o tym w ogóle.

Co do płci to niby moja intuicja (która o ciąży wiedziała szybciej od testów bo jeszcze przed owulacją haha) podpowiada córkę ale że mam już 2 Synów to jakoś taka nierealna ta córka się wydaje ;) W pierwszej ciąży od drugiej kreski wiedziałam, że będzie Synuś <3 W drugiej sama się oszukiwałam bo mocno byłam nastawiona na córkę i nie dopuszczałam myśli, że będzie znowu Syn ;) A teraz staraliśmy się o dziecko, zdrowe dziecko i tak naprawdę zupełnie płeć przestała mieć znaczenie :) Choć ta intuicja powoduje, że łapię się na tym, że szukam mebli/wózka/pościeli nie dla chłopca ;)

reklama
My od dawna dla dziewczynki mamy wybrane imię Sara a dla chłopca nie mam zielonego pojęcia. Już przy pierwszym i drugim synku był problem z wyborem

Do góry